dziadek1982 Napisano 18 Stycznia 2017 Share Napisano 18 Stycznia 2017 (edytowane) Wiec tak zakładam warsztat i proszę o pomoc. Mam takie 4 szt. w razie jak cos sie spierdzieli. Kupilem z grosze same wypraski bez pudelka i instrukcji. No i tu zaczynają sie schody. Czy moge dokupic jeszcze jakies elementy fototrawione jeśli tak to jakie? No i czy macie koledzy jakas instrukcje? Nigdzie nie mogę znalesc. Edytowane 18 Stycznia 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 18 Stycznia 2017 Super Moderator Share Napisano 18 Stycznia 2017 Popraw tekst - w tej formie kwalifikuje się do wykasowania w całości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 18 Stycznia 2017 Share Napisano 18 Stycznia 2017 Wiec tak zakładam warsztat i proszę o pomoc. Mam takie 4 szt. w razie jak coś się spierdzieli. Kupiłem z grosze same wypraski bez pudełka i instrukcji. No i tu zaczynają się schody. Czy mogę dokupić jeszcze jakieś elementy fototrawione jeśli tak to jakie? No i czy macie koledzy jakąś instrukcje? Ja nie potrafię tego odczytać :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziadek1982 Napisano 18 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2017 Przeprasza poprawiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 18 Stycznia 2017 Share Napisano 18 Stycznia 2017 akcesoria żywiczne znajdziesz. Natomiast co do blach to tylko tamiya, revel i italeri. Jednak możesz zdecydować się na blaszkę i niektóre elementy na pewno dopasujesz. Zresztą nie wiem czy jest sens kupowania blach do tego czegoś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 19 Stycznia 2017 Share Napisano 19 Stycznia 2017 Domyślam się, że kolega jest na początku przygody z modelarstwem... akcesoria żywiczne znajdziesz. Natomiast co do blach to tylko tamiya, revel i italeri. Jednak możesz zdecydować się na blaszkę i niektóre elementy na pewno dopasujesz.Zresztą nie wiem czy jest sens kupowania blach do tego czegoś. Nie nazwał bym starego zestawu Hellera "tym czymś"... W wielu miejscach jest sporo lepszy od modelu Italeri (np. rama i zawieszenie, koła), choć jest bardziej uproszczony, ma więcej pominiętych detali... Najlepsza jest oczywiście Tamiya - ale biorąc pod uwagę, że te wypraski stały na allegro po 3 zł za komplet (!!!), a Tamiya kosztuje koło 50 zł, no to nie ma porównania... Znam te wypraski dość dobrze i napiszę tak - daruj sobie blachy do tego modelu - w przypadku jeepa jest to najczęściej drobnica - a do tego jeszcze nie będzie pasować, bo jest dedykowana dla innych producentów... A jeepowi prosto z pudła naprawdę niewiele brakuje... Masz świetne kalki - sklej czysto model, pomaluj, połóż kalki i poćwicz wathering... A blachy nabędziesz jak skleisz poprawnie te dwa Hellery i szarpniesz się na Tamiyę Co do instrukcji to szukaj w goglach SK Model albo Heller... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Stycznia 2017 Share Napisano 19 Stycznia 2017 Jeżeli trafi się instukcja w necie to bedzie to wielkie szczęście. Wczoraj po twoim poście próbowąłem coś znaleźć ale po dwudziestu mintuach dalej nic. Na pewno nie pomaga fakt iż mieszkaw w UK i w najpierw wyszukiwarka przeszukuje ich strony. Zawsze możesz sprubowac montazu na czuja, aż tylu części tam nie ma i po wyeliminowaniu oczywistych drobnicy raczej będzie nie wiele. W razie czego masz jeszcze kolejne ramki jako referencja co to było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 19 Stycznia 2017 Share Napisano 19 Stycznia 2017 Instrukcja co prawda do 1:72, ale może troszkę rozjaśni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziadek1982 Napisano 19 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2017 Dzięki. Znalazłem instrukcje http://fighters.forumactif.com/t70625-jeep-willystrailer-heller-1-35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 20 Stycznia 2017 Share Napisano 20 Stycznia 2017 Szkoda tych kalek i Twojej roboty na ten zestaw. Najlepsze z niego jest pudełko, którego nie masz. Koledzy dobrze radzą dobrze - kup tamiya. Ten się przyda na jakąś inna okazje. Ja przeciąłem go na pół i występuje z winietami jako tło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziek Napisano 20 Stycznia 2017 Share Napisano 20 Stycznia 2017 Proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 20 Stycznia 2017 Share Napisano 20 Stycznia 2017 model może być ćwiczebny. Ale blach nie ma sensu kupować akurat pod ten model za 3zł. Z czasem jak już skleisz i pomalujesz możesz przeznaczyć na wrak pod dioramę, zakryć liśćmi, mchem, w błocie, w bagnie, w wodzie itd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 20 Stycznia 2017 Share Napisano 20 Stycznia 2017 Z tym złomowaniem to może poczekajmy na koniec pracy - a nuż będzie elegancki model i szkoda go będzie topić w błocie. A skoro już mamy instrukcję to pora brać się do roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziadek1982 Napisano 21 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2017 Dzięki za rady, walcze z tym modelem ale chyba jednak potraktuje go jako model cwiczebny. cos tam zrobione ale wstyd tak czy sia to pokazac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziadek1982 Napisano 21 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2017 Rozgladam się za ta tamiya i mam pytanie który model tego jeepa wybrać, który polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnrambo Napisano 21 Stycznia 2017 Share Napisano 21 Stycznia 2017 Wyboru za bardzo nie Masz - Tamiya 35219 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan Bomba Napisano 21 Stycznia 2017 Share Napisano 21 Stycznia 2017 http://www.mojehobby.pl/products/US-Jeep-Willys-MB-1-4-Ton-Truck.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi