bigmodel Napisano 6 Listopada 2016 Autor Share Napisano 6 Listopada 2016 Witam, Następny kanał gotowy. Dolne mocowania będą usunięte, ponieważ blokują mocowanie fotela. Hmm, przyszedł mi do głowy jeden pomysł. Tylko jak zrobić łączniki w tej skali Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 6 Listopada 2016 Share Napisano 6 Listopada 2016 Dzięki za oznaczenie blachy parta... Rozumiem, ze ta zaślepka pod wersje bazowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 6 Listopada 2016 Autor Share Napisano 6 Listopada 2016 Rozumiem, ze ta zaślepka pod wersje bazowa? Tak. Może takiego z afganu sobie zrobię Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 6 Listopada 2016 Share Napisano 6 Listopada 2016 Czemu właściwe one były bez wieży ? A model jak zwykle będzie zamiatał wystawy i okolice ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy z wąsami Napisano 6 Listopada 2016 Share Napisano 6 Listopada 2016 Czemu właściwe one były bez wieży ? Bo MONu nie stać było na te z wieżą... W początkowym okresie tylko 1/3 produkowanych Rośków miała wieże "typu czołgowego", reszta była "transporterami bazowymi". Jak poszły na wojnę (Afganistan) to optyka MONu się zmieniła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 7 Listopada 2016 Share Napisano 7 Listopada 2016 To co wrzuciłeś to kolejna odmiana... Jest to bazowy z pancerzem Rafaela, a można zrobić jeszcze "krajowego" bazowego... Do końca życia można kleić same Rośki..! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 7 Listopada 2016 Share Napisano 7 Listopada 2016 Do końca życia można kleić same Rośki..! ...to krótki to bedzie żywot...w porównaniu z humvee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 7 Listopada 2016 Share Napisano 7 Listopada 2016 Do końca życia można kleić same Rośki..! ...to krótki to bedzie żywot...w porównaniu z humvee No tak... ale weź pod uwagę Piotrek, że Humvee jeżdżą po całym świecie już 30 lat i 3/4 świata ich używa, a Rośki to only Poland I PKW od lat 10-ciu, a z tego co wypisałem w 1:1 i ten teraz od Jacka to już wyjdzie z 25 różnych wozów (bez prototypów) i różnych w budowie, czy konfiguracji, a nie tylko w ciekawym malowaniu przez różnych użytkowników (jak np. M1025 humvee). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 7 Listopada 2016 Share Napisano 7 Listopada 2016 Dobrze, dobrze... Świetną robotę robicie z tymi Rosomakami!!, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr111 Napisano 7 Listopada 2016 Share Napisano 7 Listopada 2016 Pikna rzeżba . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 7 Listopada 2016 Share Napisano 7 Listopada 2016 Czemu właściwe one były bez wieży ? Bo MONu nie stać było na te z wieżą... W początkowym okresie tylko 1/3 produkowanych Rośków miała wieże "typu czołgowego", reszta była "transporterami bazowymi". Jak poszły na wojnę (Afganistan) to optyka MONu się zmieniła... Dziękuje za odpowiedź, czyli praktycznie to była tak twardsza ciężarówka dla piechoty................ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 7 Listopada 2016 Share Napisano 7 Listopada 2016 Do końca życia można kleić same Rośki..! ...to krótki to bedzie żywot...w porównaniu z humvee albo z Shermanami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 7 Listopada 2016 Autor Share Napisano 7 Listopada 2016 Do końca życia można kleić same Rośki..! ...to krótki to bedzie żywot...w porównaniu z humvee albo z Shermanami... Albo co gorsze, kleić Shermany i Rosomaki To i siedem żywotów mało może być Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 7 Listopada 2016 Share Napisano 7 Listopada 2016 Trzeba być jak kot No chyba ze ktoś jeszcze chce kleić Pantery i Tygrysy to nawet to nie pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 10 Listopada 2016 Autor Share Napisano 10 Listopada 2016 Witam, Kolejne podejście do tematu kosza wieży. Można powiedzieć że bryła skrzynki na amunicje + podajnik amunicji, jest Elementy kosza Powoli coś się zaczyna wyłaniać. Teraz do zrobienia detale skrzynki amunicyjnej i podajnika Cdn... Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 11 Listopada 2016 Autor Share Napisano 11 Listopada 2016 Witam, Prawe rusztowanie kosza wieży poklejone, czas schnięcia ( blaszka włożona na sucho ). Cdn ... Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 12 Listopada 2016 Autor Share Napisano 12 Listopada 2016 Niestety do kontynuowania dalszych prac nad koszem wieży, musiałem zrobić na szybko, podstawę montażową. Zaślepka do bazowego, nawet pasuje W tym momencie aku w aparacie odmówiło dalszej współpracy. Cdn ... Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 12 Listopada 2016 Autor Share Napisano 12 Listopada 2016 Za bodajże czwartym podejściem, chyba jest Kosz wieży. Jutro jeszcze szpachla i będzie. Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 17 Listopada 2016 Share Napisano 17 Listopada 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 19 Listopada 2016 Autor Share Napisano 19 Listopada 2016 Witam. Dziś pojawił się w Jadarach zestaw blach Parta do Rosomaka. http://www.jadarhobby.pl/part-p35296-135-kto-rosomak-ibg-p-49129.html Myślałem że ktoś w końcu zrobi poprawne osłony kosza wieży. I w modelu i w zestawie Parta osłony kosza wieży mają za małą średnice i inny wzór otworów w dolnej części. Tu mamy następną perełkę, sposób mocowania prowadnika włazu desantowego. Tylko że w oryginale wygląda to tak. Ciekawe jak projektant wyobraża sobie zamknięcie włazu przy tak umieszczonym prowadniku Dla mnie z tego zestawu warte uwagi są tylko elementy czujnika meteo, tylny stopień, klapa wyrzutnika łusek oraz wewnętrzne części włazów. Może peryskopy. Przyznam się, że mocno zastanawiam się czy jest sens pchać w ten zestaw. Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 19 Listopada 2016 Super Moderator Share Napisano 19 Listopada 2016 No cóż nie pierwszy raz PART ma "niedostateczny" z merytoryki zestawu sam nabyłem kilka innych i w kilku wypadkach było bardziej niż słabo... sam nabyłem rośka i włąśnie oglądałem ten set ale myślę że cena do oferowanej jakości/ilości jest mało adekwatna... ja nie kupię. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 19 Listopada 2016 Share Napisano 19 Listopada 2016 No cóż nie pierwszy raz PART ma "niedostateczny" z merytoryki zestawu sam nabyłem kilka innych i w kilku wypadkach było bardziej niż słabo... sam nabyłem rośka i włąśnie oglądałem ten set ale myślę że cena do oferowanej jakości/ilości jest mało adekwatna... ja nie kupię. Pozdro A ja właśnie kliknąłem zamówienie... Choćby ze zwykłej ciekawości... W dalekich planach mam parę Rosomaków, więc się ją rozpalceluje nawet jeśli nie jest to mistrzostwo świata... Mam nadzieję, że wyjdzie porządny zestaw blach, czy żywic do wnętrza... Jak dojdzie to wrzucę skany..! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nazgul_1 Napisano 19 Listopada 2016 Share Napisano 19 Listopada 2016 Dla mnie osobiście jest to dziwne że dali elementy które mamy na blaszce w modelu, a nie dali ryfli do środka, elektroniki do wieży kosza na koncetrine czy chociażby przecinaka na wieże. Tak jak Jacek piszę do wykorzystania są peryskopy, tylny stopień, czujnik i wyciągarka i kilka dupereli, reszta tylko podnosi cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 19 Listopada 2016 Super Moderator Share Napisano 19 Listopada 2016 @mandrivecs sęk w tym że to wykorzystanie jest "problematyczne" bo jak coś jest źle zaprojektowane to jaki w tym sens? Obmacaj jak dostaniesz i daj znać Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 19 Listopada 2016 Autor Share Napisano 19 Listopada 2016 Jak dojdzie to wrzucę skany..! Z chęcią zerknę na skany, rozważam zakup tych blach. Trochę części się przyda Ciekawi mnie kilka kwestii, między innymi jak wyglądają detale czujnika meteo oraz peryskopy. Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi