Bengal Napisano 25 Listopada 2016 Autor Share Napisano 25 Listopada 2016 Czesc, Zakupiłem narazie jedna taka linę, jak wrócę do Polski to zapewne kupie druga, dzięki wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 Listopada 2016 Share Napisano 26 Listopada 2016 Jedną? Eureka daje dwie linki w pudełeczku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 26 Listopada 2016 Autor Share Napisano 26 Listopada 2016 Tzn jedno pudełko kupowałem na szybko na lotnisku i nie pokazywało mi zawartości No to do rze hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 9 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2016 Witam po dłuższej przerwie, nie miałem za dużo czasu by usiąść do Iraka, jednak wczoraj mi się udało Dzięki panzer_lehr, liny Eureka naprawdę zrobiły na mnie pozytywne wrażenie : no i parę zdjęć jak wygląda teraz Irak, nie bijcie za mocno ta obręcz na lufie nie jest przyklejona i źle się ustawiła do zdjęcia. Jest parę (mnóstwo) rzeczy do poprawy, chciałbym zacząć przymierzać się do zrobienia instalacji paliwowej na dniach. Zacząłem układać gąski .... długo nad nimi posiedzę standardowo przepraszam za zdjęcia. B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 16 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2016 Witam, małymi kroczkami do przodu Zacząłem robić trał przeciw minowy oraz karabin moje wypociny : prawy lewy oraz karabin Na pewno spartoliłem ten kleks kleju na prawym (nie wiem jak on się tam znalazł) Na lewym już poprawiłem te 3 "ostrza", są bardziej równie przekrzywione w jedną stronę. Obie części trału są ruchome, jaki macie sposób na położenie podkładu oraz malowanie by pozostał ruchomy ? Obawiam się, że jak tylko położę podkład to nie będzie już ruchomy :( B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 16 Grudnia 2016 Share Napisano 16 Grudnia 2016 Kleks z kleju można wyszlifować. Co do ruchomości, jak będziesz lał podkład i farbę rozsądnie, to nie przestanie się ruszać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 21 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2016 Witam, dziś krótka i szybka lekcja jak wszystko popsuć w dalszym ciągu mijając się od składania gąsek zabrałem się do instalacji paliwowej (ver. 1) Stwierdzam, że nie mam talentu do takiej dłubaniny. Taka prawda, staram się ale mi to nie wychodzi. Nie mogłem znaleźć zdjęć "widocznej" instalacji paliwowej T-62 w Iraku (większość zdjęć to rozebrane wraki), znalazłem zdjęcia innego modelu na którym troszkę się wzoruje (zdjęcie poglądowe z innego forum, nie wiem czy mogę je tu wrzucić bez zgody autora, jeśli nie to usunę oczywiście): Ni jak moja instalacja ma się do w/w ale już lepiej wygląda z taką niż żadną (instalacja jest na sucho, te dziury muszę zaszpachlować..) No i kolejny temat, który miał być "łatwy". Malowanie kół , bandaże poszły nawet fajnie ( malowane H77 Tire black), ale nie mogłoby być tak łatwo jak mi się wydawało. Zakupiwszy szablon kół, dopasowałem wymiar i ta dam, maluję i taki ***...... w teorii miało być pięknie, szybko i łatwo ... i oczywiście życie musi pokazać środkowy palec po zdjęciu szablonu okazało się, że farba wylała się pod szablon i wyszło gówno (za przeproszeniem). Poradzicie coś? B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 Grudnia 2016 Share Napisano 21 Grudnia 2016 Poprawiaj pędzelkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 21 Grudnia 2016 Share Napisano 21 Grudnia 2016 Poprawiaj pędzelkiem. Albo MICRONEM (tylko czarny oczywiście) jak nie dasz rady... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 21 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2016 Poprawiłem, jeszcze raz pomalowałem : Chyba lepiej , jeszcze w paru miejscach będę musiał poprawić pędzelkiem. Natomiast w przyszłości jednak będę malował najpierw felgi oraz bandaże a dopiero potem sklejał w całość. A instalacja taka fatalna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 21 Grudnia 2016 Share Napisano 21 Grudnia 2016 W najnowszej NTW jest artykuł dotyczący T-ciaków w Syrii z klimatycznymi zdjęciami. Jest to tzreci z cyklu T-ciak w boju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 Grudnia 2016 Share Napisano 21 Grudnia 2016 Następnym razem, jak będziesz malował pędzelkiem bandaże kół, to rozcieńcz farbę nieco bardziej, będzie się ładnie rozlewać wokół koła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 21 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2016 Następnym razem, jak będziesz malował pędzelkiem bandaże kół, to rozcieńcz farbę nieco bardziej, będzie się ładnie rozlewać wokół koła. Nie malowałem pędzlem, poprawiałem aero. W najnowszej NTW jest artykuł dotyczący T-ciaków w Syrii z klimatycznymi zdjęciami. Jest to tzreci z cyklu T-ciak w boju Dzięki, poszukam w kiosku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 21 Grudnia 2016 Share Napisano 21 Grudnia 2016 Co to za kolor na tych kołach strasznie ciemny jak na iracki , bardziej wygląda jak ten żydowski pustynny.Środkowe i prawe koło w górnym rzędzie do poprawy (niedomalowane). Pozdrawiam A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 22 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2016 Adams kolor to H79 Sandy yellow (Dark yellow). Na zdjęciach wygląda jak to napisałeś żydowski pustynny Postaram się zrobić zdjęcia w lepszym oświetleniu bo nie wygląda aż na taki ciemny. Felgi będę jeszcze poprawiał i instalacja ver.2 Chyba zostanę przy tej wersji. Bardziej mi się podoba, choć jest daleka od ideału ( i nie skończona ). Długa droga przede mną Wiem jedno, następną instalację będę robił przed sklejeniem całej wanny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 22 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2016 Kończę dalej instalację i leci podkład a w między czasie muszę zabrać się dalej za gąsienice wrrrrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 23 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2016 Witam, chciałbym was prosić o pomoc teraz Położyłem wczoraj podkład i powiedzmy jest OK (nie jest tak tragicznie jak myślałem), przez noc wysechł więc mogę jechać dalej z Iraqiem, co teraz ? Zrobić preshading (na paru filmikach widziałem, że troszkę inaczej jest robione - czarny podkład i na to kolor bazowy i kolejne). U mnie jest w miarę łatwo bo jest tylko jeden kolor, jak zróżnicować powierzchnie, dodać innego koloru do farby ? Czy kombinuje za bardzo i po prostu pomalować Iraqa H79 a później wykonywać inne zabiegi ? Pomożecie, podpowiecie coś : ) Z góry dziekuję. B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 23 Grudnia 2016 Share Napisano 23 Grudnia 2016 To już zależy od Ciebie. Możesz zrobić preshading i później malować tak by go nie zakryć całkowicie. Możesz tez pomalować całość a później porozjaśniać niektóre powierzchnie. Kwestia jak radzisz sobie z aerografem ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 23 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2016 Zacznę od preshadingu, jak mi nie wyjdzie to będę wtedy kombinował z różnicowaniem powierzchni. Mam jeszcze pytanie o liny, całe je malujecie ? czy tych szekle ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 23 Grudnia 2016 Share Napisano 23 Grudnia 2016 Najczęściej liny malowane są razem z czołgiem. Możesz pomalować po całości i poocierać je. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 23 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2016 No i zrobiłem ... wyszło hmmm chyba nie o to chodziło to dopiero mój drugi preshading, więc jeszcze muszę dużżżżżżżo poćwiczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 23 Grudnia 2016 Share Napisano 23 Grudnia 2016 Rozcieńczona farba, niskie ciśnienie ;] Taka mała podpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 23 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2016 Rozcieńczyłem w proporcjach 1:3 na ciśnieniu 0,8-1. Jeszcze bardziej rozcieńczyć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 23 Grudnia 2016 Share Napisano 23 Grudnia 2016 Wiesz... Różne są szkoły i upodobania. Niektórzy rozcieńczają 1:5 ale moim zdaniem to droga do tego by farba nie przylegała zbyt dobrze. Lecz to tylko moje zdanie. Ja rozcieńczam tak 1:2/1:3 ale to już maks. Malujesz powoli, cienką linią. To co zrobiłeś nie wygląda jakoś tragicznie. Nie musi to być tak dokładne jak w lotnictwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 25 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2016 Witam, już po wigilii więc pewnie wszyscy najedzeni więc jeszcze raz wszystkiego najlepszego. Zrobiłem parę zdjęć mojego wczorajszego malowania : Chciałbym się zapytać, jak to wygląda według was, w dobrą stronę idę ? Położyłem na razie dwie warstwy (pierwsza 1:3, druga 1:4) kłaść 3 warstwę ? Spód wanny dostał tylko 1 warstwę jak na razie. B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi