wosiek Napisano 28 Grudnia 2016 Share Napisano 28 Grudnia 2016 (edytowane) Pod choinką znalazłem takie coś. Ponieważ jest to prezent więc chcąc nie chcąc trzeba było rozgrzebać kolejny model. Dla zainteresowanych inbox dostępny jest np. http://www.mojehobby.pl/products/German-anti-aircraft-gun-8-8-cm-Flak-36-Fire-Director-40-Sd.Ah.-202-52.html Spasowanie modelu nie budzi zastrzeżeń i za wyjątkiem kilku jam skurczowych nie wymaga większej ingerencji. Oczywiście nie był bym sobą jakbym czegoś nie zmienił. I tak kommandogerat na chwilę obecną dostał przy podstawie siatki zamiast płyt. Po przymiarce wygląda to tak I na chwilę obecną tak: cdn.... Edytowane 6 Stycznia 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 28 Grudnia 2016 Share Napisano 28 Grudnia 2016 Czołem Waszmości. Usuń te szwy z dalmierza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 28 Grudnia 2016 Share Napisano 28 Grudnia 2016 Ten warsztat ma priorytet teraz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 28 Grudnia 2016 Super Moderator Share Napisano 28 Grudnia 2016 Czołem Hmmm pamiętaj że tam w zasadzie powinna być krata z płaskowników a nie siatka... taki mankament, nawet w 35 większość firm daje siatkę... może jak podkleisz 2 lub 3 warstwy było by ok. Pozdro zaglądam ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 29 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2016 Czołem Waszmości. Usuń te szwy z dalmierza. Tak widziałem. Dziękuję za czujność niewątpliwie tego typu uwagi są cenne. Ten warsztat ma priorytet teraz? To tylko gra pozorów żeby Żonie nie było przykro Dodatkowo w wątku sd-ka czekam na części "zamienne" - lufa, pociski. Czołem Hmmm pamiętaj że tam w zasadzie powinna być krata z płaskowników a nie siatka... taki mankament, nawet w 35 większość firm daje siatkę... może jak podkleisz 2 lub 3 warstwy było by ok. Pozdro zaglądam ... Tak wiem o płaskownikach ( stosowne zdjęcie z internetu w załączeniu ). Niestety próby pogrubienia w skali 1:72 spełzły na niczym i byłem zmuszony odpuścić sobie tą nieścisłość. Pocieszam się tym, że patrząc na model w zaplanowanej konfiguracji "siatko-krata" będzie mało czytelna na tle urządzenia. Zdjęcie z internetu dla potrzeb dyskusji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 29 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2016 (edytowane) Wieczorna aktualizacja. Dalmierz po drobnym szpachlowaniu, czyszczeniu, rozwierceniu okularów, dodaniu uchwytów, kilkunastu gałek, pokręteł i innych dupereli prezentuje się tak. cdn... Edytowane 6 Stycznia 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 30 Grudnia 2016 Share Napisano 30 Grudnia 2016 No i dobrze, jeden element już jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 30 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2016 (edytowane) No i dobrze, jeden element już jest. Nie do końca Krzychu Postanowiłem zrobić jeszcze bębenki. Na chwilę obecną jest tylko lewy (przymiarka), no i oczywiście "naprawić" prawą siatkę z tyłu przyczepki. cdn... Edytowane 6 Stycznia 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 30 Grudnia 2016 Share Napisano 30 Grudnia 2016 Ładnie. Zdecydowanie pomogło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 31 Grudnia 2016 Share Napisano 31 Grudnia 2016 Bardzo ładne. Zwłaszcza dalmierz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 1 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2017 (edytowane) Dzięki Panowie Jedziemy dalej - Flak sklejony. Z przeróbek mamy - Wymieniona lufa na Abera i zastąpiona "masywna" (prawie jak płyta czołowa Tygrysa) osłona działa na wyrób Haulera. Wiązało się to z koniecznością "wyszczuplenia" górnych mocowań osłony których grubość psuła efekt "lekkości" i przedłużenie dolnych mocować o 1mm dla zachowania odstępów. I to w zasadzie wszystko z dodatków i przeróbek. O samym modelu można powiedzieć, że spasowanie i detal są na wysokim poziomie (za wyjątkiem kół a zwłaszcza bieżnika), a 3-4 jamki skurczowe dodały tylko smaczku. Fotki: cdn... P.S. Oczywiście Śzcześliwego Nowego Roku dla Wszystkich Edytowane 6 Stycznia 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 5 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2017 (edytowane) Miało być szybko i bez wodotrysków, ale trzeba gdzieś zagospodarować świeży nabytek więc do flaka będzie standardowo sd.Kfz.7, a do dalmierza ... Na chwilę obecną mniejszy brat famo wygląda tak Szału nie ma, bo to praktycznie model z pudła. Edytowane 30 Stycznia 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 5 Stycznia 2017 Share Napisano 5 Stycznia 2017 Ale boxart do tego flaka jest głupszy niż ustawa przewiduje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 5 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2017 Ale boxart do tego flaka jest głupszy niż ustawa przewiduje... Bo wózki są nieprzyklejone i na stole nie trzyma fasonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 6 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2017 (edytowane) Pierwszy kolorek położony Edytowane 30 Stycznia 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 6 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2017 (edytowane) I baza Edytowane 30 Stycznia 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Stycznia 2017 Share Napisano 6 Stycznia 2017 Malowanie jak na pudle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 6 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2017 Malowanie jak na pudle? Takie kropeczki to nie na moją psikawę :( Czysty panzergrau będzie- Kijów 1941 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 7 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2017 (edytowane) Modele po rozjaśnieniu i lekkim filtrze Edytowane 30 Stycznia 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Stycznia 2017 Share Napisano 7 Stycznia 2017 Wojtek cieniowanie ładne, tylko czy on aby za ciemny nie będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 7 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2017 (edytowane) ...tylko czy on aby za ciemny nie będzie? Krzychu, wszystko malowane dedykowanym zestawem Lifecolor. Dodatkowo kolory trochę rozjaśniłem zgodnie z wymogami skali. No cóż zobaczymy co będzie dalej Póki co koła świeżo po liftingu i i schną Edytowane 30 Stycznia 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 7 Stycznia 2017 Share Napisano 7 Stycznia 2017 Malowanie jak na pudle? Takie kropeczki to nie na moją psikawę :( Czysty panzergrau będzie- Kijów 1941 Nie trzeba tego robić aerografem. Ja w swoim Stugu w 1/72 zielone plamki zrobiłem nanosząc małe kropki farby olejnej (Humbrol) na piaskową bazę. Gdy farba nieco podeschła, roztarłem ją, uzyskując płynne przejścia wężyków. Metoda analogiczna, jak przy robieniu biedronkowych zacieków. Tak wygląda na gotowo: viewtopic.php?f=68&t=55979 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 7 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2017 Malowanie jak na pudle? Takie kropeczki to nie na moją psikawę :( Czysty panzergrau będzie- Kijów 1941 Nie trzeba tego robić aerografem. Ja w swoim Stugu w 1/72 zielone plamki zrobiłem nanosząc małe kropki farby olejnej (Humbrol) na piaskową bazę. Gdy farba nieco podeschła, roztarłem ją, uzyskując płynne przejścia wężyków. Metoda analogiczna, jak przy robieniu biedronkowych zacieków. Tak wygląda na gotowo: viewtopic.php?f=68&t=55979 Cenna rada, muszę ją zapamiętać na przyszłość A czy do rozcierania używałeś jakiegoś specyfiku, czy tylko pędzel ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 8 Stycznia 2017 Share Napisano 8 Stycznia 2017 Mały pędzel. Istotne jest tylko to, żeby był miękki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 8 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2017 (edytowane) Mały pędzel. Istotne jest tylko to, żeby był miękki. Dzięki, zanotowane W ramach odpoczynku od kółek, dział i gąsienic zacząlem dopasowywać wyposażenie i "wesołą" drużynę Edytowane 30 Stycznia 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi