Headhunter88 Napisano 14 Maja 2017 Share Napisano 14 Maja 2017 Hej, Przeprowadzka ogarnięta. Przystępuję do kolejnej misji jaką na pewno będzie dla mnie zabawa z modelem Medicoptera 117 w skali 1:72 ze znanej i lubianej firmy Revell. Model ma na pewno mnie mankamentów niż poprzednik (RWD-5 z ZTS Plastyk), więc i moje szanse na nie skaszanienie tego zestawu są delikatnie większe . To co w pudle: Tam gdzie będę starał się coś stworzyć: Jak zawsze zapraszam do komentarzy i podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taki Jeden Napisano 14 Maja 2017 Share Napisano 14 Maja 2017 Ciemno to widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Headhunter88 Napisano 14 Maja 2017 Autor Share Napisano 14 Maja 2017 Dzięki ziom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 14 Maja 2017 Share Napisano 14 Maja 2017 Dajesz, dajesz A niemerytorycznym malkontenctwem się nie przejmuj, ja chętnie pooglądam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 15 Maja 2017 Share Napisano 15 Maja 2017 Jak będziesz robił zdjęcia to włączaj choć światło w pokoju. Lampkę też możesz odpalić Jakie malowanie przewidujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Headhunter88 Napisano 15 Maja 2017 Autor Share Napisano 15 Maja 2017 Tak domyslilem się, że to sarkazm, malowanie zgodne z instrukcją i filmowym oryginałem, czyli żółto-czerwone olejne. Inna kwestia to jak kalkomanie zniosly kilkunastoletnia próbę czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 15 Maja 2017 Share Napisano 15 Maja 2017 Planujesz coś otwierać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Headhunter88 Napisano 15 Maja 2017 Autor Share Napisano 15 Maja 2017 Zerknę czy dam radę wyciąć jedne drzwi :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 15 Maja 2017 Share Napisano 15 Maja 2017 Oglądam, kibicuję i życzę powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 15 Maja 2017 Share Napisano 15 Maja 2017 Zerknę czy dam radę wyciąć jedne drzwi :-) Na pewno dasz radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ferret37 Napisano 15 Maja 2017 Share Napisano 15 Maja 2017 Model ma na pewno mnie mankamentów niż poprzednik (RWD-5 z ZTS Plastyk)... Nie bardzo. ...więc i moje szanse na nie skaszanienie tego zestawu są delikatnie większe . Trzymam kciuki. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 15 Maja 2017 Share Napisano 15 Maja 2017 Z kalkami od razu możesz uważać, miałem ten model na tapecie i niestety kalki są bardzo kruche. Gratuluje tematu... będą dwie karetki Pozdrawiam i trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 16 Maja 2017 Share Napisano 16 Maja 2017 Ciesz się, że nie chcesz tego modelu robić w wersji Star Ship.... To jest dopiero masakra z kalkami. W tym modelu możesz napotkać na problem w dopasowaniu okien - popróbuj najpierw na sucho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 16 Maja 2017 Share Napisano 16 Maja 2017 Ciesz się, że nie chcesz tego modelu robić w wersji Star Ship.... To jest dopiero masakra z kalkami.W tym modelu możesz napotkać na problem w dopasowaniu okien - popróbuj najpierw na sucho ... ależ chce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 16 Maja 2017 Share Napisano 16 Maja 2017 Uderz w stół ;P Do Headhuntera pisałem. Revell 'Space Design' - rzeczywiście ma odlotowe kalki Grześ - miałeś tego z HOTami zrobić!!! To zakładaj warsztat równoległy, będzie podwójna uczta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Headhunter88 Napisano 17 Maja 2017 Autor Share Napisano 17 Maja 2017 Ciesz się, że nie chcesz tego modelu robić w wersji Star Ship.... To jest dopiero masakra z kalkami.W tym modelu możesz napotkać na problem w dopasowaniu okien - popróbuj najpierw na sucho Powiem Ci że rzeczone malowanie to jedno z moich ulubionych helikopterowych ever, bardzo się nim jarałem jeszcze w latach 90-ych i nie sądziłem, że ktoś jeszcze ogarnia ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 18 Maja 2017 Share Napisano 18 Maja 2017 Cześć! No zobaczmy jak to pójdzie - życzę powodzenia w budowie i pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Headhunter88 Napisano 6 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2017 Szybkie pytanie, wobec postępów w pracach nad Medicopterem-jak można wykonać w miarę ludzkie nosze w takiej skali ? Myślałem o kawałku jakiejś płytki plastikowej wygiętej w rękach albo podgrzanej, chciałem także dodać ramę z cienkiego drutu jako imitację ramy łóżka-co Wy na to ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 6 Czerwca 2017 Share Napisano 6 Czerwca 2017 A chcesz gotowe...? Pewnie mi zostały jakieś po ec-135 i jeszcze jakieś powinienem mieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Headhunter88 Napisano 7 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2017 Twoje są super, jasne że się skuszę Napisz jak możesz na pv albo tutaj jakbyś to widział. Druga sprawa super zdjęcia wyszły w Twojej galerii EC 135, tam gdzie pisałeś, że został ci tylko telefon-zdradzisz jaki to był model ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 7 Czerwca 2017 Share Napisano 7 Czerwca 2017 Twoje są super, jasne że się skuszę Napisz jak możesz na pv albo tutaj jakbyś to widział. nie zrozumiałeś mnie ja nie mam moich tylko takie jakie były w zestawie ... ale i tak o niebo lepsze od tych z medicoptera Druga sprawa super zdjęcia wyszły w Twojej galerii EC 135, tam gdzie pisałeś, że został ci tylko telefon-zdradzisz jaki to był model ? Model telefonu??? czy z jakiego modelu robiłem LPRa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Headhunter88 Napisano 7 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2017 nie zrozumiałeś mnie ja nie mam moich tylko takie jakie były w zestawie ... Oto mi chodziło. Ogladalem je i sa zadowalające Model telefonu??? Yep Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 9 Czerwca 2017 Share Napisano 9 Czerwca 2017 Poszło na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Headhunter88 Napisano 1 Lipca 2017 Autor Share Napisano 1 Lipca 2017 Hej, postępy wolne, ale jednak postępy W przerobie mam kadłub i praktycznie wszystkie detale, natomiast na teraz kilka fotek wnętrza i konieczność podjęcia decyzji-czy go ciąć i otwierać czy odpuścić i lecieć dalej z koksem (w stajni czekają kolejne pozycję śmigłowe, z drugiej strony mam opcje dodania noszy od kolegi Mitrandira) Chętnie posłucham porad i komentarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 1 Lipca 2017 Share Napisano 1 Lipca 2017 Cześć! Ja bym go za bardzo nie otwierał, jeżeli szkło jest OK, to tyle co będzie widać przez oszklenie powinno być OK. Chyba, że mówimy o tylnych drzwiach - można by je zatkać tymi noszami. Pytanie, ile to cięcia? I w sumie zaczyna się z tego robić diorama, aż się prosi o "ofiarę", sanitariusza i pilotów. Tak czy inaczej życzę powodzenia w budowie i pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi