robertmodelarz Napisano 21 Lutego Share Napisano 21 Lutego (edytowane) W dniu 21.02.2024 o 21:32, Tomek Mroczkowski napisał: Ciekawe czy T-72 będzie miał coś z polskim malowaniem. Kalki ToroModel, oznaki priorytetu drogowego i trzy kolory farby i masz polski!!!! Edytowane 10 Listopada przez robertmodelarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 21 Lutego Share Napisano 21 Lutego Nie no ja wszystko mam, tylko ciekawe czy coś w zestawie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 21 Lutego Share Napisano 21 Lutego 11 minut temu, Tomek Mroczkowski napisał: Nie no ja wszystko mam, tylko ciekawe czy coś w zestawie będzie Na pewno powietrze z Zhongshan i 100 % polistyren -resztę zobaczymy....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 1 Maja Share Napisano 1 Maja (edytowane) StuG.III Ausf.G 1943 Production 00946 1:16 US Army M1131 Stryker FSV 07424 1:72 Edytowane 11 Czerwca przez robertmodelarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 19 Czerwca Share Napisano 19 Czerwca (edytowane) Pz.Kpfw.III Ausf.J 1/16 Edytowane 28 Września przez robertmodelarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 8 Sierpnia Share Napisano 8 Sierpnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 28 Września Share Napisano 28 Września (edytowane) M1127 Stryker Reconnaissance Vehicle (RV) nr katalogowy 07422 skala 1:72 Edytowane 10 Listopada przez robertmodelarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 10 Listopada Share Napisano 10 Listopada Nowość na 2025 Challenger 1 i CRARRV 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 10 Listopada Share Napisano 10 Listopada O, może ktoś się zlituje i zaprojektuje ruchome kapcie żywiczne do Challengera 1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 10 Listopada Share Napisano 10 Listopada 27 minut temu, Tap-chan napisał: O, może ktoś się zlituje i zaprojektuje ruchome kapcie żywiczne do Challengera 1. Masterclub robi metalowe I Friul robi. Szczerze to na tym egzemplarzu nie było faktury anty poślizg owej. Wyglądał jak Tamka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 10 Listopada Share Napisano 10 Listopada 4 godziny temu, kzugaj napisał: Nowość na 2025 Challenger 1 i CRARRV Czy ten ARV brał udział w obu wojnach irackich albo w pierwszej wojnie brały udział pojazdy na bazie Chieftaina a wozy na bazie Challengera I w drugiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 10 Listopada Share Napisano 10 Listopada 1 godzinę temu, bulik58 napisał: Czy ten ARV brał udział w obu wojnach irackich albo w pierwszej wojnie brały udział pojazdy na bazie Chieftaina a wozy na bazie Challengera I w drugiej? Tego nie wiem bez zagłębia nią się w temat. Ja tam lubię Challengera a że Trampek wydaje oba to luz. Wcześniej to była tylko Tamka i konwersja na CRARRV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 10 Listopada Share Napisano 10 Listopada 32 minuty temu, kzugaj napisał: Zarówno Trampek jak i Tamka mają swoje plusy jak i minusy , ciekawym jak wyjdą im oba modele zwłaszcza ARV , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 10 Listopada Share Napisano 10 Listopada 2 godziny temu, bulik58 napisał: Czy ten ARV brał udział w obu wojnach irackich albo w pierwszej wojnie brały udział pojazdy na bazie Chieftaina a wozy na bazie Challengera I w drugiej? Janusz ten WZT na podwoziu Challengera został zaprojektowany w 1985 roku i wszystkie wyprodukowane na 100% brały udział w ODS ooops ,Operacji Granby , bo Wielcy Brytyjczycy muszą mieć wszystko inne począwszy od kierownicy po prawej stronie aż po armatę czołgową która mimo że ma kaliber 120mm jest gwintowana , to dodatkowo jest rozdzielnego ładowania i to ręcznie. Pozdr. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 10 Listopada Share Napisano 10 Listopada 8 godzin temu, kzugaj napisał: Nowość na 2025 Challenger 1 i CRARRV A już miałem zaczynać Tamijowego Challengera. Mam (ładnie) sklejonego Challengera 1 z firmy LEE. Nie ma na nim jak na Tamce powierzchni antypoślizgowych ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 11 Listopada Share Napisano 11 Listopada 5 godzin temu, Tap-chan napisał: O, może ktoś się zlituje i zaprojektuje ruchome kapcie żywiczne do Challengera 1. Quicktrack je robi przecież T-35061 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 11 Listopada Share Napisano 11 Listopada 5 godzin temu, kzugaj napisał: Masterclub robi metalowe I Friul robi. Szczerze to na tym egzemplarzu nie było faktury anty poślizg owej. Wyglądał jak Tamka Polowałem na MasterCluby, ale od 2022 ciężko z ich dostępnością. Fruile bywają dostępne, ale drogo. No I metal, wolałbym żywicę. 11 minut temu, Paweł Czarnocki napisał: Quicktrack je robi przecież T-35061 Faktycznie, są, ale chyba tylko za oceanem dostępne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 11 Listopada Share Napisano 11 Listopada 8 godzin temu, Tap-chan napisał: Faktycznie, są, ale chyba tylko za oceanem dostępne. Są też dostępne na Allegro. https://allegro.pl/oferta/quicktracks-gasienice-do-brytyjskiego-czolgu-challenger-1-14911228357 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 11 Listopada Share Napisano 11 Listopada 15 godzin temu, Tap-chan napisał: O, może ktoś się zlituje i zaprojektuje ruchome kapcie żywiczne do Challengera 1. Szanowny Tap-czanie i pozostali Dyskutanci, Challenger1 jest głęboką modernizacją czołgu Chieftain i pojazdem przejściowym przed zaprojektowaniem właściwego MBT którym stał się późniejszy Challenger II z takim samym ale zmodyfikowanym silnikiem, gwintowaną armatą 120mm i właśnie układem jezdnym, a nawet odlewaną wieżą którą pokryto pancerzem Chobham i odpowiednio wyprofilowano aby nadać mu kanciaty Abramsowy wygląd. Dlatego uważam że spokojnie można zastosować budżetowe gęsi z Takoma w cenie poniżej 60 PLN-ów o takie: https://www.mojehobby.pl/products/Chieftain-Tracks.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 11 Listopada Share Napisano 11 Listopada 15 minut temu, Adams M1A1 napisał: Dlatego uważam że spokojnie można zastosować budżetowe gęsi z Takoma w cenie poniżej 60 PLN-ów o takie: No tak nie do końca, niestety to nie są takie same gąsienice. https://forums.kitmaker.net/t/challenger-1-track-versus-chieftain-track/28222 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 11 Listopada Share Napisano 11 Listopada Jak to dobrze, że się spłakałem za tymi gąsienicami I zakupione, a jak szukałem po kodzie to wyskakiwał tylko ebay, amerykańska stronka, scalemates i jakieś badziewie, nie przyszło mi do głowy szukać modelarskich zakupów na allegro. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 11 Listopada Share Napisano 11 Listopada To konto na Allegro należy nawet do producenta tych gąsek Ostatnio szukałem czegoś na Ebay i nie wiem dla czego, ale pokazało mi, że z oficjalnego sprzedawcy Quicktracks nie mogę zamówić do Polski, pomimo, że wysyłka jest z Polski. Dziwne rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 11 Listopada Share Napisano 11 Listopada 13 godzin temu, Tap-chan napisał: Polowałem na MasterCluby, ale od 2022 ciężko z ich dostępnością. Fruile bywają dostępne, ale drogo. No I metal, wolałbym żywicę. Faktycznie, są, ale chyba tylko za oceanem dostępne. Mastercluby mam w szufladzie upolowane w zeszłym roku w telford. A friule teraz będą łatwo dostępne. Podczas imprezy w Telford miałem okazję rozmawiać z nowym właścicielem. Idą pełna para. Mówił że używają tych samych form i maszyn ale jakość będzie lepsza bo jak to stwierdził ma lepszych pracowników. Na próbę wziolem Gąski do t-34 I porównam z poprzednim zestawem. Ja tam mam patent na metalowe Gąski zamiast tego badziewne go drutu z zestawu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 11 Listopada Share Napisano 11 Listopada 45 minut temu, kzugaj napisał: Mastercluby mam w szufladzie upolowane w zeszłym roku w telford. A friule teraz będą łatwo dostępne. Podczas imprezy w Telford miałem okazję rozmawiać z nowym właścicielem. Idą pełna para. Mówił że używają tych samych form i maszyn ale jakość będzie lepsza bo jak to stwierdził ma lepszych pracowników. Na próbę wziolem Gąski do t-34 I porównam z poprzednim zestawem. Ja tam mam patent na metalowe Gąski zamiast tego badziewne go drutu z zestawu. A jaki to patent ? Ja daję zamiast tego cienkiego drutu pręciki 0.4 mm z nierdzewki ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 11 Listopada Share Napisano 11 Listopada 1 godzinę temu, kzugaj napisał: A friule teraz będą łatwo dostępne. Podczas imprezy w Telford miałem okazję rozmawiać z nowym właścicielem. Idą pełna para. Mówił że używają tych samych form i maszyn ale jakość będzie lepsza bo jak to stwierdził ma lepszych pracowników. Na próbę wziolem Gąski do t-34 I porównam z poprzednim zestawem. Ja tam mam patent na metalowe Gąski zamiast tego badziewne go drutu z zestawu. No z tą jakością to byłbym ostrożny. Złożyłem kilka dni temu Friule z nowej dostawy i nie zauważyłem, żeby było lepiej. Znowu trafiłem na kilka ogniwek niedolanych i wielu musiałem rozwiercać otwory. Ale i tak uważam, że są to najlepsze gąsienice pod względem szybkości montażu, a przede wszystkim pod względem prac "malarskich". Niestety tanio już nie będzie i w przypadku Friuli do Tygrysa + płyn to koszt ok 210 zł. Pzdr PS. Btw co masz do zestawowego drutu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi