woldox Napisano 23 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2017 Farby tamiya rozpuszczalnik też, wlewam odrobinę do aero i troszkę rozpuszczalnika mieszam i maluje ciśnienie na kompresory ok 1.7 Czyli nie powinna być szorstka tylko gładka powierzchnia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TReS Napisano 23 Stycznia 2017 Share Napisano 23 Stycznia 2017 A opozniacz?? Jakie proporcje farby do rozcienczalnika robisz? Jak enten pisze za szybko schnie, bardziej rozrzedzaj i dodawaj opozniacz, mieszanke rob w osobnym sloiku i dopiero zalewaj aero nie mieszaj w zbiorniku aero. No i ciśnienie, duzo za duze masz. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TReS Napisano 23 Stycznia 2017 Share Napisano 23 Stycznia 2017 Ja opozniacz daje dla "bezpieczeństwa", fakt jak dobrze zrobi mieszanke farby, to nie zaschnie, ja z Tamką nigdy nie mialem problemów, ciśnienie od 0,8 do 1 bar. Farba mityczna konsystencja mleka , i malowanie leci jak z platka Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woldox Napisano 23 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2017 Dzięki przetestuje dzisiaj z tym ciśnieniem może to przez to . Rozcieńczam tak 1: 5-8, 1= farba choć to robie raczej na wyczucie konsystencja mleka jak mówicie Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TReS Napisano 23 Stycznia 2017 Share Napisano 23 Stycznia 2017 Skoro farba okej, to cisnienie do korekty, i powinno byc lepiej, no i lepsza kontrole bedziesz mial nad tym co malujesz, Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woldox Napisano 23 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2017 TReS dzięki będę sprawdzał szukam pędzli w modelmani ale tyle tego że nie ogarniam myślałem że znajde od razu jakiś fajny komplet no i właśnie jak nazywa sie taka plastelina do maskowań robienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woldox Napisano 23 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2017 Ale dałem ciała położyłem wash bezpośrednio na farbę - kolor właściwy ale jestem wściekły , co polecacie na podkład pod wash , słyszałem o jakimś sidoluksie czy lakierze do włosów a coś firmowego też istnieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 23 Stycznia 2017 Share Napisano 23 Stycznia 2017 Ale dałem ciała położyłem wash bezpośrednio na farbę - kolor właściwy ale jestem wściekły , co polecacie na podkład pod wash , słyszałem o jakimś sidoluksie czy lakierze do włosów a coś firmowego też istnieje To bierz płaski pyndzel, patyczki kosmetyczne + łajtspiryta i rup artyzm. Można na macie bardzo fajne efekty w ten sposób osiągnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woldox Napisano 25 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2017 cały czas mam coś nie tak z tym aero wyczyściłem i przy ciśnieniu 0,8 po prostu nie maluje dopiero prz 1,8 ale rozchlapuje a przy 3 ładnie farba tamiya 1 do 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woldox Napisano 26 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2017 sprawa z aero się rozwiązała okazało się że farba była za słabo rozcieńczona a teraz postępy z prac na moją IV pomalowałem podkładem i pocieniowałem troszkę czarnym teraz czas na kolor właściwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 26 Stycznia 2017 Share Napisano 26 Stycznia 2017 Czemu nie skleiłeś winy z górą pancerza? Może Ci wyjść szpara i jak będzie pomalowany to po zawodach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 26 Stycznia 2017 Share Napisano 26 Stycznia 2017 Wanny, zapewne. W tym modelu one są łączone "na zatrzask". Można kleić. Mojemu synowi zatrzask wystarczył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnrambo Napisano 26 Stycznia 2017 Share Napisano 26 Stycznia 2017 Zatrzask jest w panzer II. Tu na klej trzeba . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woldox Napisano 27 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2017 Trzeba kleić nie stety ,ale połączyłem i podmalowałem jeszcze , prace idą do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woldox Napisano 27 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2017 mam kolejne pytanie jak zrobić Wash z tego co wyczytałem to na kolor pomalować lakierem do włosów i na to wosh potem przeczyścić patyczkiem ale mi coś nie wychodzi nie mogę tego zetrzeć patyczkiem i wodą poszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam .B Napisano 27 Stycznia 2017 Share Napisano 27 Stycznia 2017 Lakierem do włosów? Gdzie to wyczytałeś? Zabezpiecz model lakierem bezbarwnym (albo sidoluksem etc... jak wolisz), poczekaj aż wyschnie i nakładaj washa, po czym ścieraj w pożądanych miejscach. Lakierem do włosów zdaje się robią ludzie zimowe camo etc... Na forum masz poradniki "co i jak"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 27 Stycznia 2017 Share Napisano 27 Stycznia 2017 mam kolejne pytanie jak zrobić Washz tego co wyczytałem to na kolor pomalować lakierem do włosów i na to wosh potem przeczyścić patyczkiem ale mi coś nie wychodzi nie mogę tego zetrzeć patyczkiem i wodą poszę o pomoc Wszystko mi opadło od tych mondrości... Gąsienice pewnie smarować łojem borsuczym Weź człowieku zacznij czytać i powtarzać czynności np. z warsztatu bazylms, a nie jakieś farmazony pisać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woldox Napisano 27 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2017 cooper69 mi tez ręce opadły tak chciałem sprawdzić wosha że się zakałapućkałem wszystko już wiem walczę dalej może kiedyś coś mi wyjdzie tak jak trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 27 Stycznia 2017 Share Napisano 27 Stycznia 2017 To przestań kombinować po swojemu tylko rób tak jak jest chociażby w warsztacie z linku. Nie wymyślaj jakiś dziwactw i nazywaj rzeczy tak jak powinno bo np. wosh to ja spotkałem jako dymek dźwiękonaśladowczy w komiksach. A jak Tobie nie chce się nawet prawidłowych nazw technik pisać to ludziom może się przestać chcieć Ci pomagać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woldox Napisano 27 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2017 cooper69 pozwolisz że jednak twoich przytyków nie skomentuję ale dzięki za link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 27 Stycznia 2017 Share Napisano 27 Stycznia 2017 Tu nie ma co komentować. Tak samo jak to, że jak się do kogoś pisze to należy (z szacunku) pisać z dużej litery kolego Woldox. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 27 Stycznia 2017 Share Napisano 27 Stycznia 2017 Panowie spokojnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woldox Napisano 27 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2017 cooper69 taki masz login na forum więc sam siebie nie szanujesz w takim razie miłego dnia a raczej wieczora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 27 Stycznia 2017 Share Napisano 27 Stycznia 2017 Rafał, aleś warsztat odkopał. Też zalecam spokój. Woldox, pokaż najpierw co zmalowałeś i potem się o wash-u pomyśli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woldox Napisano 27 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2017 bazylms już wiem co zrobiłem nie tak. Niestety model już nie nadaję się do pokazywania będę na nim testował wszystkie wynalazki więc ten temat zamykam a po takich zachętach trudno na tym forum się rozpędzić choć to przecież forum gdzie można robić głupoty i popełniać błędy pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi