jpl Napisano 2 Czerwca 2017 Share Napisano 2 Czerwca 2017 Witam wszystkich, tym razem na moim kanale pojawia się pierwsza jednostka pływająca. Jest to Seehund od ICM, w skali 1/72. Na początek tradycyjnie - krótki rys historyczny i inbox. Zapraszam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 2 Czerwca 2017 Share Napisano 2 Czerwca 2017 Super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzype Napisano 2 Czerwca 2017 Share Napisano 2 Czerwca 2017 Fajnie opowiadasz i masz fajny głos, dobrze że na to trafiłem:) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibi85mig Napisano 3 Czerwca 2017 Share Napisano 3 Czerwca 2017 Bardzo fajne filmiki, zwłaszcza tło historyczne. Dobrze się to ogląda (odcinki ze Spitem też oglądałem, podobnie jak wszystkie filmy kolegi o nicku Duży Modelarz) Model ciekawy, no to oglądamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 6 Czerwca 2017 Share Napisano 6 Czerwca 2017 Klasa. Super Klasa. Super Klasa Premium Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 9 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2017 Bardzo dziękuję za wszystkie miłe słowa. No nie wiem, czy ja to taka super klasa. Seehunda udało się zmieścić w jednym odcinku. Bo to jest, mówiąc wprost, prosty model. Jestem całkiem zadowolony, ale jednak nie do końca. No i już wiem, że muszę trochę poeksperymentować z matowym lakierem bezbarwnym. OK, zatem pora na odcinek: Zapraszam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 9 Czerwca 2017 Share Napisano 9 Czerwca 2017 Przepiękny ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 10 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2017 Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 10 Czerwca 2017 Super Moderator Share Napisano 10 Czerwca 2017 Cześć. W 0:50 sekundzie używasz cążek, i używasz ich odwrotnie. Jak byś ucinał staranniej i tą płaską stroną odwrócona w kierunku części, to później nie musiał byś już usuwać nic nożykiem. Edit. Ściągnij te wielkie rękawiczki, przez nie nic nie czujesz i cały model upaprałeś klejem. Przy którymś modelu ktoś tłumaczył Ci jak używać kleju Tamiya, a ty dalej po swojemu. Po sklejeniu połówek łodzi nie dokładnie zeszlifowałeś łączenia, co widać w galerii. Odniosłem wrażenie, że nie wyciągasz wniosków ze swoich błędów i bez przerwy je powtarzasz, a to co koledzy Ci poradzą to masz to kompletnie gdzieś. Przykro mi to pisać, ale stoisz w miejscu, i to jest chyba twój najgorszy model jaki dotąd zbudowałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 10 Czerwca 2017 Super Moderator Share Napisano 10 Czerwca 2017 Kurcze - szkoda, szkoda.... - bo to wygląda na makietę sprzętu a nie na model czy replikę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 11 Czerwca 2017 Share Napisano 11 Czerwca 2017 Hej, model zrobiony na odwal się, nawet nie chciało Ci się zaszpachlować szpar na kiosku i przy wycięciach bocznych wypukłości doklejanych do kadłuba, no i ta imitacja zacieków rdzy... Popatrz gdzieś jak się takie zacieki robi, bo to co wykonałeś to jakieś nieporozumienie... Koniecznie popraw oświetlenie, bo momentami na filmie nic nie widać co robisz, a chyba nagrywasz aby coś było widać... Na koniec model proponuję zmyć z farby, szpachla, szlifowanie, malowanie, wash i wtedy pobawić się z zaciekami rdzy, soli i dać np. biedronkę oraz matt oczywiście, wtedy to jakoś będzie wyglądało. Jest to tylko maje zdanie, a zrobisz jak będziesz uważał i tyle w tym temacie. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 11 Czerwca 2017 Share Napisano 11 Czerwca 2017 Co Ty się tam znasz Taltos, zastosuj swoje rady na swoich modeach z albumów Święta racja Ridżu, PRZECUDNY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Voyteque Napisano 11 Czerwca 2017 Share Napisano 11 Czerwca 2017 Co prawda mam status 'newby' na tym forum, ale pozwolę sobie zabrać głos (a co!)... Od kilku lat obserwuję polskie i zagraniczne fora modelarskie. Widzę zasadniczo jedną różnicę, a mianowicie w sposobie komentowania czyjejś, bądź co bądź, pracy. Nie rozumiem skąd tyle ofensywności i prezentowanej wyższości we wpisach Szanownych Kolegów. I proszę nie zrozumcie mnie źle, Wasze komentarze merytorycznie zapewne są ze wszech miar trafne. Chodzi jedynie o formę... Daliście Koledze swoje rady oparte o Wasze doświadczenie i nie posłuchał? No cóż, tak bywa... Mówcie do tych, którzy chętnie z Waszych rad skorzystają. Przecież wynika to z Waszej chęci pomocy i wsparcia, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Franz75 Napisano 11 Czerwca 2017 Share Napisano 11 Czerwca 2017 Zgadam się, z moim przedmówcą. JPL ma zabawę robi odcinek co weekend, moich uwag też nie brał pod uwagę mimo to mu kibicuje. Mieszkałem 30 lat zagranicą, i tak różnica między forami zagranicznymi a polskimi jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 12 Czerwca 2017 Share Napisano 12 Czerwca 2017 Spraw sobie jeszcze jedną lampę. Na nagraniach są straszne cienie, nic nie widać ( ) Co do modelu się nie wypowiadam, bo na okrętach się nie znam. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 12 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2017 Jej, nie zaglądałem przez dwa dni na forum, a tu takie zamieszanie... Niemniej, spróbowałem wyciągnąć jakieś wnioski, zarówno "pozytywne" jak i "negatywne". Dotyczące filmu, jak i dotyczące, że tak powiem, "systemu oceniania". Tak więc dzięki za wszystkie komentarze. Zobaczymy, jak pójdzie następnym razem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi