tornado Napisano 27 Kwietnia 2009 Share Napisano 27 Kwietnia 2009 Poprzeczka w miejscu mocowanie tylniego resoru do ramy – wersja finalna. Mocowanie resoru do ramy. Było tak: Jest tak: I już przyklejone do ramy: Zdjęcia z budowy: Mocowanie osi wleczonej: Zdjęcia z budowy: I jeszcze jeden element osi wleczonej: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 28 Kwietnia 2009 Share Napisano 28 Kwietnia 2009 Wygląda to nieziemsko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 28 Kwietnia 2009 Share Napisano 28 Kwietnia 2009 Szczena opada Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 7 Maja 2009 Share Napisano 7 Maja 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 7 Maja 2009 Share Napisano 7 Maja 2009 Ale długa ta rama - cóż więcej dodać Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 7 Maja 2009 Share Napisano 7 Maja 2009 Ładnie, ładnie . Prace idą na wysokim poziomie . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 15 Maja 2009 Share Napisano 15 Maja 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 16 Maja 2009 Share Napisano 16 Maja 2009 Te groszówki stają się co raz to większe Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 16 Maja 2009 Share Napisano 16 Maja 2009 Te groszówki stają się co raz to większe Pozdrawiam. To dobrze, bo części są co raz mniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mzmichal Napisano 16 Maja 2009 Share Napisano 16 Maja 2009 Słyszałem o miniaturowych paczkach papierosów dla wędkarzy, aby zrobione zdjęcie przy rybie dało efekt powiększajacy. To się nazywa miniaturyzacja, bo diabeł tkwi w szczegółach. Piękna robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 17 Maja 2009 Share Napisano 17 Maja 2009 23:29:47 Kolejne 2 poprzeczki: Pompa od podnoszenia/opuszczania osi wleczonej: To czarne było w zastawie: Fotki z budowy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz C Napisano 17 Maja 2009 Share Napisano 17 Maja 2009 Cały czas patrzę i nadziwić się nie mogę! Po zakończeniu relacji będziemy znać budowę LB lepiej niż nie jeden mechanik Wielki szacunek dla autora modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek007 Napisano 21 Maja 2009 Share Napisano 21 Maja 2009 No model na chwile obecną wygląda nieziemsko jestem ciekaw jaki będzie efekt końcowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 9 Czerwca 2009 Share Napisano 9 Czerwca 2009 Piasty – oś napędowa. Oryginał: Piasty w moim wykonaniu: Budowa krok po kroku: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 9 Czerwca 2009 Share Napisano 9 Czerwca 2009 Masakryczne wszystko odwzorowane Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 10 Czerwca 2009 Share Napisano 10 Czerwca 2009 A mnie się wydawało że jestem głupi co do detali! Repekt totalny!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 15 Czerwca 2009 Share Napisano 15 Czerwca 2009 Obudowa bębna hamulcowego: Mocowanie obudowy bębna hamulcowego do mostu: Gotowe odlewy z żywicy: Wersja finalna: Tak wygląda oryginał: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ITALERITRUCK Napisano 15 Czerwca 2009 Share Napisano 15 Czerwca 2009 Po prostu powalające Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 15 Czerwca 2009 Share Napisano 15 Czerwca 2009 Kurde nie wpadł bym na to żeby robić drugą stronę piasty, z hamulcami. Podziwiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 15 Czerwca 2009 Share Napisano 15 Czerwca 2009 Respekt Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
punio Napisano 16 Czerwca 2009 Share Napisano 16 Czerwca 2009 Nie no po relacji voseby będę musiał sobie poszukać dobrego psychologa super detale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 16 Czerwca 2009 Share Napisano 16 Czerwca 2009 Nich ktoś mi powie jak on robi te śruby? Domyślam się ale nie chce mi się wierzyć że każdą osobno robi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falarek Napisano 16 Czerwca 2009 Share Napisano 16 Czerwca 2009 Śruby to prawdopodobnie plastykowe pręciki o różnych przekrojach i średnicach. Mnie interesuje w jaki sposób można obrabiać tak maleńkie elementy. Mam parę teorii co do tego z zatrudnianiem krasnali włącznie Może przy następnej aktualizacji tematu Autor zamieścił by troszkę opisu co do wykonywania tak małych elementów. Byłbym wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 16 Czerwca 2009 Share Napisano 16 Czerwca 2009 Autor zamieścił by troszkę opisu co do wykonywania tak małych elementów Jest to raczej nie możliwe. Bo autora nie ma na naszym forum. Chyba ze Andrzej by się dowiedział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 16 Czerwca 2009 Share Napisano 16 Czerwca 2009 Autor zamieścił by troszkę opisu co do wykonywania tak małych elementów Jest to raczej nie możliwe. Bo autora nie ma na naszym forum. Chyba ze Andrzej by się dowiedział. Śruby to sześciokątny profil evergreen lub plastruct, nie pamiętam dokładnie. Odległość między równoległymi bokami ok. 1mm. Odcinam kawałek profilu o grubości odpowiadającej wysokości nakrętki, w środku odciętego profilu wiercę otwór wiertłem 0.5mm i wkładam w środek okrągły profil o takiej średnicy. Cała filozofia. Każda ze śrub była robiona osobno, potem sklejone wszystko razem i odlane z żywicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi