Kamil K. Napisano 29 Czerwca 2017 Share Napisano 29 Czerwca 2017 (edytowane) Cześć, Model skończony - letnia pogoda nie sprzyja dłubaniu wymyślnych podstawek i w ogóle model mnie już męczył, dlatego obfotografowałem co jest i oto galeria. W skrócie - pojazd dostarczony przez Rosjan Syryjczykom na przełomie 2015/2016. Cały rok 2016 w boju od Latakii przez Palmirę aż po oblężenie Aleppo gdzie został prawdopodobnie uszkodzony przez 2 pociski TOW - od końca listopada nie widziałem ani jednej fotki lub wideo na którym byłoby go widać. Reszta do poczytania na warsztacie. viewtopic.php?f=87&t=56463 Baza pod model to T-72 mod. 1989 Trumpetera. Do tego ogniwkowe, ruchome gąsienice Trumpetera, koła napędowe Friul, lufy Magic Models do NSVT i działa, antena RB Model, wyrzutniki granatów dymnych i zapinki Voyagera, liny Eureka XXL(wybitnie słabe mi się trafiły...) i troszkę szpargałów z innych T-72, np. kostki Kontakt-1. Nie przynudzając, miłego oglądania Wam życzę. Pozdrowienia! Edytowane 4 Lipca 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzype Napisano 29 Czerwca 2017 Share Napisano 29 Czerwca 2017 Wyśmienity! Niemal jak żywy, a z rzadka komentuje nowoczesne uzbrojenie. Dla pojazdu reprezentującego "zły syryjski reżym" robię wyjątek. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 29 Czerwca 2017 Share Napisano 29 Czerwca 2017 Kilka razy ogladałem Twój warsztat. Zaś sam model.... Hmmm świetny i naturalny. Szkoda tylko,że podstawka taka "prosta"... Aż prosi się o fragment zniszczonej ściany i gruz.... Niemniej jednak w wielu szczegółach będę się wzorował na Twojej pracy przy swoim syryjczyku w 1:72. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TReS Napisano 29 Czerwca 2017 Share Napisano 29 Czerwca 2017 Udpadla szczeka, urwało dupę, malowanie na poziomie kosmicznym, śledziłem warsztat, malowanie, gdyby nie to pewno bym dużo niuansów malowania nie zauważył, model do głębokiego studiowania kamo, bo bardzo dużo sie tu dzieje na nim, miszczem jesteś w dwóch "rzeczach" nakręcania historyjek o konkretnym egzemplarzu i w malowaniu, tu nie masz sobie równych w malowaniu współczesnych konstrukcji ze wschodu Pzdr Wierny obserwator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 29 Czerwca 2017 Share Napisano 29 Czerwca 2017 Ładnie - brak słów coś niesamowitego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 30 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 30 Czerwca 2017 Dziękuję wszystkim za miłe słowa! Tak po prawdzie to nie lubię malować pustynnych kamo i źle mi się malowało ten model... Podmieniłem też zdjęcia - jeśli ktoś się natknął w nocy na grafiki photobucketa, to teraz można nadrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 30 Czerwca 2017 Share Napisano 30 Czerwca 2017 No nie można niestety :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzype Napisano 30 Czerwca 2017 Share Napisano 30 Czerwca 2017 Fotek nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 30 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 30 Czerwca 2017 (edytowane) Zdjęcia przeniesione do pierwszego posta. Edytowane 4 Lipca 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 30 Czerwca 2017 Share Napisano 30 Czerwca 2017 No i super wygląda. A teraz porady. Nastepnym razem zrób linijkę przerwy między każdym zdjęciem - strasznie się zlewają i żle się patrzy. Co do skalowania to nie wiem czy forum sobie z tym radzi, ale jak nie to na końcu linku do zdjęcia znajduje się takie coś "w2g=w1366-h660-no" wystarczy wartość W (width) i H (height) przerobić na "w1024-h495" to już będzie ok, ale tylko w twoim przypadku. Każdy musi sobie sam tą wartość wyliczyć w zależności od rozdzielczości jego fotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 30 Czerwca 2017 Share Napisano 30 Czerwca 2017 Brawo Panie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 30 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 30 Czerwca 2017 Dzięki bazyl, do rady o odstępach zastosowałem się już teraz, co do zdjęć zaś, forum na szczęście samo wyskalowało foty - przynajmniej u mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1212 Napisano 16 Lipca 2017 Share Napisano 16 Lipca 2017 Rewelacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 4 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 4 Kwietnia 2018 Czysto informacyjnie odświeżę wątek. Pamiętacie Syryjczyka? Dostał dwie buły z amerykańskiego TOW prosto w pysk. Myślałem, że "wypadł z gry". I co? I nic. Ma się dobrze, jest dalej w użyciu: Wot, gniotsa-niełamiotsa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 4 Kwietnia 2018 Share Napisano 4 Kwietnia 2018 Prawdziwy twardziel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 5 Kwietnia 2018 Share Napisano 5 Kwietnia 2018 Bardzo ładny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi