KRYSTEK Napisano 1 Stycznia 2008 Share Napisano 1 Stycznia 2008 Wczoraj nabyłem nowy numer czasopisma Aeroplan 5-6,07 z serii z płytą CD.Numer całkowicie poświęcony PZL-130 ORLIK oraz zespołowi akrobacyjnemu ,,ORLIK,,. Super zdjęcia i plany w skali 1:72. Pozdrawiam. Krystek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 1 Stycznia 2008 Share Napisano 1 Stycznia 2008 Ale jest kilka niedoróbek (patrząc od strony modelarskiej) jak choćby zupełny brak opisów kolorów Orlika w jakich występował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRYSTEK Napisano 1 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2008 Masz oczywiście rację. Patrząc od strony modelarskiej jest kilka ciekawych wstawek. Uważam że należało opisać jakie mamy dostępne zestawy modelarskie ORLIKA , oczywiście ich wady i zalety ale bez opisywania jak ktoś wykonał model (zamieszczony na zdjęciu). Dla mnie hitem jest - ,,błędne zaklinowanie łopat śmigła ustawionego w chorągiewkę,, str. 65 tego wydania - Pozdrawiam. Krystek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 1 Stycznia 2008 Share Napisano 1 Stycznia 2008 Ja też się uśmiałem z podpisu pod zdjęciem modelu K. Barcza, bo model niby najlepiej zrobiony, ale w opisie uwydatniono tylko jego wady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba9575 Napisano 10 Listopada 2013 Share Napisano 10 Listopada 2013 Nie chcąc zakładać nowego wątku, pytam tutaj: czy już ktoś wie co będzie w 5/6 numerze aeroplanu 2013 z płytką? Pozdrawiam, JK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 13 Listopada 2013 Share Napisano 13 Listopada 2013 Nie ma co spekulować, a;e na stronie wydawcy nic nie ma na jego temat. Jeżeli już, to napisz do nich, albo poczekaj, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 7 Grudnia 2013 Share Napisano 7 Grudnia 2013 Już jest na stronie: SH-2G. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 7 Grudnia 2013 Share Napisano 7 Grudnia 2013 Fuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 7 Grudnia 2013 Share Napisano 7 Grudnia 2013 O, zaraz będą głosy "Czemu nie porządna monografia MiG-21?!". Numer podsumowujący 10 lat służby maszyn służących w naszych SP po 1945 roku, jest świetnym tematem i powodem do zakupu. Jeszcze tylko KH wyda wersję G w 1/48 i mamy ładną dokumentację do klejenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 7 Grudnia 2013 Share Napisano 7 Grudnia 2013 Jest to bez wątpienia najobrzydliwsze latadło w polskich sp, fuj fuj i jeszcze raz fuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacko Napisano 7 Grudnia 2013 Share Napisano 7 Grudnia 2013 Numer podsumowujący 10 lat służby maszyn służących w naszych SP po 1945 roku Jest to bez wątpienia najobrzydliwsze latadło w polskich spRzeczywiście najobrzydliwsze, bo nieistniejące w polskich SP. Natomiast MW nie ma takich oporów i posiada cztery! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 7 Grudnia 2013 Share Napisano 7 Grudnia 2013 Jak dawali po dolarze, to i wzięli ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 7 Grudnia 2013 Share Napisano 7 Grudnia 2013 Ale na model temat bardzo dobry - właśnie brzydale są wdzięczne do budowy. Tu będzie już dobra dokumentacja, można zaplanować otwarcia albo umiejscowić na platformie, no i można smoka wymalować. Nie narzekać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 7 Grudnia 2013 Share Napisano 7 Grudnia 2013 No, tak z przyzwoitości, trzeba będzie nabyć do kolekcji monografii altairowskich, choć mam nieodparte wrażenie, że od kilku lat wena opuściła autorów tego cyklu. Po początkowych tłustych latach (MiG-21, -23, -29, Sokół, Su-22) mamy kolejny chudszy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 7 Grudnia 2013 Share Napisano 7 Grudnia 2013 Grześ oczywiście P.11 i F-4 dały czas powiedzmy "na złapanie oddechu" autorów poprzednich wydań (głównie M.B.), ale czemu SH-2G ma być "chudym" numerem? Ponieważ przesłużył tylko 10 lat i mamy jedynie 4 egzemplarze? To go dyskwalifikuje? Oczywiście nie znajdziemy tu wielu godeł jak na Su-22, kamuflaży tak różnych jak MiG-23. Tylko czy numer o MiG-21, gdy teraz na niego spojrzymy (i po latach opadnie zachwyt "o kurcze, gazetka o naszych ołówkach!") jest naprawdę dobrym numerem? Co tam znajdziemy, prócz ogólnej historii służby, konstrukcji? Płyty nie porównuję, ponieważ na każdych jest masa świetnych i przydatnych zdjęć. Co to miałoby być, aby zaliczyć go do "grubego" wydania? An-2, Mi-2, Iskra? To już wolę szczegółowo opisany SH-2G, niż płytę ze zdjęciami czajnika i do tego jedynie nakreśloną historią w gazetce. Podsumowując, cieszę się jak z Mi-14, Irydy, Orlika itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flynavy Napisano 7 Grudnia 2013 Share Napisano 7 Grudnia 2013 SH-2G Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek.S. Napisano 7 Grudnia 2013 Share Napisano 7 Grudnia 2013 Kolejne "papiery" do polskiego śmiglaka na pewno się przydadzą. A Iskrę pewnie wydrukują po wycofaniu jej z służby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 8 Grudnia 2013 Share Napisano 8 Grudnia 2013 Piotrek ma rację, dobrze, że będzie można mieć pod ręką dobrą dokumentację. Modeli w większej ilości się jednak nie spodziewam. A co do Iskry - kto chce, znajdzie dokumentacji pod dostatkiem nawet bez numeru specjalnego Aeroplana (choć oczywiście byłoby fajnie, aby się pojawił) i zrobi dobry model. A że chce niewielu, to i nie dziwi entuzjazm towarzyszący świetnej Iskrze Nacktgeborena na pwm-ie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 8 Grudnia 2013 Share Napisano 8 Grudnia 2013 Grześ oczywiście P.11 i F-4 dały czas powiedzmy "na złapanie oddechu" autorów poprzednich wydań (głównie M.B.), ale czemu SH-2G ma być "chudym" numerem?Pisząc "chudy" miałem na myśli ilość materiału potrzebnego do opracowania numeru i właśnie owe 4 egzemplarze (bo każdy zainteresowany wie, że tych "tłustszych" jeszcze całkiem sporo czeka).Żeby nie było - monografia mnie cieszy i jak już napisałem, na pewno ją nabędę. Do SH-2G mam jakiś sentyment i przez pierwsze 3-4 lata jego służby zbierałem wszystkie znalezione wycinki prasowe i zdjęcia naszych "ważek". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 22 Grudnia 2013 Share Napisano 22 Grudnia 2013 Mam od piątku. Tak się zastanawiałem, czy cena faktycznie jest wysoka? Swego czasu zapłaciłem 55 zł za Polish Wings o MiG-23, 80 stron. Su-7/20 stron 56, 44 zł. Tu mam płytę i 50 stron za 26 zł. W przyszłym roku chętnie poczytałbym o Bryzach lub Mi-24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 17 Grudnia 2014 Share Napisano 17 Grudnia 2014 Jakieś przecieki na temat najnowszego numeru specjalnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 17 Grudnia 2014 Share Napisano 17 Grudnia 2014 Heh, no właśnie też o nim dzisiaj myślałem i nawet zajrzałem tu i ówdzie, ale cisza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hadzi Napisano 18 Grudnia 2014 Share Napisano 18 Grudnia 2014 A sa przecieki, ale poco zdradzac? Bedzie niespodzianka pod choinke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 18 Grudnia 2014 Share Napisano 18 Grudnia 2014 Tylko, żeby był przed świętami, bo już parę razy mocny poślizg był. A kto chce niespodziankę, nie szuka po forach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinekf1 Napisano 18 Grudnia 2014 Share Napisano 18 Grudnia 2014 JAJEK NIE URWIE :-( ALE ZA TO ZA ROK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi