jaxiu Napisano 28 Września 2016 Share Napisano 28 Września 2016 (edytowane) Od dłuższego czasu chodził za mną temat budowy Leoparda. Początkowo planowałem zbudować wersję Polską, ale wtedy rzuciła mi się w oczy wersja Kanadyjska z Afganistanu z kamuflażem typu BARRACUDA i płotami Jedyny model tego czołgu Prosto z Pudła to poniższy model firmy HobbyGniot. Bazujący na często i gęsto szpachlowanej serii leopardów tego producenta, jego jedyną zaleta wydaje się cena oscylująca w okolicach 120 PLN. Wstępne kalkulacje zestawów innych producentów + zestawów waloryzacyjnych wychodziły poza zdrowo rozsądkowe granice ekonomiczne i na zakup nie starczyłoby 500+ ;), no i na dodatek planuję go wykonać w "pokrowcu" Plan jest taki, aby wykonać model czołgu, pokryty samodzielnie wykonanymi siatkami BARRACUDA Żona nabyła niedawno ploter laserowy CO2, więc mam zamiar wykorzystać to urządzenie do swoich niecnych celów. Przeglądając zasoby Internetu, natrafiłem na kilka modeli pokrytych BARRACUDą 1. Wycięta z folii aluminiowej http://www.armorama.com/modules.php?op=modload&name=SquawkBox&file=index&req=viewtopic&topic_id=238668 2. Wycięta z czegoś w stylu chusteczki http://www.plasticwarfare.se/2007/10/how-to-make-realistic-barracuda-camouflage-netting-in-135/ Ja mam zamiar poeksperymentować z różnymi tworzywami i zrobić z tego z czego wyjdzie najlepiej. chociaż najrozsądniej wykonana wydaje się taka http://www.armorama.com/modules.php?op=modload&name=SquawkBox&file=index&req=viewtopic&topic_id=188099&page=1 Edytowane 28 Września 2016 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piecu_KP Napisano 28 Września 2016 Share Napisano 28 Września 2016 Rozpisałeś się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 28 Września 2016 Autor Share Napisano 28 Września 2016 ciii zdjęcia wrzucałem z TAPTALKA a opis robiłem na kompie, już jest napisane, co autor ma na myśli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 28 Września 2016 Share Napisano 28 Września 2016 Z chęcią popatrzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 Września 2016 Share Napisano 28 Września 2016 Będzie co oglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 28 Września 2016 Autor Share Napisano 28 Września 2016 Boję się tylko, że to czarny szlak i sobie nogi połamię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 Września 2016 Share Napisano 28 Września 2016 Dasz radę Michał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raval74 Napisano 28 Września 2016 Share Napisano 28 Września 2016 2. Wycięta z czegoś w stylu chusteczki Ta chusteczka to bibuła prasowana do nabycia w sklepach papierniczych, pomysł z ploterem jest mega, pozostaje czekać na efekty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 28 Września 2016 Share Napisano 28 Września 2016 Patrzem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 1 Października 2016 Share Napisano 1 Października 2016 Bardzo efektowna wersja, więc z miła chęcią popatrzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 1 Października 2016 Share Napisano 1 Października 2016 Wspólczesne to nie moja bajka, szczególnie Leopardy. Tradycyjnie pokibicuje ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 1 Listopada 2016 Autor Share Napisano 1 Listopada 2016 Pierwszy prototyp siatki Baracuda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 2 Listopada 2016 Autor Share Napisano 2 Listopada 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 2 Listopada 2016 Share Napisano 2 Listopada 2016 Fajnie wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 2 Listopada 2016 Share Napisano 2 Listopada 2016 Rzeczywiście wygląda dobrze. Cięta maszynowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 2 Listopada 2016 Share Napisano 2 Listopada 2016 Ach, ta twoja Żona i jej zabawki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 2 Listopada 2016 Autor Share Napisano 2 Listopada 2016 Takim czymś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 2 Listopada 2016 Share Napisano 2 Listopada 2016 Takim czymś To raczej nie są tanie rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 3 Listopada 2016 Autor Share Napisano 3 Listopada 2016 Żona kupiła do swojej produkcji - ja tylko korzystam - mam kilka pomysłów na inne modelarskie zastosowania tej maszyny (myślę, że będzie pięknie grawerować i wycinać kartony MRE, maski do kół, maski do kamo itd... itp...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 3 Listopada 2016 Autor Share Napisano 3 Listopada 2016 Póki co najbardziej na tym korzysta Młody ;) - samoloty wycięte z MDFu (na twarzy pozostałości po przebraniu za tygrysa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 26 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2016 Pierwsza z moich siatek zainstalowana na czołgu budowanym przez kumpla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darkin Napisano 15 Lutego 2017 Share Napisano 15 Lutego 2017 Jak idą prace? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 15 Lutego 2017 Autor Share Napisano 15 Lutego 2017 pudło coraz bardziej zbliża się do górnych warstw stosu modeli do zaczęcia ;) kończę Abramsa M109A6 potem T-55AM BTR-80A iiii Leopard Póki co siatki testują znajomi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 15 Lutego 2017 Share Napisano 15 Lutego 2017 To Cię czeka dużo przeróbek żeby upodobnić ten model do oryginału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darkin Napisano 15 Lutego 2017 Share Napisano 15 Lutego 2017 Niestety co racja to racja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi