enten Napisano 23 Marca 2017 Share Napisano 23 Marca 2017 Bo zaraz zgłupieję! Są zdjęcia z momentu zdobycia tego czołgu. Jest kilka na prawdę dobrych fot dookoła, więc w dużej mierze można ustalić rozkład plam tego egzemplarza. Powtarzam to po raz kolejny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 23 Marca 2017 Autor Share Napisano 23 Marca 2017 Bo zaraz zgłupieję!Są zdjęcia z momentu zdobycia tego czołgu. Jest kilka na prawdę dobrych fot dookoła, więc w dużej mierze można ustalić rozkład plam tego egzemplarza. Powtarzam to po raz kolejny. To ja już nic nie wiem w takim razie, pokaż te fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 24 Marca 2017 Autor Share Napisano 24 Marca 2017 Popytałem przemyślałem sprawę i jest git, będę się bawił w efekciarstwo od jutra, dzisiaj jak znajdę chwilę czasu pomieszam oleje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 26 Marca 2017 Autor Share Napisano 26 Marca 2017 Wash: abteilung 502 shadow brown + faded green + dark rust Pigments: mig medium rust + light rust Fixer: pigment fixer mig + klear kote flat alclad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sklejacz001 Napisano 26 Marca 2017 Share Napisano 26 Marca 2017 No zajefajnie wyglądają O_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 26 Marca 2017 Autor Share Napisano 26 Marca 2017 No zajefajnie wyglądają O_o Dzięki bardzo Pierwszy lekki wash już nałożony, wykonany za pomocą farb olejnych abteilung: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 26 Marca 2017 Share Napisano 26 Marca 2017 Zrób coś Rafał z tymi numerami, żeby Ci za nowe nie zostały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 26 Marca 2017 Autor Share Napisano 26 Marca 2017 Zrób coś Rafał z tymi numerami, żeby Ci za nowe nie zostały. We wtorek będę kombinować przy wypłowieniach postaram się trochę zmniejszyć saturacje na kalkomaniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 30 Marca 2017 Autor Share Napisano 30 Marca 2017 Podpicowałem jeszcze trochę gąski, nałożyłem mocno rozcieńczoną ciemną płukankę: Fotka jest dość rozmyta, zwyczajnie mam lenia i nie chciało mi się ustawiać statywu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 30 Marca 2017 Super Moderator Share Napisano 30 Marca 2017 ogólnie ok ale jak dla mnie zgaś ta "modelarską"manierę drewnianych trzonków, ekwipunek pojazdu był malowany tak samo jak pojazd, przyjęło się w modelach bo ładnie wygląda ale skoro robiłeś taki "resercz" do malowania to odpuściłbym sobie, tak samo klocek ... ale to moje zdanie... oglądam dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 31 Marca 2017 Share Napisano 31 Marca 2017 ogólnie ok ale jak dla mnie zgaś ta "modelarską"manierę drewnianych trzonków, ekwipunek pojazdu był malowany tak samo jak pojazd, przyjęło się w modelach bo ładnie wygląda ale skoro robiłeś taki "resercz" do malowania to odpuściłbym sobie, tak samo klocek ...ale to moje zdanie... oglądam dalej Serio ? Model w stylu Dumo, czyli bez dbałości merytorycznej z masą błędów, a Ty zwracasz uwagę na trzonki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 3 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2017 Tak jak seb napisał, bardziej styl niż historyczna poprawność. Greifik co do narzędzi to pamiętam że w którejś z trójek zrobiłem narzędzia w kolorze bazowym Tym razem będzie drewienko Szybka fotka w przerwie podczas schnięcia pierwszej warstwy wypłowień: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 3 Kwietnia 2017 Share Napisano 3 Kwietnia 2017 Bierz pod młotek maszynę! Coraz ciekawiej! Napatrzyłem się na te warsztaty i postanowiłem wrócić do modelarstwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 4 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 4 Kwietnia 2017 Bierz pod młotek maszynę! Coraz ciekawiej! Napatrzyłem się na te warsztaty i postanowiłem wrócić do modelarstwa. Pod młotek aż tak źle wygląda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 5 Kwietnia 2017 Share Napisano 5 Kwietnia 2017 ogólnie ok ale jak dla mnie zgaś ta "modelarską"manierę drewnianych trzonków, ekwipunek pojazdu był malowany tak samo jak pojazd, przyjęło się w modelach bo ładnie wygląda ale skoro robiłeś taki "resercz" do malowania to odpuściłbym sobie, tak samo klocek ...ale to moje zdanie... oglądam dalej Oszem ale nie było to regułą. Najczęściej widać pomalowany w kamo klocek pod lewar, ale bywało i tak, że kamuflaż pokrywał wszystko. Trzonki narzędzi były często w swoim naturalnym kolorze lub do niego się wycierały od używania. No i żeby było obiektywnie Zdjęcia jak zwykle ukradzione z internetów. Mam nadzieję, że pomogłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 7 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2017 Dzięki za informacje, zastanawiam się właśnie czy by nie przemalować tego klocka pod lewarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 8 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2017 Dostał błyszczący lakier, jutro jak stwardnieje nakładam punktowy wash i biorę się za ostatecznie brudzenie. Trzeba trochę przyspieszyć już niedługo konkurs w Koszalinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 8 Kwietnia 2017 Share Napisano 8 Kwietnia 2017 Podoba mi sie , ale... maniakiem tygrysow nie jestem wiec pierdolek sie czepiac nie bede, jednak te biale wlazy to nawet takiego ignoranta jak mnie troche mecza, przemysl to sobie, jeszcze mozna z tym cos zrobic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 9 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2017 Uparłem się na tą biel, przy następnym zrobię włazy jak i narzędzia w kolorze bazowym Dzisiaj dostał ostatnią płukankę i matowy lakier, zostaję już tylko wykonać brudzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 9 Kwietnia 2017 Share Napisano 9 Kwietnia 2017 Ciekawe malowanie i chyba pierwszy tiger w transportowych trackach na forum. Ja bym trzonki narzędzi zostawił "drewniane" Domalowałbym tylko ciemnym brązem słoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 9 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2017 Ciekawe malowanie i chyba pierwszy tiger w transportowych trackach na forum. Ja bym trzonki narzędzi zostawił "drewniane" Domalowałbym tylko ciemnym brązem słoje. Tak postąpiłem, na drewienku wylądował brązowy wash. Pogoniłem trochę dzisiaj, jak wszystko dobrze pójdzie w następnym tygodniu koniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 9 Kwietnia 2017 Share Napisano 9 Kwietnia 2017 A ty mi narobiłeś na wersję z gąsienicami transportowym. Tylko będę musiał sobie chyba jakiegoś tanka pod nie sprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 11 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2017 A ty mi narobiłeś na wersję z gąsienicami transportowym. Tylko będę musiał sobie chyba jakiegoś tanka pod nie sprawić. Jest trochę przeróbek ale większego problemu nie ma Szybkie zdjęcia przed końcem budowy, widzimy się w galerii! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 18 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2017 W wolnym czasie kilka fotek cyknąłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 2 Maja 2017 Autor Share Napisano 2 Maja 2017 Galeria: viewtopic.php?f=68&t=58185 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi