Headhunter88 Napisano 14 Maja 2017 Napisano 14 Maja 2017 Hej, Przeprowadzka ogarnięta. Przystępuję do kolejnej misji jaką na pewno będzie dla mnie zabawa z modelem Medicoptera 117 w skali 1:72 ze znanej i lubianej firmy Revell. Model ma na pewno mnie mankamentów niż poprzednik (RWD-5 z ZTS Plastyk), więc i moje szanse na nie skaszanienie tego zestawu są delikatnie większe . To co w pudle: Tam gdzie będę starał się coś stworzyć: Jak zawsze zapraszam do komentarzy i podpowiedzi. Cytuj
stakor1 Napisano 14 Maja 2017 Napisano 14 Maja 2017 Dajesz, dajesz A niemerytorycznym malkontenctwem się nie przejmuj, ja chętnie pooglądam Cytuj
enten Napisano 15 Maja 2017 Napisano 15 Maja 2017 Jak będziesz robił zdjęcia to włączaj choć światło w pokoju. Lampkę też możesz odpalić Jakie malowanie przewidujesz? Cytuj
Headhunter88 Napisano 15 Maja 2017 Autor Napisano 15 Maja 2017 Tak domyslilem się, że to sarkazm, malowanie zgodne z instrukcją i filmowym oryginałem, czyli żółto-czerwone olejne. Inna kwestia to jak kalkomanie zniosly kilkunastoletnia próbę czasu Cytuj
Headhunter88 Napisano 15 Maja 2017 Autor Napisano 15 Maja 2017 Zerknę czy dam radę wyciąć jedne drzwi :-) Cytuj
Solo Napisano 15 Maja 2017 Napisano 15 Maja 2017 Zerknę czy dam radę wyciąć jedne drzwi :-) Na pewno dasz radę. Cytuj
Ferret37 Napisano 15 Maja 2017 Napisano 15 Maja 2017 Model ma na pewno mnie mankamentów niż poprzednik (RWD-5 z ZTS Plastyk)... Nie bardzo. ...więc i moje szanse na nie skaszanienie tego zestawu są delikatnie większe . Trzymam kciuki. ;) Cytuj
Mitrandir Napisano 15 Maja 2017 Napisano 15 Maja 2017 Z kalkami od razu możesz uważać, miałem ten model na tapecie i niestety kalki są bardzo kruche. Gratuluje tematu... będą dwie karetki Pozdrawiam i trzymam kciuki Cytuj
stakor1 Napisano 16 Maja 2017 Napisano 16 Maja 2017 Ciesz się, że nie chcesz tego modelu robić w wersji Star Ship.... To jest dopiero masakra z kalkami. W tym modelu możesz napotkać na problem w dopasowaniu okien - popróbuj najpierw na sucho Cytuj
Mitrandir Napisano 16 Maja 2017 Napisano 16 Maja 2017 Ciesz się, że nie chcesz tego modelu robić w wersji Star Ship.... To jest dopiero masakra z kalkami.W tym modelu możesz napotkać na problem w dopasowaniu okien - popróbuj najpierw na sucho ... ależ chce Cytuj
stakor1 Napisano 16 Maja 2017 Napisano 16 Maja 2017 Uderz w stół ;P Do Headhuntera pisałem. Revell 'Space Design' - rzeczywiście ma odlotowe kalki Grześ - miałeś tego z HOTami zrobić!!! To zakładaj warsztat równoległy, będzie podwójna uczta. Cytuj
Headhunter88 Napisano 17 Maja 2017 Autor Napisano 17 Maja 2017 Ciesz się, że nie chcesz tego modelu robić w wersji Star Ship.... To jest dopiero masakra z kalkami.W tym modelu możesz napotkać na problem w dopasowaniu okien - popróbuj najpierw na sucho Powiem Ci że rzeczone malowanie to jedno z moich ulubionych helikopterowych ever, bardzo się nim jarałem jeszcze w latach 90-ych i nie sądziłem, że ktoś jeszcze ogarnia ten temat Cytuj
pmroczko Napisano 18 Maja 2017 Napisano 18 Maja 2017 Cześć! No zobaczmy jak to pójdzie - życzę powodzenia w budowie i pozdrawiam Paweł Cytuj
Headhunter88 Napisano 6 Czerwca 2017 Autor Napisano 6 Czerwca 2017 Szybkie pytanie, wobec postępów w pracach nad Medicopterem-jak można wykonać w miarę ludzkie nosze w takiej skali ? Myślałem o kawałku jakiejś płytki plastikowej wygiętej w rękach albo podgrzanej, chciałem także dodać ramę z cienkiego drutu jako imitację ramy łóżka-co Wy na to ? Cytuj
Mitrandir Napisano 6 Czerwca 2017 Napisano 6 Czerwca 2017 A chcesz gotowe...? Pewnie mi zostały jakieś po ec-135 i jeszcze jakieś powinienem mieć Cytuj
Headhunter88 Napisano 7 Czerwca 2017 Autor Napisano 7 Czerwca 2017 Twoje są super, jasne że się skuszę Napisz jak możesz na pv albo tutaj jakbyś to widział. Druga sprawa super zdjęcia wyszły w Twojej galerii EC 135, tam gdzie pisałeś, że został ci tylko telefon-zdradzisz jaki to był model ? Cytuj
Mitrandir Napisano 7 Czerwca 2017 Napisano 7 Czerwca 2017 Twoje są super, jasne że się skuszę Napisz jak możesz na pv albo tutaj jakbyś to widział. nie zrozumiałeś mnie ja nie mam moich tylko takie jakie były w zestawie ... ale i tak o niebo lepsze od tych z medicoptera Druga sprawa super zdjęcia wyszły w Twojej galerii EC 135, tam gdzie pisałeś, że został ci tylko telefon-zdradzisz jaki to był model ? Model telefonu??? czy z jakiego modelu robiłem LPRa? Cytuj
Headhunter88 Napisano 7 Czerwca 2017 Autor Napisano 7 Czerwca 2017 nie zrozumiałeś mnie ja nie mam moich tylko takie jakie były w zestawie ... Oto mi chodziło. Ogladalem je i sa zadowalające Model telefonu??? Yep Cytuj
Headhunter88 Napisano 1 Lipca 2017 Autor Napisano 1 Lipca 2017 Hej, postępy wolne, ale jednak postępy W przerobie mam kadłub i praktycznie wszystkie detale, natomiast na teraz kilka fotek wnętrza i konieczność podjęcia decyzji-czy go ciąć i otwierać czy odpuścić i lecieć dalej z koksem (w stajni czekają kolejne pozycję śmigłowe, z drugiej strony mam opcje dodania noszy od kolegi Mitrandira) Chętnie posłucham porad i komentarzy. Cytuj
pmroczko Napisano 1 Lipca 2017 Napisano 1 Lipca 2017 Cześć! Ja bym go za bardzo nie otwierał, jeżeli szkło jest OK, to tyle co będzie widać przez oszklenie powinno być OK. Chyba, że mówimy o tylnych drzwiach - można by je zatkać tymi noszami. Pytanie, ile to cięcia? I w sumie zaczyna się z tego robić diorama, aż się prosi o "ofiarę", sanitariusza i pilotów. Tak czy inaczej życzę powodzenia w budowie i pozdrawiam Paweł Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi