zoltan1 Napisano 9 Maja 2017 Share Napisano 9 Maja 2017 Witam. Po długiej przerwie w budowie okrętów postanowiłem zlepić coś takiego. Pancernik IOWA firmy Trumpeter skala 1:200.Jest to mój debiut w budowie stalowych kolosów więc błędy pewnie są ale tak to bywa na początku. Model wykonany na czysto. Pokład i dodatkowe blaszki firmy Pontos+metalowe lufy. Wymiary modelu- Długość 135 cm. Wysokość 28 cm. Szerokość 16 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 9 Maja 2017 Share Napisano 9 Maja 2017 Bardzo czysty. Mimo tego super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 9 Maja 2017 Share Napisano 9 Maja 2017 Żeś bank obrobił? Jedynie do czego miałbym uwagi jako Greenhorn to malowanie ciemnym kolorem na burtach. W niektórych miejscach masz ostre krawędzie a w niektórych miekkie przejścia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zoltan1 Napisano 9 Maja 2017 Autor Share Napisano 9 Maja 2017 Z kamo tak ma właśnie być.Takie to cudo udało się poskładać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angus73 Napisano 10 Maja 2017 Share Napisano 10 Maja 2017 Czysto i kompletnie, fajnie. Jeśłi podobnie jak ja lubisz modele w postaci czystej i schludnej (bez rdzy, brudu, kurzu i czego tam jeszcze) to w kolejnym polecam wykorzystać delikatnie ciemnoszary wash np. Gunze do zaznaczenia detali, krawędzi, podziałów. Dodaje to fajnej głębi poszczególnym elementom i detalom, których w tej skali nie brakuje na wielu częściach. Na pomalowany element najpierw kładzie się lakier gloss, na to wash i przeciera się wacikami jak lekko wyschnie i na końcu lakier mat. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 10 Maja 2017 Share Napisano 10 Maja 2017 Funkiel nówka nie śmigana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 10 Maja 2017 Share Napisano 10 Maja 2017 Piękna robota, czysty tak jak sam lubię Ale ale, położyłeś lakier błyszczący pod kalki? Na trzecim od dołu zdjęciu rufy widać że wszystkie kalki się błyszczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesio-69 Napisano 10 Maja 2017 Share Napisano 10 Maja 2017 A jako ten co lubi "sznurki" nieśmiało zapytam, czy nie za mało olinowania na tym okręcie. Bo jakoś tak biednie. A ogólnie to super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zoltan1 Napisano 10 Maja 2017 Autor Share Napisano 10 Maja 2017 Dzięki za rady wykorzystam je następnym razem.Żaglowce to troszeczkę inna bajka a tym się głównie zajmowałem.Jeśli chodzi o olinowanie to możliwe że coś opuściłem.Zdecydowanie większą ilość lin posiadał pancernik MISSOURI np (liny biegnące pomiędzy masztami). Model wykonałem na czysto tylko z tego względu że wszystkie moje wypociny trafiają na aukcje a to troszkę inny świat i nie każdemu podobają się zmęczone życiem okręty.Sprawę kamo tu kolega doskonale wyjaśnił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nobie1973 Napisano 10 Maja 2017 Share Napisano 10 Maja 2017 Bardzo fajny i czysty czyli taki jaki lubię ! Moje gratulacje ! W tej skali to jest prawdziwy kolos... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 11 Maja 2017 Share Napisano 11 Maja 2017 A no to sorki, się popisałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zoltan1 Napisano 11 Maja 2017 Autor Share Napisano 11 Maja 2017 Żadna wtopa.Znalazłem bardzo ciekawe animacje 3d- USS Iowa USS Missouri Ten filmik pokazuje wypadek lub zbiorowe samobójstwo różnie to piszą jaki miał miejsce w 1989 roku.Niewiele brakowało żeby okręt podzielił losy Arizony czy też Hooda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 11 Maja 2017 Share Napisano 11 Maja 2017 Tak sobie pomyslałem, że mogliby robic te olbrzymy w 1/144. pasowały by skala do wielu łudek ,_) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Doody Napisano 11 Maja 2017 Share Napisano 11 Maja 2017 Obrzydliwie czysty ale ładny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
A51 Napisano 16 Maja 2017 Share Napisano 16 Maja 2017 Kawal dobrej roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hico Napisano 18 Maja 2017 Share Napisano 18 Maja 2017 Super czyścioch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi