Solo Napisano 8 Kwietnia 2017 Share Napisano 8 Kwietnia 2017 Możliwości jest wiele: steel lub magnesium Alclada, może dark aluminium, cieniowaniem smokiem na jaśniejszym metalizerze, ewentualnie pigmenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 9 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2017 Większość lakierowania już za mną. Tym razem białą Tamiya X-2 dałem na sam koniec, aby uniknąć przyklejania taśmy maskującej na nią (zostają ślady taśmy). Jeszcze tylko silniki, podwozie, drobnica (antenki, lampy), kalkomanie i brudzenie Dzięki za pomysły na silniki, popróbuję przy następnej 'sesji' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 9 Kwietnia 2017 Share Napisano 9 Kwietnia 2017 Uważaj na X-2 One lubią długo schnąć i jak ciapniesz mocniej paluchem, to zostanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 9 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2017 Ajabym pomalował zwykłym aluminium jak jest pod ręką i od środka lekka chmurka rozcieńczonego tire black. Koniec końców poszedłem tym tropem - dałem Tamiyowe flat alu XF-16, a na ciemny odcień poszedł 91 (steel) Revella, choć Tamkowe XF-56 też pewnie byłoby OK. Przy tej skali/wielkości elementów nie ma tak naprawdę większego sensu aż takie wchodzenie w szczegóły. Trochę mnie chyba poniosło Uważaj na X-2 One lubią długo schnąć i jak ciapniesz mocniej paluchem, to zostanie Zgadza się, raz taki błąd już popełniłem, ale na szczęście nie przy tym modelu ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 13 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2017 Silniki w 90% gotowe Wiem, że zdjęcia robione smartfonem nie są najwyższych lotów, postaram się w galerii poprawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mydlo Napisano 14 Kwietnia 2017 Share Napisano 14 Kwietnia 2017 Jak zwykle lecisz jak burza... Przyczepiłbym się do widocznego łączenia połówek silnika na drugim zdjęciu, ale pewnie za późno do poprawki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 14 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2017 Z tym "lecisz jak burza" mam właśnie problem Dość często chęć zobaczenia progresu popycha mnie do mniejszej staranności. A co do silnika, to tak naprawdę powinienem zrobić linię podziału w miejscu zaznaczonym na czerwono poniżej. Te boczne osłony są przecież otwierane dla dostępu serwisowego do silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mydlo Napisano 15 Kwietnia 2017 Share Napisano 15 Kwietnia 2017 Ja bym wolał lecieć jak burza i mieć kolekcje samolotów na półce:) faktycznie nie pomyślałem o otwieranych osłonach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 20 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2017 Kalkomanie kalkomanie - cieszę się, że te duże udało się położyć bez niespodzianek, choć wprawne oko zauważy, że coś zrobiłem "po mojemu" ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 21 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 21 Kwietnia 2017 Model już wygląda z grubsza jak samolot. Przyznam jednak, że zmęczył mnie ten projekt... To już ostatnie zdjęcia warsztatowe, następne będą już w galerii - za kilka tygodni . Dziękuję za uwagę i wszelką pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 23 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2017 No dobrze, to niestety znowu ja Wstawię kilka zdjęć prawie ukończonego modelu, będzie to coś w rodzaju galerii warsztatowej. Finałowa galeria ma bowiem być z elementami A320 w środku. Zatem oto Airbus Beluga numer 1: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 23 Kwietnia 2017 Share Napisano 23 Kwietnia 2017 Bieługa że palce lizać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 23 Kwietnia 2017 Share Napisano 23 Kwietnia 2017 Ten samolot jest straszny,jak będzie wystawać z niego kawałek zielonego 320 to będzie dodatkowo obrzydliwy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 26 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2017 Ten samolot jest straszny,jak będzie wystawać z niego kawałek zielonego 320 to będzie dodatkowo obrzydliwy ;) Za karę zatem nowe foto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 27 Kwietnia 2017 Share Napisano 27 Kwietnia 2017 Bardzo mi się podoba. Nie dość, że lubię ten samolot, to jeszcze model jest naprawdę zacny ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 27 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2017 Dziękuję, przyznam, że jestem dość zadowolony z efektu, choć widzę sporo uproszczeń i niedoróbek, które teraz mi przeszkadzają, ale pewnie za 3 miesiące już nie będą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mydlo Napisano 28 Kwietnia 2017 Share Napisano 28 Kwietnia 2017 Koniec końcu bardzo fajnie to wyszło, niedoróbki widać dopiero po dłuższym ich wyszukiwaniu także, bardzo mi się podoba, jedynie do komór podwozia bym się przyczepił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 29 Kwietnia 2017 Super Moderator Share Napisano 29 Kwietnia 2017 No Milczący, Airbus pracuje już nad Belugą w wersjii XL. A twoja mi się bardzo podoba. Brakuje obsługi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slamacek Napisano 29 Kwietnia 2017 Share Napisano 29 Kwietnia 2017 Śliczności! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 4 Maja 2017 Autor Share Napisano 4 Maja 2017 [...] jedynie do komór podwozia bym się przyczepił Hej - naprowadź mnie - chodzi o kolor? A przy okazji - specjalnie dla zlotego Przepraszam, że takie ciemne, smartfon to smartfon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 4 Maja 2017 Share Napisano 4 Maja 2017 Wkładka wygląda na lekko nieświeżą...choć dobrze udaje niedorobiony oryginał. ps Co tam słychać u filharmoników? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mydlo Napisano 5 Maja 2017 Share Napisano 5 Maja 2017 Te foliowe "zatyczki" bardzo mi się podobają! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 6 Maja 2017 Autor Share Napisano 6 Maja 2017 Miałem już nie 'updatować' warsztatu, ale tym razem to już koniec - jeszcze tylko figuranci, już w galerii (chyba polerka by się przydała) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mydlo Napisano 7 Maja 2017 Share Napisano 7 Maja 2017 Zdradzisz tajemnicę z czego są te plandeki, skąd napisy na nich i z czego te pomarańczowe utrzymywacze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 7 Maja 2017 Autor Share Napisano 7 Maja 2017 To nie tajemnica, choć dumałem nad tym kilka dni Otóż niebieskie plandeki to folia stretch, natomiast pomarańczowe podpory zrobiłem kawałka kupionej podstawki/imitacji płyty lotniska a materiał ten to zdaje się 'spienione pcw' - bardzo wdzięczny materiał. Christian ma to na warsztatach. Napisy zaś to kalkomania z zestawu A320 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi