cooper69 Napisano 3 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2017 Dalszy ciąg dłubactwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 4 Stycznia 2017 Share Napisano 4 Stycznia 2017 Bardzo ładna praca, najbardziej podoba mi się silnik i korba rozruchowa w przedziale załogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luckyLUKE Napisano 4 Stycznia 2017 Share Napisano 4 Stycznia 2017 Wczoraj sobie tak właśnie myślałem co tam u Trupa słychać ;) Okazuje się, że ma się bardzo dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 4 Stycznia 2017 Share Napisano 4 Stycznia 2017 Ładnie, tylko czemu tak wolno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 4 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2017 No widzisz. Weny było brak plus czeba było kromcię kończyć. Ostatnie chwile przed zamknięciem. PS. Swoją drogą współczuję czołgistom - wyziewy z nieszczelnego wydechu pomieszane z dymem prochowym - tam biało w środku to było tylko przed wyjazdem na plac lub rampę z fabryki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielodziem Napisano 4 Stycznia 2017 Share Napisano 4 Stycznia 2017 Potraktuj jeszcze jakimiś zaciekami boki komory silnika bo później tego nie zrobisz. Mało miejsca i ciasno bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 4 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2017 Potraktuj jeszcze jakimiś zaciekami boki komory silnika bo później tego nie zrobisz. Mało miejsca i ciasno bedzie Komora silnika już jest dostatecznie zmęczona. Jak oglądałem zdjęcia oryginałów i analizowałem konstrukcję to tam nie ma skąd ciec po burtach. No chyba żeby silnik wybuchł jak purchawka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielodziem Napisano 4 Stycznia 2017 Share Napisano 4 Stycznia 2017 Potraktuj jeszcze jakimiś zaciekami boki komory silnika bo później tego nie zrobisz. Mało miejsca i ciasno bedzie Komora silnika już jest dostatecznie zmęczona. Jak oglądałem zdjęcia oryginałów i analizowałem konstrukcję to tam nie ma skąd ciec po burtach. No chyba żeby silnik wybuchł jak purchawka No tak ...jak kto lubi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 22 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2017 Taki jakiś po pierfszym psikaniu wyszedł... Kolory to Olivegrun, Desert Yellow i Red Brown Zielony będzie jeszcze podmieniany na coś bardziej soczystego - mieszanka JA Green i Yellow No i będzie trochę różnicowania poprzez dodanie Deck Tan do każdego z kolorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Franz75 Napisano 22 Stycznia 2017 Share Napisano 22 Stycznia 2017 Szacun, bardzo fajnie to wygląda. Czekam na reszte....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TReS Napisano 22 Stycznia 2017 Share Napisano 22 Stycznia 2017 Szacun, bardzo fajnie to wygląda. ....... To dopiero bedzie wygladać , pewnie siedzi kmini czyta rozmysla, 5 model, cza bedzie dac na tace, otworzyc wychodek, wypuścic tuczniki, bedzie nowy miszcz guma w majtach pęka.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 22 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2017 Nie przesadzaj i nie nakręcaj spirali... To będzie właściwie mój pierwszy model prosto z pudełka. Jedyne przeróbki to zrobienie lufy do Hotchkissa i przewody zapłonowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 22 Stycznia 2017 Share Napisano 22 Stycznia 2017 Te czarne linie będziesz jeszcze poprawiał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 22 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2017 Te czarne linie będziesz jeszcze poprawiał? Oczywiście. Robię to wg. recepty Bożo Wpożo czyli pierw podziały bardzo ciemnym szarym, pomalować właściwym kolorem, a potem poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Franz75 Napisano 22 Stycznia 2017 Share Napisano 22 Stycznia 2017 Nie przesadzaj i nie nakręcaj spirali...To będzie właściwie mój pierwszy model prosto z pudełka. . A tamte poprzednie to były prosto z woreczka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 24 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2017 Tak wygląda na tą chwilę - zielony podmieniony na soczysty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 24 Stycznia 2017 Share Napisano 24 Stycznia 2017 Jak dla mnie bomba. Już wcześniej wspominałeś, ale możesz krok po kroku opisać proces malowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 25 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2017 Jak dla mnie bomba. Już wcześniej wspominałeś, ale możesz krok po kroku opisać proces malowania? Krok pierwszy. - naszkicować ołówkiem - pędzlem retuszerskim poprawić linie (szerokość w okolicach 1 mm) ciemno szarym kolorem np. schwartzgrau wyjdzie coś takiego Krok drugi Korzystając z namalowanych kresek rozdzielających na niskim ciśnieniu (0.5 Atm) i ze skręconą igłą (jak posiadasz regulację skoku) starasz się malować rozcieńczoną farbą (polecam minimum 1 cz. farby na 5 cz. rozcieńczalnika) poszczególne kolory nie skupiając się na kryciu - zrobione przebarwienia nadadzą plastyczności modelowi (patrz warsztat FT-17 bożo wpożo) Wyszło mi tak. Krok trzeci Poprawić kreski rozdzielające tym samym kolorem, którym były malowane Ja do kamo użyłem farb: piaskowy - Tamiya Desert Yellow (3 cz.) + Deck Tan (2 cz.) zielony - Tamiya JA Green (3 cz.) + Yellow (2 cz.) brązowy - Tamiya Red Brown Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 25 Stycznia 2017 Share Napisano 25 Stycznia 2017 Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 16 Lutego 2017 Autor Share Napisano 16 Lutego 2017 Początek brudzingu trochę obić łoszofiltr oleje i trochę pierwszego brudu na gąski z Tamiya Weathering Stick Sand Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 17 Lutego 2017 Share Napisano 17 Lutego 2017 No to koniec powili się zbliża. Jak na początek to jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 17 Lutego 2017 Share Napisano 17 Lutego 2017 Fajny trup Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 17 Lutego 2017 Share Napisano 17 Lutego 2017 Jest na co popatrzeć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 19 Lutego 2017 Autor Share Napisano 19 Lutego 2017 Skończone brudzenie stickami Tamiya Wszystkie 3 kolory od najjaśniejszego (sand) poprzez (light earth) kończąc na błotku (mud) rozpuściłem pierw w zwykłej wodzie z dodatkiem flow improvera pobierając je zwilżonym sztywnym pędzlem bezpośrednio z kredki i rozpuszczając. Potem nanosiłem z aerografu zabezpieczając satynowym lakierem. Teraz jeszcze efekt wilgotnej ziemi, zacieki, a potem pigmenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 19 Lutego 2017 Share Napisano 19 Lutego 2017 Wypłowiał jakoś takoś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi