marcinzo56 Napisano 27 Kwietnia 2008 Share Napisano 27 Kwietnia 2008 Ja Cie krece co za pikna maszynka, no Jarek postarałeś się i to bardzo, super kolorki kontrastuja ze soba Aż napatrzeć sie nie można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 27 Kwietnia 2008 Share Napisano 27 Kwietnia 2008 Gdyby było to dopasowane jakoś tło to by wygladał zestaw jak 1:1 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 27 Kwietnia 2008 Share Napisano 27 Kwietnia 2008 No Jarku piękna maszyna,jest sie na co napatrzec Teraz tylko jeszcze jakieś tło by sie przydało do tego i wogóle by wygladał jak prawdziwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edler Napisano 27 Kwietnia 2008 Share Napisano 27 Kwietnia 2008 Panie to jakaś masakra jest ! Rozumiem że jak będe w Sycowie to go tam zobacze ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 27 Kwietnia 2008 Share Napisano 27 Kwietnia 2008 Nie zobaczysz, w trasie będzie, przecież to prawdziwy 1:1 a nie 1:24. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 27 Kwietnia 2008 Share Napisano 27 Kwietnia 2008 Nie zobaczysz, w trasie będzie, przecież to prawdziwy 1:1 a nie 1:24. Może uda mu sie zjechać na przynajmniej jeden dzień A tak naprawde to słyszałem ze Jarek robi modele dla siebie i nie zamierza nigdzie ich wystawiać , ale może zmienił zdanie . Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 Kwietnia 2008 Share Napisano 27 Kwietnia 2008 KRUGER_MAN masz rację, robię modele dla siebie Z samym wystawianiem to nie jest tak, że "nie bo nie". Nie buduję na wystawę, ale nie twierdzę też, że nigdy nie pojawię się na wystawie... Wszystko zależy gdzie i kiedy będzie wystawa - czy będzie mi pasowało, czy będzie warto jechać ileś tam kilometrów, czy będzie czas... Czas to główny wyznacznik, na nadmiar którego nie narzekam. Zresztą, najbliższe kilka miesięcy zapowiada się zawodowo dość nieciekawie - dużo nadgodzin. Zobaczymy jak będzie. Nie chcę nic obiecywać, bo zawsze może coś wyskoczyć, ale też nie zakładam z góry, że się nigdzie nie pojawię. Jeszcze raz dzięki za wszystkie opinie Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NobelEXC Napisano 27 Kwietnia 2008 Share Napisano 27 Kwietnia 2008 Model robi bardzo dobre wrażenie na zdjęciach, przegladając relacji widać, że się starałeś. Osobiscie uważam, że wykonanie modelu jest na 5,5/6. Oby tak dalej w budowaniu modeli ! Mam nadzieję, że sie zobaczymy w Sycowie na 5 już Modell Truck Manii... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 27 Kwietnia 2008 Share Napisano 27 Kwietnia 2008 Model wykonany na poziomie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 Kwietnia 2008 Share Napisano 27 Kwietnia 2008 Hehehe, skoro Wam sie podobało to 5-te zdjęcie, to w ruch poszedł Corel i już jest trochę lepiej: Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ccrriiss Napisano 27 Kwietnia 2008 Share Napisano 27 Kwietnia 2008 Nie no Jarek to już i tak piękne ale wiesz co zapraszam Cię do mnie na wieś zrobisz sobie zdjęcia na tle natury I wtedy już nikt Cię nie będzie dręczył że nie ma zdjęć z tłem Zapewniam Cię u mnie jest dużo ładnych widoków Pozdrawiam ccrriiss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 27 Kwietnia 2008 Share Napisano 27 Kwietnia 2008 To jak będziecie robić te zdjęcia na tle natury, to powiedzcie gdzie i kiedy, to Was odwiedzę, żeby model na żywo zobaczyć. Bo naprawdę warto. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 Kwietnia 2008 Share Napisano 28 Kwietnia 2008 Cóż. Jeśli chodzi o plener, to wybiorę się dopiero, jak już będzie ta kalka Black Edition - wtedy zrobi się fotki do Galerii. Ale dziękuję za propozycję, ccrriiss, jest interesująca Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 7 Czerwca 2008 Share Napisano 7 Czerwca 2008 elegancki zestaw, a zwłaszcza ten kolor Jak tam kalki? dla Actrosa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 Czerwca 2008 Share Napisano 7 Czerwca 2008 A no właśnie... Jak pisałem wcześniej, poprosiłem Italerkę o nowy zestaw kalek do Actrosa Black Edition, żeby nakleić na zderzak cysterny. Przez miesiąc nie mogłem się doczekać na list, więc napisałem ponownie, żeby się przypomnieć. I okazało się, że kalka została wysłana na drugi dzień, po moim pierwszym mailu, pocztą lotniczą. Oczywiście, w naszym złodziejskim kraju, złodziejska firma, czyli Poczta Polska, musiała się pokusić na list z Włoch, gdyż nie był to list rejestrowany. Jedyną satysfakcją dla mnie jest to, że złodziej się nie obłowił, bo taka kalka na nic mu się nie przydała. Pewnie nawet nie wiedział co to jest i od razu wyrzucił. Napisałem kilka ciepłych słów poczcie, że czekam na uwolnienie rynku usług pocztowych, aby w końcu konkurencja ich zabiła. Na szczęście, Italerka była na tyle wyrozumiała, że wysłała po raz kolejny nowe kalki, które tym razem już doszły. Właśnie udało mi się ją nakleić, zestaw zatem jest definitywnie skończony. Jak będzie więcej czasu, wybiorę się z nim w plener na jakieś fotki. Tymczasem naklejona kalka wygląda tak: Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 7 Czerwca 2008 Share Napisano 7 Czerwca 2008 pięknie wypolerowana czerń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 Czerwca 2008 Share Napisano 7 Czerwca 2008 pięknie wypolerowana czerń Sęk w tym, że nie jest polerowana. Taki efekt uzyskałem przez samo staranne malowanie Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 7 Czerwca 2008 Share Napisano 7 Czerwca 2008 Świetnie wygląda. PS. Za jakiś czas zgłoszę się do Ciebie po poradę, jak zrobić takie świetne tablice rejestracyjne, jak są u Ciebie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 Czerwca 2008 Share Napisano 7 Czerwca 2008 jak zrobić takie świetne tablice rejestracyjne, jak są u Ciebie. Sfotografowałem własną tablicę rejestracyjną, zapisałem jako bitmapę, przeszorowałem w Paint, żeby kolory były równomierne (biały, czarny, niebieski, czerwony). Później, z kombinacji cyfr mojej rejestracji, zrobiłem kilka różnych tablic, dorobiłem litery i cyfry do kolejnych tablic, zaimportowałem do Corela, wytrasowałem mapy bitowe, a później już tylko wydruk na papierze do kalkomanii na laserówce. I tak oto powstały tablice, jak również, pozostałe kalkomanie. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 9 Czerwca 2008 Share Napisano 9 Czerwca 2008 jak zrobić takie świetne tablice rejestracyjne, jak są u Ciebie. Sfotografowałem własną tablicę rejestracyjną, zapisałem jako bitmapę, przeszorowałem w Paint, żeby kolory były równomierne (biały, czarny, niebieski, czerwony). Później, z kombinacji cyfr mojej rejestracji, zrobiłem kilka różnych tablic, dorobiłem litery i cyfry do kolejnych tablic, zaimportowałem do Corela, wytrasowałem mapy bitowe, a później już tylko wydruk na papierze do kalkomanii na laserówce. I tak oto powstały tablice, jak również, pozostałe kalkomanie. Pozdrowienia Acha, dzięki za info. Czyli po materiał wyjściowy trzeba będzie się udać do samochodu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 9 Czerwca 2008 Share Napisano 9 Czerwca 2008 A jaki miałeś ten papier do kalkomani?? Nie było to coś takiego http://www.sklej.pl/modelarstwo405.html bo mam zamiar kupić takie coś. Drukowałęś na laserówce kolorowej jak się domyślam i nic się z tym papierem nie stało? Słyszałęm że ta kalka lubi śię przerwać urzywałeś jakiś płynów?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 Czerwca 2008 Share Napisano 10 Czerwca 2008 truckman ja kupowałem na Ebay'u, białe i przezroczyste A4. Drukowane było w trybie normalnym i nic się nie stało (nie pomarszczyła się) - na laserówce spod Corela. Była zrobiona próba wydruku w trybie folii (druk w niższej temperaturze), ale kolory wyszły bardzo blade i nierównomierne. Jedyna wada tego papieru jest taka, że słabo trzyma klej - ja naklejam za pomocą Mr. Mark Setter i jest wtedy OK Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 10 Czerwca 2008 Share Napisano 10 Czerwca 2008 Dzięki bardzo za radę. dla Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 10 Czerwca 2008 Share Napisano 10 Czerwca 2008 Ahh ten połysk ! Świetnie to wygląda, kalkomania już na tym miejscu co chciałeś i git. Pozdrawiam,eKrystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kenworth Napisano 9 Sierpnia 2008 Share Napisano 9 Sierpnia 2008 Piękna cysterna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi