milczacy Napisano 20 Lutego 2017 Share Napisano 20 Lutego 2017 Kokpit niczego sobie, cieszy postęp prac. P.S. Z mojego A380 z wnętrzem nic nie wyszło, bo podobno model miał połamana części, dlatego teraz mam w planach coś zupełnie innego w skali 1/48. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 20 Lutego 2017 Autor Super Moderator Share Napisano 20 Lutego 2017 Dzięki. Ja w Niedziele zabrałem się za malowanie i szlag trafił mi lampkę biurową. A bez oświetlenia, nie da się malować. Mam lampę z lupą ledową i nie ma do tego dostępnych wymiennych tych "żarówek" Musiałem kupić do innego modelu i będę w Sobotę ją przerabiał. Jak się uda to coś pomaluję, a jak nie to czeka mnie zakup nowej lampy. To szkoda, że nic nie wyszło, ale w 1/48, ciekawe co to będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 26 Lutego 2017 Autor Super Moderator Share Napisano 26 Lutego 2017 Witam. Lampka naprawiona, więc zacząłem prace nad wnętrzem. Na pierwszy rzut poszła klasa ekonomiczna. Pomalowałem tylko podłokietniki. To jest pierwsza warstwa. Nie przejmowałem się tym, że tu i tam z podłokietnika spłynęła farba na siedzenie itp. W późniejszym etapie będą poprawki. Po nałożeniu "sufitu" widoczny jest tylko skrajny rząd foteli. Za tydzień ciąg dalszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 2 Kwietnia 2017 Autor Super Moderator Share Napisano 2 Kwietnia 2017 Witam. W wolnych chwilach coś tam sobie dłubię, przy fotelach klasy ekonomicznej. Powoli ale do przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 2 Kwietnia 2017 Share Napisano 2 Kwietnia 2017 Trzymam kciuki i podziwiam cierpliwość :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 17 Kwietnia 2017 Autor Super Moderator Share Napisano 17 Kwietnia 2017 Witam. Właśnie skończyłem malować klasę ekonomiczną. Teraz myślę nad klasą biznes. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 17 Kwietnia 2017 Share Napisano 17 Kwietnia 2017 Wow! Ale masa roboty Czy boki foteli malujesz pędzlem? Pozdro, Marudek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 17 Kwietnia 2017 Autor Super Moderator Share Napisano 17 Kwietnia 2017 Wow! Ale masa roboty Czy boki foteli malujesz pędzlem? Pozdro, Marudek Tak wszystko pędzlem maluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 17 Kwietnia 2017 Share Napisano 17 Kwietnia 2017 szacun... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 22 Kwietnia 2017 Autor Super Moderator Share Napisano 22 Kwietnia 2017 Witam. Dzisiaj pomalowałem oparcia w klasie biznes na kolor cegły. Teraz wytwarzam kolor dla podłokietników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 22 Kwietnia 2017 Share Napisano 22 Kwietnia 2017 Chyba się jednak cieszę, że nie dotarl do mnie ten model Utknąłbym na pewno na ponad pół roku. Ładnie Ci idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
portalus Napisano 22 Kwietnia 2017 Share Napisano 22 Kwietnia 2017 Widziałem dzisiaj w Inowrocławiu złożonego - jest wielki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 22 Kwietnia 2017 Autor Super Moderator Share Napisano 22 Kwietnia 2017 Chyba się jednak cieszę, że nie dotarl do mnie ten model Utknąłbym na pewno na ponad pół roku. Ładnie Ci idzie Jest trochę zabawy z tymi fotelami. Do tej pory najgorsza była klasa ekonomiczna, małe te fotele były. W klasie biznes są większe i więcej miejsca jest między nimi. Została jeszcze pierwsza klasa, poprawki, malowanie ścianek i oświetlenie. Widziałem dzisiaj w Inowrocławiu złożonego - jest wielki. Model do małych nie należy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 22 Kwietnia 2017 Share Napisano 22 Kwietnia 2017 No to jeszcze wydrukuj 3D stado paxów i będzie mega. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 23 Kwietnia 2017 Autor Super Moderator Share Napisano 23 Kwietnia 2017 Witam. Klasa biznes skończona. Dorobiłem jeden kolor do klasy pierwszej. Dwa pokłady. No to jeszcze wydrukuj 3D stado paxów i będzie mega. No fajne by to było, ale nie mam doświadczenia pracy w programach graficznych. Samolot pełen pasażerów wyglądał by ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drozdek Napisano 23 Kwietnia 2017 Share Napisano 23 Kwietnia 2017 Ten w Inowrocławiu akurat jest mojego autorstwa. Wiem że wykonaniem nie powala ale to była taka odskocznia dla samego siebie ;) A warsztacik nadal podglądam z zaciekawieniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 25 Kwietnia 2017 Autor Super Moderator Share Napisano 25 Kwietnia 2017 No to jeszcze wydrukuj 3D stado paxów i będzie mega. Powiem Ci że zacząłem poważnie nad tym myśleć. Mam kolegę który może mi zrobić projekt tych ok 400 figurek. Tylko czy mi się chce je malować. A znacie jakąś firmę która drukuje 3D? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 25 Kwietnia 2017 Share Napisano 25 Kwietnia 2017 Nawet tu na forum kolega się ogłosił. Ciekaw jestem jak by to wyszło Ale pomysł jest super Gdyby ktoś z szanownych Kolegów chciał wykonać jakiś element do modelu, czy dioramki, których nie ma na rynku, albo ma jakieś swoje wymarzone oryginalne projekty, to zapraszam. Szybko i dokładnie. Pozdrawiam, Marudek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 25 Kwietnia 2017 Autor Super Moderator Share Napisano 25 Kwietnia 2017 Nawet tu na forum kolega się ogłosił. Ciekaw jestem jak by to wyszło Ale pomysł jest super Gdyby ktoś z szanownych Kolegów chciał wykonać jakiś element do modelu, czy dioramki, których nie ma na rynku, albo ma jakieś swoje wymarzone oryginalne projekty, to zapraszam. Szybko i dokładnie. Pozdrawiam, Marudek Dzięki Marudek. Jak się zdecyduję i będę miał projekt, to skontaktuję się z kolegą Jan-kol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 29 Kwietnia 2017 Autor Super Moderator Share Napisano 29 Kwietnia 2017 Witam. Pierwszy kolor nałożony. Jutro drugi i zostanie już niewiele do zrobienia wewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 30 Kwietnia 2017 Autor Super Moderator Share Napisano 30 Kwietnia 2017 Witam. Klasa pierwsza pomalowana. Loże pomalowane Zostało pomalować ściany oraz poprawić niektóre fotele. Następnie biorę się za oświetlenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 1 Maja 2017 Autor Super Moderator Share Napisano 1 Maja 2017 Witam. Ściany po dwóch warstwach farby. Milczący, czy taki rozkład oświetlenia wnętrza może być, czy na dolnym pokładzie nie jest diod za dużo? Jeszcze do tego dojdzie oświetlenie kabiny pilotów. Dolny pokład Górny pokład Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 1 Maja 2017 Share Napisano 1 Maja 2017 Wygląda bardzo sensownie. Powinieneś uzyskać równomierny rozkład oświetlenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 1 Maja 2017 Autor Super Moderator Share Napisano 1 Maja 2017 Wygląda bardzo sensownie. Powinieneś uzyskać równomierny rozkład oświetlenia. To dobra wiadomość. W tym tygodniu muszę odmówić po 10 diod, bo mam mało ciepłych białych które będą oświetlały wnętrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 3 Maja 2017 Autor Super Moderator Share Napisano 3 Maja 2017 Witam. Dzisiaj niewiele zrobiłem, wywierciłem otwory pod oświetlenie i pomalowałem sufit. Zrobiłem jeszcze prowadzenia po niewidocznej stronie, którymi puszczone będą przewody zasilające każdą z diod. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi