temir 2 Napisano 18 Listopada 2016 Share Napisano 18 Listopada 2016 Witam! Z modelem męczyłem się przeokrutnie od baaardzo dawna , między czasie min. przeżył upadek z wysokości tudziesz inne przypadki losowe aż nareszcie doczołgałem się do finału. Ponieważ fotobuket zeżarł mi większość fotek z relacji warsztatowej więc wrzucam tutaj kilka zdjęć ilustrujących poszczególne etapy powstawania modelu : ...a tak prezentuje się gotowy na podstawce: Przy budowie pojazdu posiłkowałem się blaszkami "Parta" dedykowanymi do zestawu Half_Track'a z "Hasegawy" (niestety bardzo niewiele elementów można wykorzystać ) reszta to wkład własny. Zestaw "Academy " jest jaki jest i póki co nic nie wskazuje aby w przewidywalnym czasie pojawiła się dla niego alternatywa . Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 18 Listopada 2016 Share Napisano 18 Listopada 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SławekK Napisano 18 Listopada 2016 Share Napisano 18 Listopada 2016 Klasa!!! Świetny model, walczyłem z nim, a e nie z takim efektem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin.janda Napisano 18 Listopada 2016 Share Napisano 18 Listopada 2016 Świetna robota. Na pierwszy rzut oka nie pomyślałbym, że to 1/72. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 18 Listopada 2016 Super Moderator Share Napisano 18 Listopada 2016 Fajny choć przyznam, że bez narzutów błota i kurzu, prezentował się nieco lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 18 Listopada 2016 Share Napisano 18 Listopada 2016 Toż to normalna skala Bardzo fajny model. Muszę sobie kiedyś go sprawić....kiedyś był do kupienia pojedyńczo...teraz chyba tylko z zestawem GPA i Harleya.... Faktem jest niestety,że w tej skali dobrze i sensownie zasyfić pojazd nie jest łatwo.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Listopada 2016 Share Napisano 19 Listopada 2016 Francja - elegancja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erolo2000 Napisano 19 Listopada 2016 Share Napisano 19 Listopada 2016 Fajny choć przyznam, że bez narzutów błota i kurzu, prezentował się nieco lepiej 10/10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 19 Listopada 2016 Share Napisano 19 Listopada 2016 Bardzo udany model. Podstawka także bardzo fajna. Gratuluję świetnej pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 27 Listopada 2016 Share Napisano 27 Listopada 2016 Temir jak zwykle w formie Piękności, żal że tak piękny pojazd jest tak po macoszemu potraktowany przez poważne firmy modelarskie. Pozostawiając dla zwykłych modelarzy tragiczną stareńką Hasegawę i niedoskonałą Academy. Nadrabiać trzeba kunsztem co zaprezentował Temir ...jeszcze raz brawo, czekam na Sextona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 27 Listopada 2016 Share Napisano 27 Listopada 2016 Jak wszystkie Twoje pozostałe prace model na poziomie. Widać masę roboty z nim miałeś ale efekt świetny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 27 Listopada 2016 Share Napisano 27 Listopada 2016 genialny detal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 27 Listopada 2016 Share Napisano 27 Listopada 2016 Z błotem musisz jeszcze popracować. Średnio wyszło. Ogólnie całość super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan_Szczepan Napisano 27 Listopada 2016 Share Napisano 27 Listopada 2016 Ładne figurki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 28 Listopada 2016 Autor Share Napisano 28 Listopada 2016 Witam! Mała skrzynka odpowiedzi (zbiorcza): Bardzo się cieszę że model podoba się kolegom forumowiczom Z błotem musisz jeszcze popracować. Średnio wyszło. A co z nim nie tak? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zakurzony Napisano 28 Listopada 2016 Share Napisano 28 Listopada 2016 W pierwszej kolejności chciałbym się przyłączyć do zachwytów nad detalem i wiernością odwzorowania. Śledziłem uważnie i ten, i inne Twoje warsztaty i nadal je traktuje jako wzorzec z Sevres i ideał detalowania w tej skali Odnosząc się do zastrzeżeń dotyczących brudzenia - bo przyznam, że i mnie samego do końca ono nie przekonuje - dla mnie problem leży w wielkości i formie plam błota - wyszły za bardzo "kleksowate, paćkane", a za mało naturalnie "rozbryzgowe". Ale zgadzam się, że błoto w tej skali to ciężki orzech do estetycznego zgryzienia, dla mnie nawet za ciężki i trudny, stąd ograniczam się do "zwykłego" kurzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 16 Grudnia 2016 Share Napisano 16 Grudnia 2016 Piękny model! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 16 Grudnia 2016 Share Napisano 16 Grudnia 2016 Witam!Mała skrzynka odpowiedzi (zbiorcza): Bardzo się cieszę że model podoba się kolegom forumowiczom Z błotem musisz jeszcze popracować. Średnio wyszło. A co z nim nie tak? Pozdrawiam! Wygląda jakby był smarowany ,a nie chlapany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 16 Grudnia 2016 Share Napisano 16 Grudnia 2016 Podoba mi się ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi