Melnikov Napisano 12 Marca 2017 Napisano 12 Marca 2017 Witam Moja ulubiona seria modeli ever. Siódemki od Revell'a. Tak jak obiecałem w innym temacie, przyszedł i czas na ten wóz. Składało się jak zwykle super. Miałem tylko problem z kabiną bo była zwichrowana i musiałem trochę powalczyć. Szpachla tylko w miejscach łączenia maski z kabiną. Ale to standard w tej serii ;) Pozdrawiam Mel Cytuj
filipsg Napisano 13 Marca 2017 Napisano 13 Marca 2017 Piękna sprawa. Nie miałeś żadnych problemów z plastikowymi gąsienicami w wydaniu revella? Cytuj
jonathan Napisano 13 Marca 2017 Napisano 13 Marca 2017 Bardzo fajny. Tez czeka az go popelnie... Czy jedna z luf nie jest lekko skrzywiona? W ogole lufy to zestaw czy metalowe? Cytuj
Melnikov Napisano 13 Marca 2017 Autor Napisano 13 Marca 2017 Bardzo fajny. Tez czeka az go popelnie...Czy jedna z luf nie jest lekko skrzywiona? W ogole lufy to zestaw czy metalowe? Lufy są zestawowe. I tak, jedna delikatnie odstaje. Plastik jest tak miękki, że wystarczy delikatnie dotknąć i juz się skrzywia. Dopiero na fotce, pod odpowiednim kątem zauważyłem jak jedna lufa ucieka :-P Pozdrawiam Mel Cytuj
Melnikov Napisano 13 Marca 2017 Autor Napisano 13 Marca 2017 Piękna sprawa. Nie miałeś żadnych problemów z plastikowymi gąsienicami w wydaniu revella? Te gąski składają się idealnie. Jedyny defekt, to taki, że są za krótkie o milimetr i trzeba dosztukować, ale to nie problem. Pozdrawiam Mel Cytuj
jonathan Napisano 13 Marca 2017 Napisano 13 Marca 2017 Bardzo fajny. Tez czeka az go popelnie...Czy jedna z luf nie jest lekko skrzywiona? W ogole lufy to zestaw czy metalowe? Lufy są zestawowe. I tak, jedna delikatnie odstaje. Plastik jest tak miękki, że wystarczy delikatnie dotknąć i juz się skrzywia. Dopiero na fotce, pod odpowiednim kątem zauważyłem jak jedna lufa ucieka :-P Pozdrawiam Mel No jak plastik to wszystko jasne. ;] Nie kusiło Cie żeby zainwestować 5zł? Cytuj
Melnikov Napisano 13 Marca 2017 Autor Napisano 13 Marca 2017 Bardzo fajny. Tez czeka az go popelnie...Czy jedna z luf nie jest lekko skrzywiona? W ogole lufy to zestaw czy metalowe? Lufy są zestawowe. I tak, jedna delikatnie odstaje. Plastik jest tak miękki, że wystarczy delikatnie dotknąć i juz się skrzywia. Dopiero na fotce, pod odpowiednim kątem zauważyłem jak jedna lufa ucieka :-P Pozdrawiam Mel No jak plastik to wszystko jasne. ;] Nie kusiło Cie żeby zainwestować 5zł? Prawdę mówiąc nawet nie zastanawiałem się nigdy nad tym :-P Jak nazbieram więcej modeli w 1:72 to może wtedy rozejrze się za lufami? I kupie większą ilość ;-) Cytuj
jonathan Napisano 13 Marca 2017 Napisano 13 Marca 2017 Jest to niegłupi pomysł, zwłaszcza że RB ma nawet ładną kolekcję. Zwłaszcza jeżeli chodzi o IIwś Cytuj
Melnikov Napisano 31 Marca 2017 Autor Napisano 31 Marca 2017 Fajowo, że się podoba. Na pewno jeszcze nie raz w galeriach pojawi się jakaś 'siódemka' z Revell'a. Ale o tym już wspominałem przy poprzednich dwóch :-P Chce kupić jeszcze wersje bez opancerzonej kabiny. Widziałem chyba jeszcze z flakiem na holu ;-) Cytuj
SławekK Napisano 7 Kwietnia 2017 Napisano 7 Kwietnia 2017 Mi też się podoba! Dziwi mnie trochę, że nie ma wysypu tych modeli - świetnie się prezentują! Model mam na półce, ale chce go zrobić w bardziej "rozłożystej" wersji... niestety blachy Parta do starego modelu Hasagawa/Revell do tego modelu nie pasują... ale będę kombinował. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi