rudolf24 Napisano 20 Listopada 2016 Autor Napisano 20 Listopada 2016 Fakt, obrys to mój błąd i zobaczyłem go dopiero po malowaniu. Cytuj
smialus Napisano 20 Listopada 2016 Napisano 20 Listopada 2016 Do poprawienia... a da się to poprawić. Cytuj
rudolf24 Napisano 4 Grudnia 2016 Autor Napisano 4 Grudnia 2016 Zmyłem trochę brudu, dokleiłem golenie, stery wysokości oraz dysze. Tak wiem przednia goleń się za bardzo "wygła" :P. Cytuj
KRL Napisano 4 Grudnia 2016 Napisano 4 Grudnia 2016 Jeszcze warto poprawić biały kolor na osłonie radaru - jest żle zaznaczony zbyt daleko wychodzi w stronę kadłuba i powinienie być odciety pod kątem prostym. Dodatkowo odrobinę mniej brudny biały kolor bedzie prezentował sie lepiej (moim zdaniem). Cytuj
smialus Napisano 4 Grudnia 2016 Napisano 4 Grudnia 2016 Blachy przy działku powinny być więcej metaliczne i ten stożek bije po oczach... już nie będę wspominał o układzie plam... Cytuj
Pires Napisano 4 Grudnia 2016 Napisano 4 Grudnia 2016 A w chlewie hangarowali ten samolot, że taki syf ? Widziałeś człowieku kiedyś prawdziwy samolot na lotnisku ? Cytuj
wuwumaster Napisano 5 Grudnia 2016 Napisano 5 Grudnia 2016 Pires - a ty się we wspomnianym chlewie manier uczyłeś że tak się odzywasz? co do modelu, Su-27 bywa brudny (czasem nawet poobijany) ale nie w ten sposób, myślę że na poprzedniej stronie wyczerpano zagadnienie. pozdr ww Cytuj
smialus Napisano 5 Grudnia 2016 Napisano 5 Grudnia 2016 A w chlewie hangarowali ten samolot, że taki syf ?Widziałeś człowieku kiedyś prawdziwy samolot na lotnisku ? A Ty widziałeś człowieku prawdziwy samolot? Wypowiem się odnośnie "brudnych" samolotów bloku wschodniego. Otóż w tym przypadku brudny płatowiec nie występował w tak znacznym stopniu, ale parę set km na północ stan był zupełnie inny. Samoloty były traktowane smarem, a dokładnie wszystkie luki inspekcyjne podziały blach. Działo się to dlatego, że woda potrafiła przesiąkać do wewnątrz plus wysoki mróz i zaczęło to negatywnie wpływać na płatowiec. Kryształki lodu powodowały szereg pęknięć w elementach konstrukcji. Tak sobie radzili z negatywnym wpływem wody i mrozu. Cytuj
em Napisano 5 Grudnia 2016 Napisano 5 Grudnia 2016 Wypowiem się odnośnie "brudnych" samolotów bloku wschodniego. Otóż w tym przypadku brudny płatowiec nie występował w tak znacznym stopniu, ale parę set km na północ stan był zupełnie inny. Samoloty były traktowane smarem, a dokładnie wszystkie luki inspekcyjne podziały blach. Działo się to dlatego, że woda potrafiła przesiąkać do wewnątrz plus wysoki mróz i zaczęło to negatywnie wpływać na płatowiec. Kryształki lodu powodowały szereg pęknięć w elementach konstrukcji. Tak sobie radzili z negatywnym wpływem wody i mrozu. Prosze Cię zweryfikuj to co napisałeś, . Smarowali tylko i wyłacznie i robi się to po dziś dzien na samolotach ,aby była mozliwość pózniejszego odkrecenia srub, dzusów otwarcia zamków czy co tam wymyslił koństruktor .Czyli zabezpieczenie anty korozyjne miało to na celu . Cytuj
smialus Napisano 5 Grudnia 2016 Napisano 5 Grudnia 2016 Może i też właściwości antykorozyjne. Ale głównie na celu smar miał uszczelnić owe "nieszczelności". O śrubach nie pisali nic a nic, odniesienie było tylko do wnikania wody... Cytuj
em Napisano 5 Grudnia 2016 Napisano 5 Grudnia 2016 Jesli to gdzies wyczytałeś ,to ten ktos nie ma pojecia o lotnictwie. Kazdy panel ,przestrzeń która nie musi byc szczelna absolutnie/ zbiorniki paliwowe/ maja otwory przez który wylatuje kondensat .Nawet w hermetycznym kadłubie na spodzie lub jak kto woli w najnizszych punktach kadłuba sa otwory/zawory przez ktore ma wyciekac kondensat, woda i co tam sie znajdzie. Cytuj
smialus Napisano 5 Grudnia 2016 Napisano 5 Grudnia 2016 No wszystko się zgadza jak najbardziej ale jak temperatura jest po -30 stopni. To pisał technik su-27 z Besovets... więc chyba jakieś pojęcie ma ;) Cytuj
rudolf24 Napisano 5 Grudnia 2016 Autor Napisano 5 Grudnia 2016 Wiem model jest dosyć brudny, ale nie bez przesady podpierałem się zdjęciami oryginałów. Jeśli twierdzicie że nadal jest za brudny, to usunę jeszcze trochę . Co do blach to sam nie wiedziałem jak to zrobić, instrukcja mówi co innego, zdjęcia też rożnie, a zdjęć tej konkretnej maszyny nie ma. Co do osłony radaru to już nic z tym nie zrobię, nie mam już tego koloru, tej samej mieszanki już nie uzyskam. Cytuj
portalus Napisano 5 Grudnia 2016 Napisano 5 Grudnia 2016 Wiem model jest dosyć brudny, ale nie bez przesady podpierałem się zdjęciami oryginałów. Poka te fotogramy Cytuj
smialus Napisano 5 Grudnia 2016 Napisano 5 Grudnia 2016 Dawne kilpyavr ale te samoloty służą na dalekiej północy... możesz machnac inna farba krzywdy nie będzie a ta osłona zmieni się na prawidłowe malowanie. W Su-27 to jest bardzo charakterystyczna część samolotu. Popraw to bo naprawdę bije to po oczach... popatrz na zdjęcia kolegi jakie wrzucił... Cytuj
rudolf24 Napisano 7 Grudnia 2016 Autor Napisano 7 Grudnia 2016 No to mam konflikt tragiczny, i tak źle i tak niedobrze... Cytuj
Mikele Napisano 8 Grudnia 2016 Napisano 8 Grudnia 2016 Albo z drugiej strony każde rozwiązanie dobre Wszystkich na raz nie uszczęśliwisz. Cytuj
smialus Napisano 8 Grudnia 2016 Napisano 8 Grudnia 2016 No to mam konflikt tragiczny, i tak źle i tak niedobrze... https://vk.com/su27_ua?z=photo-107598496_438249452%2Falbum-107598496_00%2Frev https://vk.com/su27_ua?z=photo-107598496_434756858%2Falbum-107598496_00%2Frev Jest różnica?? Cytuj
rudolf24 Napisano 15 Lutego 2017 Autor Napisano 15 Lutego 2017 Zapraszam do galerii. viewtopic.php?f=64&t=57288 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi