temir 2 Posted November 18, 2016 Share Posted November 18, 2016 Witam! Z modelem męczyłem się przeokrutnie od baaardzo dawna , między czasie min. przeżył upadek z wysokości tudziesz inne przypadki losowe aż nareszcie doczołgałem się do finału. Ponieważ fotobuket zeżarł mi większość fotek z relacji warsztatowej więc wrzucam tutaj kilka zdjęć ilustrujących poszczególne etapy powstawania modelu : ...a tak prezentuje się gotowy na podstawce: Przy budowie pojazdu posiłkowałem się blaszkami "Parta" dedykowanymi do zestawu Half_Track'a z "Hasegawy" (niestety bardzo niewiele elementów można wykorzystać ) reszta to wkład własny. Zestaw "Academy " jest jaki jest i póki co nic nie wskazuje aby w przewidywalnym czasie pojawiła się dla niego alternatywa . Pozdrawiam! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikele Posted November 18, 2016 Share Posted November 18, 2016 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SławekK Posted November 18, 2016 Share Posted November 18, 2016 Klasa!!! Świetny model, walczyłem z nim, a e nie z takim efektem . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin.janda Posted November 18, 2016 Share Posted November 18, 2016 Świetna robota. Na pierwszy rzut oka nie pomyślałbym, że to 1/72. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Posted November 18, 2016 Super Moderator Share Posted November 18, 2016 Fajny choć przyznam, że bez narzutów błota i kurzu, prezentował się nieco lepiej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr_P Posted November 18, 2016 Share Posted November 18, 2016 Toż to normalna skala Bardzo fajny model. Muszę sobie kiedyś go sprawić....kiedyś był do kupienia pojedyńczo...teraz chyba tylko z zestawem GPA i Harleya.... Faktem jest niestety,że w tej skali dobrze i sensownie zasyfić pojazd nie jest łatwo.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted November 19, 2016 Share Posted November 19, 2016 Francja - elegancja. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
erolo2000 Posted November 19, 2016 Share Posted November 19, 2016 Fajny choć przyznam, że bez narzutów błota i kurzu, prezentował się nieco lepiej 10/10 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jonathan Posted November 19, 2016 Share Posted November 19, 2016 Bardzo udany model. Podstawka także bardzo fajna. Gratuluję świetnej pracy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gumowy01 Posted November 27, 2016 Share Posted November 27, 2016 Temir jak zwykle w formie Piękności, żal że tak piękny pojazd jest tak po macoszemu potraktowany przez poważne firmy modelarskie. Pozostawiając dla zwykłych modelarzy tragiczną stareńką Hasegawę i niedoskonałą Academy. Nadrabiać trzeba kunsztem co zaprezentował Temir ...jeszcze raz brawo, czekam na Sextona Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tenggeri Posted November 27, 2016 Share Posted November 27, 2016 Jak wszystkie Twoje pozostałe prace model na poziomie. Widać masę roboty z nim miałeś ale efekt świetny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
spiton Posted November 27, 2016 Share Posted November 27, 2016 genialny detal Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pedzelek Posted November 27, 2016 Share Posted November 27, 2016 Z błotem musisz jeszcze popracować. Średnio wyszło. Ogólnie całość super. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan_Szczepan Posted November 27, 2016 Share Posted November 27, 2016 Ładne figurki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
temir 2 Posted November 28, 2016 Author Share Posted November 28, 2016 Witam! Mała skrzynka odpowiedzi (zbiorcza): Bardzo się cieszę że model podoba się kolegom forumowiczom Z błotem musisz jeszcze popracować. Średnio wyszło. A co z nim nie tak? Pozdrawiam! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zakurzony Posted November 28, 2016 Share Posted November 28, 2016 W pierwszej kolejności chciałbym się przyłączyć do zachwytów nad detalem i wiernością odwzorowania. Śledziłem uważnie i ten, i inne Twoje warsztaty i nadal je traktuje jako wzorzec z Sevres i ideał detalowania w tej skali Odnosząc się do zastrzeżeń dotyczących brudzenia - bo przyznam, że i mnie samego do końca ono nie przekonuje - dla mnie problem leży w wielkości i formie plam błota - wyszły za bardzo "kleksowate, paćkane", a za mało naturalnie "rozbryzgowe". Ale zgadzam się, że błoto w tej skali to ciężki orzech do estetycznego zgryzienia, dla mnie nawet za ciężki i trudny, stąd ograniczam się do "zwykłego" kurzenia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KW-2 Posted December 16, 2016 Share Posted December 16, 2016 Piękny model! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pedzelek Posted December 16, 2016 Share Posted December 16, 2016 Witam!Mała skrzynka odpowiedzi (zbiorcza): Bardzo się cieszę że model podoba się kolegom forumowiczom Z błotem musisz jeszcze popracować. Średnio wyszło. A co z nim nie tak? Pozdrawiam! Wygląda jakby był smarowany ,a nie chlapany. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hiwis Posted December 16, 2016 Share Posted December 16, 2016 Podoba mi się ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts