Panzer Machine Napisano 15 Maja 2017 Share Napisano 15 Maja 2017 No to pewnie te ostrzenie z automatu tak robi w programie, ktorego uzywasz. Ma ten efekt jakas nazwe czy po prostu sharpen sie nazywa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
joles Napisano 17 Maja 2017 Share Napisano 17 Maja 2017 Super model! Bardzo mi się podoba, mimo, że P-40 sam w sobie nie podoba mi się wcale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hico Napisano 18 Maja 2017 Share Napisano 18 Maja 2017 Bardzo ciekawie zrobiony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RobertG85 Napisano 18 Maja 2017 Share Napisano 18 Maja 2017 Też nie bardzo lubię P-40, jest taki hmm... dziwny? Jednak w tej pracy... nie ma do czego się przyczepić, aż chyba zmienię zdanie o P-40. Fajne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek K Napisano 18 Maja 2017 Share Napisano 18 Maja 2017 Także jestem na TAK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 18 Maja 2017 Autor Share Napisano 18 Maja 2017 P-40 sam w sobie nie podoba mi się wcale Bo to samolot z tych ładnych inaczej. Jednak bardzo zasłużona maszyna. Dziękuję za komentarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 18 Maja 2017 Share Napisano 18 Maja 2017 Jednak bardzo zasłużona maszyna.Chciałoby się powiedzieć: niestety! Cóż, korupcja i takie tam nie są wymysłem dzisiejszych czasów. Model elegancki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 19 Maja 2017 Share Napisano 19 Maja 2017 Cóż, korupcja i takie tam nie są wymysłem dzisiejszych czasów. Możesz mi wskazać miejsce, gdzie dowiem się więcej o tej części kariery P-40? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
joles Napisano 19 Maja 2017 Share Napisano 19 Maja 2017 Bo to samolot z tych ładnych inaczej. Właśnie ja sobie dzielę lotnicze wytwory sztuki inżynieryjnej, które lubię na "piękne" oraz "tak brzydkie, że nikt by tego nie wymyślił, gdyby nie ważne przyczyny techniczne" i P-40 nie jest ani piękny, ani tak brzydki... ale Twojego bym na półce postawił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 19 Maja 2017 Share Napisano 19 Maja 2017 Nie znam oddzielnego, poświęconego temu opracowania. Ale uwagi na ten temat pojawiają się przy okazji innych tematów. Rzecz np. przewija się przez karty znakomitej opowieści o P-47 Warrena Bodie. Jeżeli złapać ideę i prześledzić działania Curtissa od połowy lat 30tych do końca wojny pojawi się kilka interesujących pytań. Np: dlaczego wyprodukowano 15 tys myśliwców, które uznano za przestarzałe prawie dwa lata przed przystąpieniem USA do wojny, dlaczego konkurs na myśliwiec Armii wygrała propozycja niespełniająca wymogów tego konkursu i pozbawiona widoków na poprawę niedoskonałości (w przeciwieństwie do konkurenta), czy też dlaczego Republic był w stanie w kilka miesięcy otworzyć nową fabrykę w polu i tłuc P-47 jeden za drugim, a Mighty Curtiss nie mógł podołać zadaniu wyprodukowania choćby jednego licencyjnego Thunderbolta zdolnego do operacji bojowych? Podlej to działaniami komisji senackiej pewnego ambitnego pana, który na tej właśnie komisji wywiózł się na fotel prezydenta, nie zostawiając przy tym suchej nitki na działaniach Curtissa. No i akurat raporty Komisji Trumana to konkretne dokumenty do poczytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 19 Maja 2017 Autor Share Napisano 19 Maja 2017 P-40 nie jest ani piękny, ani tak brzydki... ale Twojego bym na półce postawił Na półce najlepiej wygląda taki zrobiony własnoręcznie. W 1/48 też jest Hasegawa którą kiedyś robiłem. Model trochę męczący w montażu, ale nic trudnego. Gonzo ma zawsze coś ciekawego do powiedzenia, tylko szkoda że trzeba go do tego namawiać. Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 19 Maja 2017 Share Napisano 19 Maja 2017 E tam, wystarczy dobre słówko o P-40 i już mi żyłka puchnie ;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 20 Maja 2017 Share Napisano 20 Maja 2017 Raport Komitetu Trumana można przeczytać tu. Pozdrawiam Hubert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 20 Maja 2017 Share Napisano 20 Maja 2017 Powiem tylko tyle, zdjęcie nawet najlepsze nie odda tego co mozna zobaczyć na zywo, ja widziałem i zdjęcia na mnie nie robia wrażenie, dopiero jak się zobaczy na zywo, to widać ile tam smaczków sie pojawia, chciałbym tak umieć czarowac jak Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slamacek Napisano 23 Maja 2017 Share Napisano 23 Maja 2017 I patrząc na takie modele zastanawiam się dlaczego nie przerzuciłem się jeszcze na tę skalę... Bardzo ładny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi