KRL Napisano 19 Sierpnia 2017 Share Napisano 19 Sierpnia 2017 Moim zdaniem lepiej jeden więcej niż o jeden za amło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 19 Sierpnia 2017 Share Napisano 19 Sierpnia 2017 Wg mnie najwazniejsza bedzie cena, jesli GWH nie wywinduje jej za bardzo to moga swoimi produktami zdeklasowac konkurencje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 19 Sierpnia 2017 Share Napisano 19 Sierpnia 2017 U nas GWH jest dużo droższy niż Kinetic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIRO Napisano 20 Sierpnia 2017 Share Napisano 20 Sierpnia 2017 ale i Su-35 bedzie pewnie lepszym wyborem niż KH. Temu KH coś konkretnego dolega? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 20 Sierpnia 2017 Share Napisano 20 Sierpnia 2017 ale i Su-35 bedzie pewnie lepszym wyborem niż KH. Temu KH coś konkretnego dolega? Ogólnie dość sporo drobnych wad. Na pierwszy rzut oka model jest bardzo fajny ale czar pryska podczas składania. Setki nadlewek, oszklenie w zasadzie nie wykonalne w opcji zamkniętej jest węższe od kadłuba, podobnie z nosem, uzbrojenia sporo pociętek bez sensu i znajdzie się jeszcze kilka innych drobnych irytujących wpadek. Kupiłem dwa modele od KH jeden wykonałem i jezeli pojawi się inna opcja drugi sprzedam bez chwili zastanowienia. Może to też kwestia moich oczekiwań a bardziej upodobań Su-17 od KH także sprzedałem po obejrzeniu dokładnym modelu w mojej opinii meczarnia z modelem za prawie 300zł to nie to na co mam ochotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taki Jeden Napisano 20 Sierpnia 2017 Share Napisano 20 Sierpnia 2017 (edytowane) Edytowane 20 Sierpnia 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 20 Sierpnia 2017 Share Napisano 20 Sierpnia 2017 Taki Jeden, a o co chodzi z tymi fotkami? Nie wiem jak te sztuki ze śmigłem ale oba wiatraki to z pewnością nie nowości są na rynku od bardzo dawna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taki Jeden Napisano 20 Sierpnia 2017 Share Napisano 20 Sierpnia 2017 A to sorry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIRO Napisano 20 Sierpnia 2017 Share Napisano 20 Sierpnia 2017 Dzięki KRL, bo już chciałem go kupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 20 Sierpnia 2017 Share Napisano 20 Sierpnia 2017 Ogólnie dość sporo drobnych wad. Na pierwszy rzut oka model jest bardzo fajny ale czar pryska podczas składania. Setki nadlewek, oszklenie w zasadzie nie wykonalne w opcji zamkniętej jest węższe od kadłuba, podobnie z nosem, uzbrojenia sporo pociętek bez sensu i znajdzie się jeszcze kilka innych drobnych irytujących wpadek. Kupiłem dwa modele od KH jeden wykonałem i jezeli pojawi się inna opcja drugi sprzedam bez chwili zastanowienia. Może to też kwestia moich oczekiwań a bardziej upodobań Su-17 od KH także sprzedałem po obejrzeniu dokładnym modelu w mojej opinii meczarnia z modelem za prawie 300zł to nie to na co mam ochotę. Widać to zależy od egzemplarza, bo u mnie nadlewek jest bardzo mało i nie stanowią one praktycznie w ogóle problemu. Owiewka węższa niż kadłub to fakt i niestety poprawienie tego to duży problem, na szczęście mało kto chyba robi zamknięta kabinę (ale tutaj KH dał ciała). Natomiast co nie tak jest z nosem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 20 Sierpnia 2017 Share Napisano 20 Sierpnia 2017 U mnie było podobnie jak z owiewką jest znacznie węższy niż kadłub. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 20 Sierpnia 2017 Share Napisano 20 Sierpnia 2017 Jesteś pewien że np. nie przekręciłeś tej osłony radaru o 90 stopni? Wiem że to mało prawdopodobne, ale inaczej tego nie potrafię wyjaśnić, bo u mnie jak widać nos do kadłuba pasuje idealnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 20 Sierpnia 2017 Share Napisano 20 Sierpnia 2017 U mnie brakowało razem 1,5mm więc naprawdę sporo, oczywiście nie jest to problem z którym nie można sobie poradzić ale ogólnie jak napisałem model mnie rozczarował. Takiej spokojnej modelarskiej pracy jak przy Su-33 Kinetica tu niestety nie ma a cena nie jest niska. Warto też zwrócić uwagę na przednią goleń jest ona ściśnieta jak po przyziemnieu lub mocnym hamowaniu. A sam kształt przedniej części Su-35 to mocno zagięty banan nos idzie w dół. Jeżeli zostawimy goleń bez poprawek wygląda to słabo ponieważ model ma nos raptem 4cm od podłoża. Naprawdę na żywo wygląda to bardzo żle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 20 Sierpnia 2017 Share Napisano 20 Sierpnia 2017 Jeśli chodzi o kwestie goleni to i GWH w MiGu-29 tez pod tym względem nie wypadło dobrze. Zeby samolot za bardzo nie leciał na "nos" trzeba wydłużyć amortyzator przedniej goleni a głównych przyciąć... Wiec każda firma popełnia błędy... Poczekajmy na Su-35 od GWH i wtedy wydajmy werdykt... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 20 Sierpnia 2017 Share Napisano 20 Sierpnia 2017 Z tą przednią golenią Su-35 chyba nie jest tak źle. Swego czasu dokładnie to analizowali na forum ARC. I tak wygląda porównanie modelu z prawdziwą maszyną: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 20 Sierpnia 2017 Share Napisano 20 Sierpnia 2017 Trzeba wziąść pod uwagę , kiedy było zrobione zdjęcie . Jęśli samolot idzie do akrobacji ,to bedzie miał mało paliwa , amortyzatory pójda w góre. Jeśli zatankujemy duzo paliwa, plus obciążymy go ładunkiem , amortyzatory usiądą , prześwit między kadłubem a podłożem będzie wyrażnie mniejszy, samolot będzie kołował z ,,zadartym,, dziobem. To normalne. Vide zdjęcia Su-22 z bombami dla przykładu.....I jeszcze hamulec postojowy, jego zaciągnięcie równiez wpływa na pozycje samolotu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 21 Sierpnia 2017 Share Napisano 21 Sierpnia 2017 Mała poprawka: nowy Su-33 nie będzie wydany przez GWH, tylko Aviation Art (goście którzy stworzyli Su-33 wydanego przez Kinetica), choć niekoniecznie pod tą marką (bo chyba sami jeszcze nie wiedzą jak się będą nazywać). Ma to być poprawiona, pozbawiona błędów (a są tam takie?) wersja Su-33 Kinetica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 24 Sierpnia 2017 Share Napisano 24 Sierpnia 2017 Nie trzeba było długo czekać na nieco bardziej efektowne dysze do Su-35 Kitty Hawka.W sprzedaży za dwa dni ponoć - od AMURa. Gdyby ktoś decydował się zamówić do swojego Su-35 te dysze to ja się chętnie podlacze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 25 Sierpnia 2017 Share Napisano 25 Sierpnia 2017 Trzeba było mówić wcześniej :P Wysyłka do Amura drogo nie wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 25 Sierpnia 2017 Share Napisano 25 Sierpnia 2017 Trzeba było mówić wcześniej :P Wysyłka do Amura drogo nie wychodzi. Tylko wciąż podają informacje ze towaru chwilowo brak :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 25 Sierpnia 2017 Share Napisano 25 Sierpnia 2017 Napisz maila do Rusta i będziesz wiedział co i jak. On robi krótkie serie produktów, niech cię zapisze w kolejkę bo zabraknie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 25 Sierpnia 2017 Share Napisano 25 Sierpnia 2017 Ok dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnaQ Napisano 25 Sierpnia 2017 Share Napisano 25 Sierpnia 2017 Miał ktoś do czynienia z produktami Metallic Details, bodajże z Ukrainy? Zapowiedzieli niedawno dysze do MiG-29 GWH. http://metdetails.com/catalog/metalic-details/future-releases/mdr4800-mig-29-jet-nozzles Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano 25 Sierpnia 2017 Share Napisano 25 Sierpnia 2017 Mam od nich oba zestawy do SR-71 i są bardzo dobrej jakości tak blachy jak i żywice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 25 Sierpnia 2017 Share Napisano 25 Sierpnia 2017 Słyszałem że do MiG-29 GWH pasują dysze Airesa do modeli Academy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi