adize Napisano 27 Grudnia 2007 Share Napisano 27 Grudnia 2007 (edytowane) Witam wszystkich forumowiczów. Postanowiłam zabrać się za trucka Man Tga XL z naczepą Sunshield, którego dostałam pod choinkę. Na początek zabiorę się za części, które nie mają zbyt dużej powierzchni i które najlepiej pomalować aerografem, którego na razie nie posiadam. Na naczepie będzie widniał napis DHL, ponieważ uważam, że tak duża NAKLEJKA (podkreślam, że to nie kalka, tylko najzwyklejsza naklejka) psuje wygląd całego trucka. Chciałabym, aby naczepa w koncowej fazie wyglądała mniej więcej tak: Myślę, że za jakiś miesiąc będę posiadać już aerograf i wtedy zabiorę się za malowanie karoserii. Sam truck będzie żółty. Fotki IN-BOX: Wypraski: Instrukcja, kalki: Edytowane 27 Grudnia 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 27 Grudnia 2007 Share Napisano 27 Grudnia 2007 Zauważ, ze Manik na zdjęciu to wersja XXL, a Twój model to XL. To może być problem o ile chcesz wykonać model prawdziwego pojazdu. Miło będzie popatrzeć jak kobieta zmaga się z tak dużym modelem Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adize Napisano 27 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2007 Może uda mi się osiągnąć podobny efekt trucka, ale najbardziej zależy mi na naczepie, aby wyglądała tak jak na załączonym zdjęciu. Pracę rozpocznę na dniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 27 Grudnia 2007 Share Napisano 27 Grudnia 2007 Rozumię że bedziesz się tylko wzorowała na fotce oryginału bo nie dość, że Twój manik jest niski to w zestawie masz naczepę chłodnię a nie firankę. Tak czy owak życzę Ci powodzonka w budowie zestawu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 28 Grudnia 2007 Share Napisano 28 Grudnia 2007 (edytowane) A może autorka ma na myśli, że chce po prostu zrobić naczepę kuriera DHL? Tak czy siak zapowiada się ciekawie. Cieszę się tym bardziej dlatego, że kolejna kobieta wzięła udział w naszym konkursie. Pozdrawiam Edytowane 28 Grudnia 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skyline Napisano 28 Grudnia 2007 Share Napisano 28 Grudnia 2007 A może autorka ma na myśli, że chce po prostu zrobić naczepę kuriera DHL? Tak czy siak zapowiada się ciekawie. Cieszę się tym bardziej dlatego, że kolejna kobieta wzięła odział w naszym konkursie. Pozdrawiam Mozliwe ze tylko che zeby jej naczepa wygladala tak jak na zdjeciu czyli malowanie DHL-u ,a jak o caly zestaw chodzi to trudno jej bedzie , No ale ja jestem pod wielkim wrazeniem bo widze pierwszy raz w zyciu zeby kobieta brala sie za modelarstwo no i w konkursie , zasiadam w 1 zedzi i obserwuje relacje . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 28 Grudnia 2007 Share Napisano 28 Grudnia 2007 jestem pod wielkim wrazeniem bo widze pierwszy raz w zyciu zeby kobieta brala sie za modelarstwo no i w konkursie , zasiadam w 1 zedzi i obserwuje relacjeToć trochę słabo konkurs obserwujesz. W naszym konkursie startowała już kobieta - chociażby Agnieszka z tym oto wątkiem: http://modelwork.pl/viewtopic.php?t=5278Tak czy inaczej miejsc w pierwszym rzędzie jeszcze jest, więc siadaj obok mnie. ;) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 28 Grudnia 2007 Share Napisano 28 Grudnia 2007 aby wyglądała tak jak na załączonym zdjęciu Kermit ona chce wyraźnie aby była identyczna, a tego nie zrobisz na bazie chłodni, która jest krótsza, ma resor na zawieszeniu, agregat( można wywalić) nie ma paru detali na ramie. aa i ta firana to Krone, więc przrabiać by trzeba było sporo rzeczy. pierwszy raz w zyciu zeby kobieta brala sie za modelarstwo no i w konkursie , zasiadam w 1 zedzi i obserwuje relacje . Pozdrawiam Na Modell Truck Manii 2007 wzięła udział kobieta i zajęła 2 miejsce więc... TAk czy siak życzę powodzenia w budowie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adize Napisano 28 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2007 Mozliwe ze tylko che zeby jej naczepa wygladala tak jak na zdjeciu czyli malowanie DHL-u ,a jak o caly zestaw chodzi to trudno jej bedzie , No ale ja jestem pod wielkim wrazeniem bo widze pierwszy raz w zyciu zeby kobieta brala sie za modelarstwo no i w konkursie , zasiadam w 1 zedzi i obserwuje relacje . Pozdrawiam Właśnie chę tylko aby malowanie było takie same jak na zdjęciu DHL. Nie chcę aby naczepa była identyczna . Prace będą szły wolno, ale myślę że uda mi się coś z tego wyciągnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 28 Grudnia 2007 Share Napisano 28 Grudnia 2007 Właśnie chę tylko aby malowanie było takie same jak na zdjęciu DHL. Nie chcę aby naczepa była identycznaTo nareszcie się wyjaśniło. Cieszę się. Prace będą szły wolno' date=' ale myślę że uda mi się coś z tego wyciągnąć[/quote']Życzę Ci, aby udało się z tego wiele wyciągnąć. I nie spiesz się; "jak się człowiek spieszy, to się diabeł cieszy". Buduj wolniej, ale lepiej i dokładniej. Powodzenia! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adize Napisano 29 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2007 Dziś mały update. Zaczęłam robić wnętrze. Wszystkie części malowane pólmatem revell 383. Fotele oklejone materiałem, a na kierownicy, drzwiach oraz desce rozdzielczej małe materiałowe wstawki. Chcę aby wnętrze Mana wyglądało "luksusowo" . Fotele w czasie oklejania materiałem. Pomalowałam też Model Masterem 1781 felgi kół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 29 Grudnia 2007 Share Napisano 29 Grudnia 2007 Materiał na fotelach przypomina mi "ściereczkę" do kurzu. Ale deska rozdzielcza i boki są bardzo ładne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adize Napisano 29 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2007 Nawet nie wiem dokładnie co to za materiał - leżał gdzieś w szufladzie, więc go wykorzystałam. UPDATE Tu wyszlifowane części gotowe do nałożenia podkładu. Teraz tylko czekam na aerograf. A tu bak w trakcie szlifowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adize Napisano 4 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2008 Dziś znów update. Złożona rama naczepy i kilka jeszcze nieprzyklejonych części (jutro skończę, pod szpachlę, a potem podkład). Wyszlifowana rama ciągnika (już przeznaczona pod podkład). Już niedługo będę miała aero więc zabiorę się za malowanie kabiny i ram podkładem a potem kolorkiem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek92 Napisano 4 Stycznia 2008 Share Napisano 4 Stycznia 2008 Widzę, że cos kolegów zacięło Jak narazie fajowo Ci wychodzi, szczególnie elementy wnętrza mi się podobają Powodzonka w dalszej budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 4 Stycznia 2008 Share Napisano 4 Stycznia 2008 Heh nieźle Ci to wychodzi, jedyny minus to ten materiał ma fptelach, jakoś do mnie nie przemawia a na reszte czekam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 5 Stycznia 2008 Share Napisano 5 Stycznia 2008 Witam. O ile dobrze widzę przykleiłaś kawałek materiału na desce rozdzielczej w miejscu kalkomanii z zegarami. W jakim celu? Pozdrawiam. seba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adize Napisano 5 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2008 Tam na tej części nie będzie zegarów, lecz na tej części, którą zaznaczyłam kółkiem. To mój błąd, że przykleiłam tam materiał, choć po przyklejeniu tej drugiej części w ogóle nie będzie go widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 5 Stycznia 2008 Super Moderator Share Napisano 5 Stycznia 2008 Ten lakier wygląda na to, że słabo go roźcieńczyłaś, roźcieńczalnikiem. A będzeesz kładła na to, lakier bezbarwny, matowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adize Napisano 5 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2008 Na to chcę połozyć półmat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 5 Stycznia 2008 Share Napisano 5 Stycznia 2008 Tam na tej części nie będzie zegarów, lecz na tej części, którą zaznaczyłam kółkiem. To mój błąd, że przykleiłam tam materiał, choć po przyklejeniu tej drugiej części w ogóle nie będzie go widać. Wszystko jasne:) Pozdrawiam. seba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adize Napisano 6 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2008 No i dziś znów aktualizacja. Wyszlifowana rama naczepy z przmocowanymi częściami, wyszlifowany zbiornik oraz materiałowa leżanka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 6 Stycznia 2008 Share Napisano 6 Stycznia 2008 Znowu ten materiałek,na razie idzie ci fajnie,czekam na dalsze fotki.A mana to masz zamiar malować, czy zostawiasz bez malowania?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adize Napisano 6 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2008 No jasne, że zamierzam malować ;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tommi Napisano 10 Stycznia 2008 Share Napisano 10 Stycznia 2008 Witam Widzę, że powstaje całkiem fajny Maniek Powodzenia w dalszej budowie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi