lejgo_inc Napisano 14 Grudnia 2016 Share Napisano 14 Grudnia 2016 (edytowane) Zapowiadałem że skończę coś białego. Wuala. Białe. Z bladymi rondlami. Plastik GWH, czyli Pit Road, do tego dołożyłem swoją blaszkę oraz sondę do tankowania i pitoty od Mastera. Takie coś wyszło, białe dość. Na razie galeria gołego samolotu, nawet bez minifiga lego. Jeszcze mu robię podstawkę, to będzie okazja nadrobić braki w prezentacyji, bo niektóre aspekty malowania wyszły średnio zauważalne na fotkach. Temczasem: Edytowane 14 Grudnia 2016 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 14 Grudnia 2016 Super Moderator Share Napisano 14 Grudnia 2016 Fajna maszynka, dziarska PS. te ślady na spodzie to wyraźnie za duże, psują efekt. Da się to jeszcze zmyć i poprawić? Warto.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lejgo_inc Napisano 14 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2016 Marcin, ja może bym się jeszcze zastanowił, ale spróbuj to wyperswadować obsłudze naziemnej RAFu 50 lat wstecz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 14 Grudnia 2016 Super Moderator Share Napisano 14 Grudnia 2016 Na zdjęciu, umorusanie zlewa się w plamę, a na modelu widoczne w postaci smug - szczególnie ta szara na lewym skrzydle. Dobrze widoczne to o czym mówię po przymrużeniu oczu. Ostatecznie, pod ogon mało kto będzie zaglądał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
net_sailor Napisano 14 Grudnia 2016 Share Napisano 14 Grudnia 2016 Jak dla mnie jest super! Dobrze, że nie zamordowałeś go czarnym łoszem. Jest nieco ciemniej tam gdzie powinno i smarki płynów tam gdzie trzeba. Może jedynie co by się przydało to pocienkować krawędź spływu usterzenia. PS Czy te rakiety startowe są w zestawie? Fajnie z nimi wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lejgo_inc Napisano 14 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2016 Smuga+smuga+...+smuga = plama. Niewiele jest zdjęć białych Victorów B.2 od spodu, tak czy inaczej trzeba na pomoc musi przyjść licentia poetica. Mając tą swobodę wybrałem wariant niejako na drodze do syutacji (chyba jednak) ekstremalnej którą widać na tej pierwszej fotkce K.1. Aczkolwiek zastanawiam się czy jeszcze trochę nie umorusać naokoło, żeby inne czyste rejony aż tak bardzo nie odstawały. Rakiet niestety nie ma, a faktycznie kozacko mu z nimi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skura82 Napisano 18 Grudnia 2016 Share Napisano 18 Grudnia 2016 WOW!!! Uwielbiam te białe brytyjskie potwory, aż nie mogę się doczekać pierwszego kwietnia żeby zobaczyć go na żywo, REWELACJA!!! Aż sobie pooglądałem pudło z moim Valiantem... tylko w trochę większej skali ;) Bardzo dobra robota ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 18 Grudnia 2016 Share Napisano 18 Grudnia 2016 Model piękny A czy będzie można zobaczyć go w Inowrocławiu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 18 Grudnia 2016 Share Napisano 18 Grudnia 2016 Bardzo ciekawy model i fajnie wykonany. Jaką ma długość? Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lejgo_inc Napisano 19 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2016 Model piękny A czy będzie można zobaczyć go w Inowrocławiu? Niestety w tym samym terminie w tym roku jest Moson... już mam zaklepane noclegi... Ale trzy tygodnie wcześniej będzie stał we Wrocławiu, mam nadzieję że w licznym gronie innych 144-ek. Długość tego modelu jest długością o długości długiej na jakieś 24cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 19 Grudnia 2016 Share Napisano 19 Grudnia 2016 Super model Te brytyjskie maszyny mają w sobie coś niesamowitego... Są takie inne, jacyś dziwni ludzie je rysowali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 19 Grudnia 2016 Share Napisano 19 Grudnia 2016 Długość tego modelu jest długością o długości długiej na jakieś 24cm. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 3 Stycznia 2017 Share Napisano 3 Stycznia 2017 Pięknie wyszedł! mieli angole polot jak go projektowali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 5 Stycznia 2017 Share Napisano 5 Stycznia 2017 Bardzo ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lejgo_inc Napisano 12 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2017 Dokończyłem wieloryba. Pooglądałem sobie jeszcze fotki i zdecydowałem dodać syfu tu i ówdzie. Subtelność subtelnością, ale jak czegoś nie widać to nie domacham rękami ani serią listów. Zwłaszcza na spodzie rozszerzyłem strefę wycieków i okopceń, bo wcześniej to się jakoś tak zbyt raptownie kończyło i reszta poszycia wyglądała na za bardzo wypucowaną. Trochę gimnastyki przy fotografowaniu wymagało wydobycie efektu polerowania paneli poszycia na skrzydłach i kadłubie. Chodziło mi o lekki połysk w środku panelu i matowość przy linii podziału. Conieco można dojrzeć na zbliżeniach centropłata, ale najwyraźniej widoczne jest to jednak na żywo, bo to subtelny efekt który najbardziej rzuca się w oko przy zmianie kąta oko-obiekt-światło. Zaktualizowałem fotki z pierwszego posta, można sobie przeskrolować do góry i obejrzeć jeszcze raz. Jeszcze pozwolę sobie na dwa słowa o podstawce. W moim zamierzeniu ma to być droga kołowania na lotnisku Cottesmore, schnąca po deszczu w promieniach podzwrotnikowego wyspiarskiego słońca. Jak mi się to zamierzenie udało zrealizować - tego się dowiem z waszych komentarzy, nie żałujcie sobie Samolot natomiast nie jest mokry bo dopiero co wylądował i właśnie czeka go ministerialna inspekcja. (ostatnie poprawki) i włala: tu w bardziej kontrastowych okolicznościach przyrody: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 12 Stycznia 2017 Share Napisano 12 Stycznia 2017 Wykapany Cleese;) Świetna scenka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 12 Stycznia 2017 Share Napisano 12 Stycznia 2017 Bardzo podoba mi się scenka - figurka skali N, TT czy jeszcze inna? Pierwsza myśl w mojej głowie zaś była: też bym tak kiedyś chciał modelować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
net_sailor Napisano 12 Stycznia 2017 Share Napisano 12 Stycznia 2017 Pozwolę sobie na słowo druzgoczącej krytyki bo nie wytrzymiem! Czy nowo usmarowany spód modelu to sami mamy sobie wyobrazić???? No i pamiętaj - jedno zdjęcie żaden dowód! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 12 Stycznia 2017 Share Napisano 12 Stycznia 2017 Super prezentacja modelu Ten pasażer to z ministerstwa głupich kroków? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lejgo_inc Napisano 13 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2017 Figurka jest z zestawu pilotów NATO 1/144 Preisera. Dramat doumorusanego spodu został ukazany w pełni na ostatniej fotografii w pierwszym poscie wątku (zaktualizowanej). Każda dodatkowa fotka tego rejonu nie wnosi nic nowego, powoduje jedynie głośniejszy płacz niemowląt, więc raczej nie ma sensu powielać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi