Dorotka Napisano 13 Sierpnia 2017 Share Napisano 13 Sierpnia 2017 .... Nie wiem Dorotka jak ty to widzisz.... Tak samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 13 Sierpnia 2017 Share Napisano 13 Sierpnia 2017 No to zara trza wyciągnąć podkłady farby i inne śmierdzące rzeczy.... do roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 17 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2017 O, nie tak szybko. Rozpocząłem proces walki z blachami. Oczywiście na początku była porażka, ale potem jakoś tam szło. Takie podesty sobie skleiłem. Będą w miejscu tych plastikowych schodków (ale najpierw trzeba się upewnić że wszystko się zmieści). I duuuże zbliżenie (wiem, Dorotka to nie jest). Teraz można się śmiać i szydzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 18 Sierpnia 2017 Share Napisano 18 Sierpnia 2017 Nie są złe nie pitol. Wprawa czyni miSZCZA Proponowałbym jednak BCG i gluta zobaczysz będzie łatwiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 18 Sierpnia 2017 Share Napisano 18 Sierpnia 2017 Krzychu działaj, działaj. Jest dobrze. Czy mi się wydaje czy te blaszki lutowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 18 Sierpnia 2017 Share Napisano 18 Sierpnia 2017 Co Ty chcesz... Przecież nie są złe. Jedyne co, to chyba te "poręcze" powinny być proste, ale bez lupy czy makra i tak nie widać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 18 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2017 Tak Marcin - lutowałem palnikiem. Na czuja, bo ledwo to widziałem, nawet pod lupą. Dorotka - no właśnie były ugięte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 18 Sierpnia 2017 Share Napisano 18 Sierpnia 2017 Tak Marcin - lutowałem palnikiem. Na czuja, bo ledwo to widziałem, nawet pod lupą.Dorotka - no właśnie były ugięte. Może w oryginale tam łańcuchy były Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 18 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2017 Też tak pomyślałem jak pisałem poprzedniego posta. Ale nawet nie myślę o tym aby podchodzić do głEMbokiej waloryzacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 18 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2017 Dla oddechu od blach podziałałem z artylerią główną. Plastikowe lufy wymienione na metalowe Mastera. Udało się nawet zachować symetrię A tak wygląda mocowanie luf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 19 Sierpnia 2017 Share Napisano 19 Sierpnia 2017 ... Udało się nawet zachować symetrię Jak wyznaczysz oś inwersyjną i przemienną, to się dopiero okaże Fajne są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 24 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2017 Działam dalej z działami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 24 Sierpnia 2017 Super Moderator Share Napisano 24 Sierpnia 2017 uu grubo, widzę blaszki w ilości masowej ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 25 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2017 Uczymy się, jakieś ofiary muszą być. To było to łatwiejsze. Teraz trzeba poprzyklejać drabinki I jeszcze parę duperelków zanim będą gotowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 25 Sierpnia 2017 Share Napisano 25 Sierpnia 2017 No i wypadałoby obrobić spód wieży z nadlewek i farfocli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 25 Sierpnia 2017 Share Napisano 25 Sierpnia 2017 Też mi się te farfocle rzuciły w oczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taki Jeden Napisano 25 Sierpnia 2017 Share Napisano 25 Sierpnia 2017 Nie znacie się. Najważniejsze SoM BLASZKI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 25 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2017 A kto napisał że już skończone? Blaszki narazie na sucho przyłożone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 25 Sierpnia 2017 Super Moderator Share Napisano 25 Sierpnia 2017 no to co nam tu za "suchary" podkłada? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 25 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2017 Co by nie było żeby nic się nie robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Września 2017 Autor Share Napisano 6 Września 2017 Działa artylerii głównej (bez 12 funtówek) gotowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 21 Września 2017 Share Napisano 21 Września 2017 No dalej, cos nie za szybko to idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 24 Września 2017 Autor Share Napisano 24 Września 2017 Trochę trudności czasowych wystąpiło, do tego kolejny wyjazd do germanii na tydzień nieco przystopowały pracę. Ale w końcu znowu coś zacząłem dłubać. Wystrugałem, bo ciężko to nazwać modelowaniem osłonę komina. Niestety blaszki Trumpka są tak delikatne, że nawet jedno zagięcie spowodowało ich odrywanie się. Ostatecznie składana była z kilku pojedynczych elementów. Niestety odbiło się to na jakości. Dodam też że jest to pierwszy tak skomplikowany element PE jaki składałem. Przy drugim kominie mam pomysł na nieco inną metodologię składanie, może uda się trochę lepiej (oby). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 24 Września 2017 Share Napisano 24 Września 2017 ...cos nie za szybko to idzie szybko to się pchły łapie a nie modele porządnie skleja Najważniejsze że nieubłaganie o przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Voyteque Napisano 24 Września 2017 Share Napisano 24 Września 2017 Zobaczyłbyś tę pokrywę komina z Pontosa... PE to prawdziwy tester cierpliwości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi