bazylms Napisano 27 Listopada 2016 Share Napisano 27 Listopada 2016 No słabo to wygląda. Moze zamiast na modelu poćwicz na pokrywce od masła. Tak raczej nie zostawiaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 27 Listopada 2016 Autor Share Napisano 27 Listopada 2016 Szczerze mówiąc byłem z tego w miarę zadowolony. Więc jeśli przemalowywać to już zupełnie inny schemat malowania wybiorę bo to bez sensu. Lepiej póki co nie zrobię/nie potrafię zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 27 Listopada 2016 Share Napisano 27 Listopada 2016 Potrafisz tylko jeszcze o tym nie wiesz! Nie wiem czy przyczyną nie jest tutaj zbyt rzadka farba przy za wysokim ciśnieniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 27 Listopada 2016 Autor Share Napisano 27 Listopada 2016 Dobra, znowu pokryję model 3 warstwą farby bazowej i spróbujemy raz jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 27 Listopada 2016 Share Napisano 27 Listopada 2016 Spróbuj najpeirw na boku. Się zobaczy jak wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 4 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2016 Dobra Panowie, Najpierw porcja fotek bez flesza. Tak było: Model po raz kolejny wrócił do podstawowego koloru i będzie "zaszlaczkowany" po tym jak już będę wiedział jak. Co do szlaczków robiłem testy. 1 i 2 robione dyszą 0,40 3, 4 i 5 (5 jest ten cieniuteńki) to dysza 0,15 W którą stronę iść?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 4 Grudnia 2016 Share Napisano 4 Grudnia 2016 Na mój gust to w opcje nr 1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 6 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2016 Napiszcie mościpanowie jak zabrać się za te wężyki. Starcza takie jak na kartonie (rozmiar)? Jakie ciśnienie dokładnie, jaka konsystencja farby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kriston Napisano 7 Grudnia 2016 Share Napisano 7 Grudnia 2016 Napiszcie mościpanowie jak zabrać się za te wężyki. Starcza takie jak na kartonie (rozmiar)? Jakie ciśnienie dokładnie, jaka konsystencja farby? A jakie aero i jakie farby ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 8 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2016 H&S Infinity CR plus Maluje Akrylami AK, Vallejo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kriston Napisano 8 Grudnia 2016 Share Napisano 8 Grudnia 2016 Farba mocno rozcieńczona ja rozcieńczam wódką a ciśnienie koło 1-1,5 bara . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 8 Grudnia 2016 Share Napisano 8 Grudnia 2016 H&S Infinity CR plus Maluje Akrylami AK, Vallejo To kup sobie do tego tego gunziaka - H405 + rozcieńczalnik i poczujesz różnicę rozcieńczając ja Spotter radzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 11 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2016 Wykonałem camo po raz trzeci i moim zdaniej najlepszy jak dotąd. Coprawda dalekie to jest od ideału, ale na początek jak dla mnie jest to do zaakceptowania. Dzięki koledze Spotterowi, próbowałem jego sposobu i już jest dużo lepiej, gdyż nie malowałem jednym machnięciem lecz na 7 - 8 razy, co zresztą widać. Chciałem uzyskać mniejsze plucie i rozsiew farby. Jeszcze bardzo dużo nauki i ćwiczeń w takim camo przede mną. Na tym zbliżeniu widać, że najgorzej poszło na przednim pancerzu, generalnie dalekie to od tego co pewnie uda mi się za 3 - 4 modelem, ale chce pokazać, żeby nie było że się wstydzę błędów itp. Położe na dniach na to jeszcze filtr i zacznę kolejne procesy mające na celu kolorystycznie zmiejszyć ten efekt chmurzenia linii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 11 Grudnia 2016 Share Napisano 11 Grudnia 2016 Łukaszu, szczerze? Nadal tragedia. Wydaje mi się, że spust traktujesz "zerojedynkowo". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 11 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2016 Panowie, wychodzę z założenia, że 1% ludzi na świecie ma tak, e od strzała wyjdzie idealnie. Reszta tak jak ja musi się w bólach uczyć. Nie chce przemalowywać 4 raz modelu. Akceptuję obecna padakę jako punkt "zero". Zobaczymy co wyciągnę dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 27 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2016 Koledzy, Miałem nie lada zagwózdkę. Otóż postanowiłem, że wykonam pojazd 10 dywizji grenadierów pancernych. Problem pojawił się gdy zacząłem się zastanawiać jaką tablice rejestracyjną dać. SS czy WH. Zdaje mi się że zarówno historycznie jak i porządkowo dywizje grenadierów były pod wehrmahtem a nie SS. Gdy zacząłem szukać zdjęć w zbiorach książkowych jakie mam pojawili się np. przy dywizji Grossdeucthland panowie z trupimi czaszkami. No i teraz skoro mam ekipę wewnątrz poazdu w mundurach wehrmahtu to wolałbym uniknąć babola z onaczeniami dywizji należącej do SS. Co o tym myślicie? 10 DGP wydaje się bezpieczna no i walczyli w Polsce koło Radomia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 27 Grudnia 2016 Share Napisano 27 Grudnia 2016 W Waffen SS dywizja z numerem 10 to 10 Dywizja Pancerna SS Frundsberg. Tobie chodzi o 10 Dywizję Piechoty (Wehrmachtu), która następnie przyjęła nazwę 10 Zmotoryzowanej Dywizji Piechoty, a następnie 10 Dywizji Grenadierów Pancernych. Inna sprawa to czy takie pojazdy (pojazd) znajdowały się na wyposażeniu tej dywizji w interesującym Cię okresie (?) Zdaje mi się że zarówno historycznie jak i porządkowo dywizje grenadierów były pod wehrmahtem a nie SS. Zarówno w Waffen SS jak i w Wehrmachcie występowały dywizje grenadierów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 28 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2016 Dokumentacji zdjęciowej Flammpanzerów w wersji C jest jak na lekarstwo. Parę ćwiczebnych, jeden z Francji w Panzergrey. W każdym razie robię 10. DGP. Musze jedynie sobie wymyślić rejestrację i dalej z tematem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 30 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2016 Nałożyłem już kalki na model. Najbardziej wściekłe okazały się numerki na tablicach rejestracyjnych, które trzeba pojedynczo nakładać na białe tło. Dwa drinki i jakoś poszło. Lekko próbowałem już zwashować płytę nadsilnikową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 5 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2017 Za mną już kolejne etapy pracy przy modelu. Wash, oleje i zacieki. Przygotowałem tez osobno koła do instalacji. Dokleiłem też ostatnie elementy wnętrza - orurowanie zbiorników na mieszankę Teraz jeszcze sporo pracy przede mną. Dopasowanie figurek przy miotaczach, złożenie ogniwkowych gąsienic, bruddzenie i generalny make-up... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 5 Stycznia 2017 Share Napisano 5 Stycznia 2017 Nawet mi się podoba. Jakie brudzenie przewidujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 5 Stycznia 2017 Share Napisano 5 Stycznia 2017 Nie wiem, czy ta biedronka nie zostala troche za intensywna, moze tylko mi sie wydaje. Ty to widzisz w realu, a nie na zdjeciach, moze po lakierowaniu bedzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 5 Stycznia 2017 Share Napisano 5 Stycznia 2017 Wygląda dobrze, byle tak do końca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 5 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2017 Nie jest źle, wydaje mi się nawet że ta biedronka za lekka (kalki za intensywne jeszcze w kolorach) ale nie jestem zwolennikiem przekombinowania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 5 Stycznia 2017 Super Moderator Share Napisano 5 Stycznia 2017 Kółeczka prezentują się całkiem przyzwoicie - czekam na gąsieniczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi