Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej,

Przeprowadzka ogarnięta. Przystępuję do kolejnej misji jaką na pewno będzie dla mnie zabawa z modelem Medicoptera 117 w skali 1:72 ze znanej i lubianej firmy Revell.

Model ma na pewno mnie mankamentów niż poprzednik (RWD-5 z ZTS Plastyk), więc i moje szanse na nie skaszanienie tego zestawu są delikatnie większe .

To co w pudle:

7yRSjby.jpg

Tam gdzie będę starał się coś stworzyć:

YZpkVbk.jpg

Jak zawsze zapraszam do komentarzy i podpowiedzi.

Napisano

Jak będziesz robił zdjęcia to włączaj choć światło w pokoju. Lampkę też możesz odpalić

Jakie malowanie przewidujesz?

Napisano

Tak domyslilem się, że to sarkazm, malowanie zgodne z instrukcją i filmowym oryginałem, czyli żółto-czerwone olejne. Inna kwestia to jak kalkomanie zniosly kilkunastoletnia próbę czasu

Napisano

Oglądam, kibicuję i życzę powodzenia.

Napisano
Model ma na pewno mnie mankamentów niż poprzednik (RWD-5 z ZTS Plastyk)...

Nie bardzo.

...więc i moje szanse na nie skaszanienie tego zestawu są delikatnie większe .

Trzymam kciuki. ;)

Napisano

Z kalkami od razu możesz uważać, miałem ten model na tapecie i niestety kalki są bardzo kruche.

Gratuluje tematu... będą dwie karetki

Pozdrawiam i trzymam kciuki

Napisano

Ciesz się, że nie chcesz tego modelu robić w wersji Star Ship.... To jest dopiero masakra z kalkami.

W tym modelu możesz napotkać na problem w dopasowaniu okien - popróbuj najpierw na sucho

Napisano
Ciesz się, że nie chcesz tego modelu robić w wersji Star Ship.... To jest dopiero masakra z kalkami.

W tym modelu możesz napotkać na problem w dopasowaniu okien - popróbuj najpierw na sucho

... ależ chce

Napisano

Uderz w stół ;P Do Headhuntera pisałem.

Revell 'Space Design' - rzeczywiście ma odlotowe kalki

Grześ - miałeś tego z HOTami zrobić!!! To zakładaj warsztat równoległy, będzie podwójna uczta.

Napisano

Powiem Ci że rzeczone malowanie to jedno z moich ulubionych helikopterowych ever, bardzo się nim jarałem jeszcze w latach 90-ych i nie sądziłem, że ktoś jeszcze ogarnia ten temat

Napisano

Cześć!

No zobaczmy jak to pójdzie - życzę powodzenia w budowie i pozdrawiam

Paweł

• 3 weeks later...
Napisano

Szybkie pytanie, wobec postępów w pracach nad Medicopterem-jak można wykonać w miarę ludzkie nosze w takiej skali ? Myślałem o kawałku jakiejś płytki plastikowej wygiętej w rękach albo podgrzanej, chciałem także dodać ramę z cienkiego drutu jako imitację ramy łóżka-co Wy na to ?

Napisano

Twoje są super, jasne że się skuszę

Napisz jak możesz na pv albo tutaj jakbyś to widział.

Druga sprawa super zdjęcia wyszły w Twojej galerii EC 135, tam gdzie pisałeś, że został ci tylko telefon-zdradzisz jaki to był model ?

Napisano
Twoje są super, jasne że się skuszę

Napisz jak możesz na pv albo tutaj jakbyś to widział.

nie zrozumiałeś mnie ja nie mam moich tylko takie jakie były w zestawie ... ale i tak o niebo lepsze od tych z medicoptera

Druga sprawa super zdjęcia wyszły w Twojej galerii EC 135, tam gdzie pisałeś, że został ci tylko telefon-zdradzisz jaki to był model ?

Model telefonu??? czy z jakiego modelu robiłem LPRa?

Napisano

nie zrozumiałeś mnie ja nie mam moich tylko takie jakie były w zestawie ...

Oto mi chodziło. Ogladalem je i sa zadowalające

Model telefonu???

Yep

• 4 weeks later...
Napisano

Hej, postępy wolne, ale jednak postępy W przerobie mam kadłub i praktycznie wszystkie detale, natomiast na teraz kilka fotek wnętrza i konieczność podjęcia decyzji-czy go ciąć i otwierać czy odpuścić i lecieć dalej z koksem (w stajni czekają kolejne pozycję śmigłowe, z drugiej strony mam opcje dodania noszy od kolegi Mitrandira)

00nOjHn.jpg

vYGlPue.jpg

YlVhZBr.jpg

jz5D8N5.jpg

FkUAXnu.jpg

BXOnlTi.jpg

Chętnie posłucham porad i komentarzy.

Napisano

Cześć!

Ja bym go za bardzo nie otwierał, jeżeli szkło jest OK, to tyle co będzie widać przez oszklenie powinno być OK. Chyba, że mówimy o tylnych drzwiach - można by je zatkać tymi noszami. Pytanie, ile to cięcia? I w sumie zaczyna się z tego robić diorama, aż się prosi o "ofiarę", sanitariusza i pilotów.

Tak czy inaczej życzę powodzenia w budowie i pozdrawiam

Paweł