bazylms Napisano 13 Lutego 2017 Share Napisano 13 Lutego 2017 Tylko go na Telford przywieź, o ile się wyrobisz do tego czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 13 Lutego 2017 Share Napisano 13 Lutego 2017 Na 2018 może się wyrobi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 13 Lutego 2017 Share Napisano 13 Lutego 2017 Wiedziałem, że wielokropek oznacza dalszą waloryzację. Tak to jest niestety, że w trakcie prac ciągle coś wychodzi, a potem dochodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 13 Lutego 2017 Autor Super Moderator Share Napisano 13 Lutego 2017 @wosiek a tym wypadku jest ogólne szaleństwo bo wagon pochodzi sprzed pierwszej wojny, produkowany na terenie chyba całej europy w różnych konfiguracjach i przez różnych producentów i jedyne co się zgadza to dwie osie i 4 zderzaki reszta to bywało różnie co zdjęcie to inny detal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 16 Lutego 2017 Autor Super Moderator Share Napisano 16 Lutego 2017 ...dzisiaj wpadli dekarze, narobili balaganu smoła & papa poszła w ruch i popaćkali dach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 17 Lutego 2017 Share Napisano 17 Lutego 2017 Z czego, z papieru ściernego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 17 Lutego 2017 Share Napisano 17 Lutego 2017 Dekarze przedwojenni i wojenni, raczej by te łaty prosto dali. Jakbyś robi łaty na pendolino, to tak by wyglądały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 17 Lutego 2017 Autor Super Moderator Share Napisano 17 Lutego 2017 @bazylms no papier 400 wodny... @author21 nie mieli czasu a i zasoby ograniczone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 17 Lutego 2017 Share Napisano 17 Lutego 2017 Dekarze przedwojenni i wojenni, raczej by te łaty prosto dali. A mnie się podoba, w końcu coś krzywego można zobaczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merten Napisano 17 Lutego 2017 Share Napisano 17 Lutego 2017 Też na swoich łaty naklejałem na dachach, ale większe. Na zdjęciach jak widziałem, to zawsze zajmowały znacznie większe powierzchnie na dachu. To tak trochę dziwnie jednak wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 17 Lutego 2017 Share Napisano 17 Lutego 2017 Rewelacja, tyle detalu super wykonanego . Nieśmiało zaproponuję, a może scenka tuż po "buuum" ( przykładowo za sprawą naszych AK-owców ) i wagon leżący na boku - spód pięknie by się prezentował z misternie wykonanymi instalacjami ( aż szkoda ich nie wyeksponować )... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 17 Lutego 2017 Autor Super Moderator Share Napisano 17 Lutego 2017 @rack niestety nie wagon ma i tak "bułę" od spodu dlatego nie poprawianą że nie widać... także będzie na torach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 27 Lutego 2017 Autor Super Moderator Share Napisano 27 Lutego 2017 cd. walka z blaszkami, okapotowanie jednej maski gotowe, w produkcji druga... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 27 Lutego 2017 Share Napisano 27 Lutego 2017 Tylko mi nie mów, że żaluzje robiłeś od podstaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 27 Lutego 2017 Share Napisano 27 Lutego 2017 Klapy pewnie ruchome? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 27 Lutego 2017 Autor Super Moderator Share Napisano 27 Lutego 2017 :P @wosiek nie no bez przesady... Part zrobił blaszki no szału nie ma ale nie jest najgorzej. Jedynie masakra z dopasowaniem ale opanowałem jedną to i z drugą dam radę... @Tremac no wiadomo że ruchome zapinki też jak mnie najdzie to otworze silnik jak nie będzie zamknięty :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 27 Lutego 2017 Share Napisano 27 Lutego 2017 Taaa, już lepi kilka lat pewnie. W każdym razie podziw za to anyway. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 27 Lutego 2017 Share Napisano 27 Lutego 2017 :P @wosiek nie no bez przesady... Part zrobił blaszki no szału nie ma ale nie jest najgorzej.Jedynie masakra z dopasowaniem ale opanowałem jedną to i z drugą dam radę... Z tą żaluzją to był oczywiście żart . Z dopasowaniem to się domyślam - gięcie po łuku i pod kątem - wyszło super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ewpiga Napisano 27 Lutego 2017 Share Napisano 27 Lutego 2017 Piękna robota. Mnie to przeszło, bo zawsze znalazł się ktoś lepszym wagonem, albo czołgiem.. więc w większości zacząłem je "niszczyć" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 27 Lutego 2017 Autor Super Moderator Share Napisano 27 Lutego 2017 @ewpiga bez przesady :P ale w kolejowych tematach to fakt posucha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiekB Napisano 27 Lutego 2017 Share Napisano 27 Lutego 2017 ale w kolejowych tematach to fakt posucha Z tą posuchą nie jest tak żle na tym forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lulu Napisano 6 Marca 2017 Share Napisano 6 Marca 2017 ...istne arcydzieło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 28 Marca 2017 Autor Super Moderator Share Napisano 28 Marca 2017 dłuuugo trwało no ale doszły do mnie w końcu brakujące elementy, dzięki temu mogłem dokończyć kolejne 2 i pozostał mały dynks do zrobienia i można będzie odlać kompletny sprzęg- co ważniejsze poprawny :P i taki mały dodatek do torów tarcza zaporowa karłowata Westinghouse’a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 29 Marca 2017 Share Napisano 29 Marca 2017 Ładne to, ale strasznie małe. Fotki spoko. też tak ostatnio do warsztatu robię. Nie chce mi się całej aparatury rozkładać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 2 Maja 2017 Autor Super Moderator Share Napisano 2 Maja 2017 ...no czasu ostatnio miałem strasznie mało stąd i postępy mizerne, ale żeby nie było z kronikarskiego obowiązku coś tam powoli ... takie tam do komory silnika, ból bo wsio x2 a i z materiałami nie za bogato... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi