milczacy Napisano 30 Grudnia 2016 Share Napisano 30 Grudnia 2016 Podobają mi się te zdetalowane golenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 30 Grudnia 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 30 Grudnia 2016 Podobają mi się te zdetalowane golenie Myślę, że jak dojdzie kolor srebrny i wash, to będzie to lepiej wyglądało. Teraz to tak się wszystko zlewa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 31 Grudnia 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 31 Grudnia 2016 Witam Pomalowałem siłowniki i pracujące elementy na srebrno i nałożyłem wash. Pierwsze dwa zdjęcia to efekt po kilkunastu minutach ścierania pędzlem wash'a. To zdjęcie jest już ostatecznym wynikiem. Przednia goleń pomalowana dwoma kolorami srebrnym i magnezem. Jeszcze nałożę chrom, będzie lepszy efekt. Zastosowanie Wash'a nie miało na cely ubrudzenia goleni. Miało wydobyć różne kształty. Czysta biała goleń, była płaska i nudna. Ktoś może napisać no jak to, przecież to samolot pasażerski, trudno tak już zostanie. Życzę Wszystkim Szczęśliwego Nowego Roku!!! 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 31 Grudnia 2016 Share Napisano 31 Grudnia 2016 Mi się podoba, możesz jeszcze dać małe czarne kropeczki dla podkreślenia czopów różnych zawiasów. Zdjęcie mam kiepskiej jakości bo robione smartfonem przy słabym świetle, chodzi o to coś w czerwonych kółeczkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 31 Grudnia 2016 Share Napisano 31 Grudnia 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
portalus Napisano 31 Grudnia 2016 Share Napisano 31 Grudnia 2016 Concorde z Revell? Jest gdzieś większa galeria? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 31 Grudnia 2016 Share Napisano 31 Grudnia 2016 Concorde Revella tak. Galeria będzie wkrótce :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 31 Grudnia 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 31 Grudnia 2016 Mi się podoba, możesz jeszcze dać małe czarne kropeczki dla podkreślenia czopów różnych zawiasów. Dzięki wielkie. Jutro jak będę malował opony to czarną farbą kapnę na te czopy. Od razu dam zdjęcia jak to wygląda z kołami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mydlo Napisano 1 Stycznia 2017 Share Napisano 1 Stycznia 2017 Mi się podoba, możesz jeszcze dać małe czarne kropeczki dla podkreślenia czopów różnych zawiasów. Dzięki wielkie. Jutro jak będę malował opony to czarną farbą kapnę na te czopy. Od razu dam zdjęcia jak to wygląda z kołami. proponuję najpierw igłą zrobić małe dołki, farba się nie rozleje, a wielkość będzie powtarzalna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 1 Stycznia 2017 Autor Super Moderator Share Napisano 1 Stycznia 2017 Witam. Przednie goleń i jedna z tylnych, są już prawie gotowe. Muszę poprawić w kilku miejscach te czopy na tylnej goleni. Przednie goleń. Tylna goleń. proponuję najpierw igłą zrobić małe dołki, farba się nie rozleje, a wielkość będzie powtarzalna Wykałaczka na płaskiej powierzchni nie zdaje egzaminu, zastosuję twój patent. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 1 Stycznia 2017 Share Napisano 1 Stycznia 2017 A jaki kolor zastosowałeś na opony? Mi ostatnio przypadł do gustu 'tire black flat' od Gunze czyli nr 77. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 1 Stycznia 2017 Autor Super Moderator Share Napisano 1 Stycznia 2017 Znam tire black, lecz nie posiadam go. Przy następnej okazji się zaopatrzę w ten kolor. A ja użyłem najzwyklejszego humbrolowskiego mat Black. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 2 Stycznia 2017 Share Napisano 2 Stycznia 2017 Jeśli jeszcze czas, to pozwól, że pokażę o co mi chodziło. 1 Robisz sobie taki stempel. I ładujesz go w uchwyt do iglaków: 2 odciskasz nim na macie do cięcia okienka: 3 odcinasz okienka i wklejasz je do modelu np clerfixem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 2 Stycznia 2017 Share Napisano 2 Stycznia 2017 Tak sobie myślę, czy nie dałoby się czasem pogadać z Montexem (http://www.montex-mask.com/kontakt) aby wykonali "maski" na folii bezbarwnej, które de facto były by Twoimi okienkami. Technologię mają dobrze opanowaną, używałem ich masek do pasażerów 1/144 i są porządnie zrobione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 15 Stycznia 2017 Autor Super Moderator Share Napisano 15 Stycznia 2017 Milczący, czym wyklejałeś wnętrze kadłuba i skrzydeł, żeby światło nie przebijało przez plastik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 15 Stycznia 2017 Share Napisano 15 Stycznia 2017 Kiedyś wykleilem błyszcząca taśmą, ale była za cienka. W ostatnim modelu pomalowalem kilkoma warstwami czarnej farby. I jest ok. Malowanie jest zresztą szybsze niż wyklejanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Szpargatoł Napisano 25 Stycznia 2017 Share Napisano 25 Stycznia 2017 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 3 Lutego 2017 Share Napisano 3 Lutego 2017 Dziś przeglądałem ebay i zobaczyłem ten model w cenie 90€ więc ... czym prędzej nabyłem go na allegro w cenie 97zł. Jest różnica Teraz więc z jeszcze większym zainteresowanie podglądam warsztat waszmości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 3 Lutego 2017 Autor Super Moderator Share Napisano 3 Lutego 2017 Dziś przeglądałem ebay i zobaczyłem ten model w cenie 90€ Cóż tak drogo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 3 Lutego 2017 Share Napisano 3 Lutego 2017 To rarytas - nieprodukowany, więc i za granicą ceną adekwatna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 3 Lutego 2017 Share Napisano 3 Lutego 2017 Ja go zdobyłem za 60zł kiedyś Jakbym wiedział, że takie ceny, to bym 20 wziął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 4 Lutego 2017 Autor Super Moderator Share Napisano 4 Lutego 2017 Witam panowie. Dzisiaj skończyłem drugi wózek podwozia pod kadłubowego. Revell, że tak powiem ma do niczego kontrolerów jakosci. Koła mają między oponą a felgą, jamy skurczowe, co psuje cały efekt. Razem z bratem. I już bezpiecznie w pojemnikach czekają na swoją kolej. Teraz czas się zająć goleniami pod skrzydłowymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mydlo Napisano 5 Lutego 2017 Share Napisano 5 Lutego 2017 opony za bardzo się świecą, pomaluj matem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 5 Lutego 2017 Autor Super Moderator Share Napisano 5 Lutego 2017 opony za bardzo się świecą, pomaluj matem Pomaluję, ale na późniejszym etapie budowy. Dzięki za uwagę Dzisiaj przykleiłem wnęki podwozia pod kadłubowego, do połówek kadłuba. Nie przykleiłem wnęki z przednim podwoziem, ponieważ jeszcze się połamie. Przykleję ją na samym końcu. Pomalowałem też kokpit. Revell zaleca malowanie kokpitu trzema kolorami szarego koloru. Ja pomalowałem próbnie kolory takie jakie chciałbym dać do klasy pierwszej. chodzi op fotele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 20 Lutego 2017 Share Napisano 20 Lutego 2017 Ładny samolocik Powodzenia w dalszych pracach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi