Tenggeri Napisano 27 Października 2016 Autor Share Napisano 27 Października 2016 Ja plastiki robię tak że sklejam je w całość, potem przyklejam wewnętrzny rząd kół montuję gąsienice i przyklejam zewnętrzne koła. No chyba że pojazd a boczne osłony to już jest gorzej. Każdy ma swój patent, ja sposób dostosowuję do typu modelu. Jeśli ma osłony to zostawiam je nieprzyklejone i maluję osobno. Ogólnie staram się przed malowaniem mieć jak najwięcej posklejane dlatego z reguły koła łapię sobie na clearfixa, układam gąsienice a potem wszystko zdejmuję do malowania. W tym modelu koła nie są przyklejone do wahaczy, gąsienice też nie są do niczego poprzyklejane więc planuję ściągnąć cały układ jezdny do malowania, mam nadzieję, że nic się nie rozleci No no... To teraz czekamy na malowanie Łoo Panie, gdzie tam do malowania, teraz dopiero zacznie się dłubanie z fototrawionkami i innymi pierdołami więc jeszcze trochę mi zejdzie, ale malowany będzie na pewno, już nic nie rozgrzebuję Planuję postawić pojazd na podstawce więc zamówiłem figurki. Ta do włazu: A ta obok pojazdu: Zastanawiam się też na tym zestawem, tylko nie wiem czy wtedy nie będzie za dużo figurek i nie przytłoczą samego pojazdu. Poza tym malarz figurek ze mnie żaden Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 27 Października 2016 Share Napisano 27 Października 2016 Gąski fajnie ułożyłeś, tak "naturalnie" . Wszystkich figurek nie musisz wykorzystac, wszak MiniArt wydał też SU-85 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 27 Października 2016 Share Napisano 27 Października 2016 2 figsy to dosc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 4 Listopada 2016 Autor Share Napisano 4 Listopada 2016 Gąski fajnie ułożyłeś, tak "naturalnie" .Wszystkich figurek nie musisz wykorzystac, wszak MiniArt wydał też SU-85 Dzięki, też jestem zadowolony z efektu No właśnie chyba kupię ten zestaw, poprzymierzam i coś się wykombinuje, a co do SU-85 to nie kuś szatanie, muszę pozostałe modele pokończyć Suczka już prawie na ukończeniu, zostało pododawać kilka ostatnich detali i do malowania. Wrzuciłem też na pakę trochę różności, żeby urozmaicić model. Próbowałem też podorabiać jakieś mniejsze zawiniątka z Milliputa, robiłem takie coś pierwszy raz ale nawet jestem zadowolony Jak Wam się widzi? Jak macie jakieś sugestie co można by jeszcze dodać to proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 4 Listopada 2016 Share Napisano 4 Listopada 2016 Jak Wam się widzi? Jak macie jakieś sugestie co można by jeszcze dodać to proszę Chmmmm ja bym położył drewnianą belkę z tej strony gdzie jest jeden zbiornik .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 4 Listopada 2016 Share Napisano 4 Listopada 2016 Dokładnie, belka do wyciągania z błota bardzo wskazana. Skrzynka na tylnym pancerzu - na czym się trzyma? Warto by ją jakoś zamocować. Dużo szpeja na górnym pancerzu zasłaniającego żaluzje silnika jest w porządku gdyż planujesz malowanie zimowe. Gdyby jednak letnie to trzeba by zdjąć co nieco - przegrzanie silnika grozi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 4 Listopada 2016 Autor Share Napisano 4 Listopada 2016 Chmmmm ja bym położył drewnianą belkę z tej strony gdzie jest jeden zbiornik .... Mówicei belka- jest belka Dodałem jeszcze linę ze starych zapasów. Dokładnie, belka do wyciągania z błota bardzo wskazana. Skrzynka na tylnym pancerzu - na czym się trzyma? Warto by ją jakoś zamocować. Dużo szpeja na górnym pancerzu zasłaniającego żaluzje silnika jest w porządku gdyż planujesz malowanie zimowe. Gdyby jednak letnie to trzeba by zdjąć co nieco - przegrzanie silnika grozi. Zasobnik na tyle trzyma się na śrubach mocujących go do tylnej płyty: Co do ładunku, to fakt w lato mógłby przeszkadzać, ale przejrzałem Internet i zimową porą zdarzało się że wloty na płycie nadsilnikowej były całkowicie pozasłaniane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 4 Listopada 2016 Share Napisano 4 Listopada 2016 Mówicei belka- jest belka Dodałem jeszcze linę ze starych zapasów. Się obrazek nie otwiera mi się .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 5 Listopada 2016 Autor Share Napisano 5 Listopada 2016 Się obrazek nie otwiera mi się .... Teraz powinno prądzić Oczywiście belka będzie przymocowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 5 Listopada 2016 Share Napisano 5 Listopada 2016 Jest wart zakupy ? Myśle aby zakupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 5 Listopada 2016 Autor Share Napisano 5 Listopada 2016 Ja go dostałem a darowanemu koniowi... Ale nawet gdybym miał go kupić to uważam że warto. Składa się bardzo fajnie, dobry detal, także zestaw wart polecenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 5 Listopada 2016 Share Napisano 5 Listopada 2016 Dzięki, dzisiaj zamawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 5 Listopada 2016 Autor Share Napisano 5 Listopada 2016 Dawaj warsztat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knjaz Napisano 5 Listopada 2016 Share Napisano 5 Listopada 2016 Miniart od T-44 wypuścił dobre zestawy. Sent from my D2303 using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 5 Listopada 2016 Share Napisano 5 Listopada 2016 Miodzio !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier1986 Napisano 6 Listopada 2016 Share Napisano 6 Listopada 2016 Mini art wypuścił teraz taką ilość ciekawych modeli że trzeba bank chyba obrabować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 6 Listopada 2016 Share Napisano 6 Listopada 2016 Mini art wypuścił teraz taką ilość ciekawych modeli że trzeba bank chyba obrabować Tylko który ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier1986 Napisano 6 Listopada 2016 Share Napisano 6 Listopada 2016 Wszystkie to i na takoma będzie i trumpka:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 6 Listopada 2016 Share Napisano 6 Listopada 2016 Wszystkie to i na takoma będzie i trumpka:D To pamiętaj o koledze z forum. Chętnie jakiegoś "teciaka" przygarnę ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier1986 Napisano 6 Listopada 2016 Share Napisano 6 Listopada 2016 Myślę że teciak to by się przydał żeby te banki obrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 6 Listopada 2016 Share Napisano 6 Listopada 2016 Dawaj warsztat A jasne że wrzucę a teraz obserwuję Twój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 7 Listopada 2016 Autor Share Napisano 7 Listopada 2016 Miodzio !!! Dzięki, cieszę się że komuś moja robota się podoba Wszystkie to i na takoma będzie i trumpka:D Fakt, Trumpek szaleje z cenami ale za mniejsze pieniądze też można dostać ciekawy model, np niedawno zanabyłem BMD-1 Pandy za niecałą stówkę. A jasne że wrzucę a teraz obserwuję Twój No to trzeba się spiąć żeby wstydu nie było Sklejanie skończone, teraz malunki. Najwięcej nerwów i upierdliwej roboty było z paskami i zapięciami do ostróg na błotnikach, dorobiłem sobie zaczepy z drutu, te plastikowe mnie do szału doprowadzały Na fotkach wyszło kilka niedociągnięć, ale już poprawione. Finalne zdjęcia przed malunkami: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Listopada 2016 Share Napisano 7 Listopada 2016 Te zapięcia sam robiłeś czy z jakiegoś zestawu trawionek je wziąłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr111 Napisano 7 Listopada 2016 Share Napisano 7 Listopada 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 7 Listopada 2016 Autor Share Napisano 7 Listopada 2016 Te zapięcia sam robiłeś czy z jakiegoś zestawu trawionek je wziąłeś? Paski i klamry do skrzynek narzędziowych z zestawu, ja dorabiałem te przyspawywane do kadłuba uchwyty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi