wuwumaster Napisano 5 Października 2016 Share Napisano 5 Października 2016 (edytowane) Witam, model co prawda ukończony już jakiś czas temu, fotki też ileś czekały, ale się doczekały. Kiedyś wrzucałem mini-warsztat: KLIK Poniżej fotka oryginału oraz interpretacja wg Osprey-a (źródło: Osprey Aviation Elite Units 29 - Jagdgeschwader 7 "Nowotny"): Teraz pora na galerię: kilka podejść do lepszego pokazania detalu: kilka prób na czarnym tle: Próbowałem z różnym oświetleniem itd, przyznaję - do dobrych zdjęć jeszcze mi daleko. Dobrałem najlepsze jakie mi wyszły. Zapraszam do komentowania. pozdrawiam ww Edytowane 5 Października 2016 przez Gość 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 5 Października 2016 Share Napisano 5 Października 2016 Gratulacje! Świetna robota, uczta dla oka! Co do zdjęć, to są OK, chwalą się też eksperymenty z różnym tłem/oświetleniem. Tylko ciut przydużo ich IMHO, wyglądają na wrzucone hurtem na zasadzie "macie, wybierzcie sobie sami co się wam spodoba". Wbrew pozorom nadmiar zdjęć nie sprzyja prezentacji modelu, oglądający przewiną je szybko suwakiem i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 5 Października 2016 Share Napisano 5 Października 2016 Bardzo ładny Nie ma się czego przyczepić. No może oponki mogłyby być ugięte ;) Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 5 Października 2016 Share Napisano 5 Października 2016 No, no bardzo ładny. zastanawiam sie tylko, czy osprzet silnika był taki monotonnie srebrny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 5 Października 2016 Share Napisano 5 Października 2016 Bardzo ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 5 Października 2016 Share Napisano 5 Października 2016 Chyba zwinę warsztat... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 5 Października 2016 Share Napisano 5 Października 2016 Podoba mi się wykonanie detalu. Nie podoba mi się podstawka.Tektura i trawa kolejkowa? Malunki można też było trochę zbajerować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 10 Października 2016 Share Napisano 10 Października 2016 Bardzo ładny, nie za bardzo pootwierany, ani nie za mało, w sam raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 15 Października 2016 Autor Share Napisano 15 Października 2016 Panowie - dziękuję za miłe słowa @ Banny, faktycznie trochę tych zdjęć mi wyszło, jak przejrzałem jeszcze raz to pousuwałem zdublowane ujęcia @ Spitonie, co do przewodów to przeglądając kolorowe zdjęcia silników w większości były one po remontach w muzeach, miałem takie wrażenie że są czasem aż zbyt kolorowe, znowóż czarno białe zdjęcia pokazują nieraz dość jednolitą kolorystykę osprzętu, przewodów. Większość przewodów biegnie w takich rurkach ochronnych (w moim fachu mówi się na to konduity) i taką miałem koncepcję żeby to pozostawić w kolorze metalu, bo niejako era tworzyw sztucznych to bardziej czasy powojenne, taką miałem wtedy koncepcję, dziś pewnie zrobił bym to trochę inaczej... @ Zloty, to był taki eksperyment z podstawką , nie wszystkie eksperymenty kończą się sukcesem, ale to też ma wartość edukacyjną na przyszłość a co do malunków to i tak i nie; tak - bo wiadomo można podejść bardziej "po modelarsku" do tematu, jest na necie wiele przykładów pięknego malunku na Schwalbach, nie - ponieważ model przedstawia egzemplarz który się nie nalatał, uległ zniszczeniu gdy był jeszcze niemal "funkiel-nówką", stąd wynikała moja koncepcja malowania bez specjalnych śladów eksploatacji itp. z pełnym nasyceniem kolorów - ot prawie nówka sztuka. @ Baas Ark, ty nie marudź tylko pokaż co tam u ciebie aktualnie na warsztacie, bo się ładny jaskółek zapowiada pozdrawiam! ww Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi