Voyteque Napisano 5 Października 2017 Share Napisano 5 Października 2017 Ja robiłem zestawowe i dopóki nie zmontowałem całości bardzo nad tym ubolewałem. Gubi się to jednak w ilości detali na tym okręcie przy zestawie Pontosa i nie wygląda tak źle. Plus jednak za podejście i staranie, a dodatkowo IMHO w okrętach nie używanie PE do robienia takich szczegółów to grzech śmiertelny karany śmiercią! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 5 Października 2017 Share Napisano 5 Października 2017 Ladnie ładnie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slamacek Napisano 5 Października 2017 Share Napisano 5 Października 2017 Przychylam się do opinii przedmówcy - i oby tak dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 5 Października 2017 Share Napisano 5 Października 2017 Po tym projekcie muszEM sobie sZCZelić jakiś ładny czołK prosto z pudła. Blaszek ci nie daruję A na poważnie to świetna robota. działaj dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 5 Października 2017 Autor Share Napisano 5 Października 2017 Dzięki, to znacznie podbudowuje do dalszej pracy. Należy się małe sprostowanie - tych dział jest 25 z czego 6 ma tylko widoczną lufę. Tak więc żywicznych trzeba wystrugać 19. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Października 2017 Autor Share Napisano 7 Października 2017 Skończyłem te dwunasto funtówki. Specjalnie dla Gały porównanie żywicy i plastiku. I zdjęcie rodzinne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 7 Października 2017 Share Napisano 7 Października 2017 A dlaczego w 6 wieżach głównych jeszcze nie zamontowałeś luf? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Października 2017 Autor Share Napisano 7 Października 2017 Rafale o jakich wieżach mówisz? Bo głównych jest 5 I lufy już tam są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 13 Października 2017 Autor Share Napisano 13 Października 2017 Sobie szperacze zrobiłem. Rozwiercone i blaszki dołożone. Jeden z pokładów dostał relingi. I siatki na kluzach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 13 Października 2017 Share Napisano 13 Października 2017 No i widzisz, blaszki nie trza sie bać. Tera juz tylko ćwiczyć, ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 14 Października 2017 Autor Share Napisano 14 Października 2017 Ale i tak dalej ich nie lubię. Działam dalej póki są chęci i czas. Elementy górnego pokladu I trochę małych pierdółek na pokładzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 15 Października 2017 Share Napisano 15 Października 2017 Jak mawiają Słowaki: nie piczuj Dobrze idzie, a póki dobrze idzie, trza nacierać zanim wytracisz rozpęd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 17 Października 2017 Autor Share Napisano 17 Października 2017 I jeszcze więcej blach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 17 Października 2017 Share Napisano 17 Października 2017 I jeszcze więcej blach. No widzisz jakie to przyjemne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 17 Października 2017 Share Napisano 17 Października 2017 Krzysiek, podoba mi się to co robisz. Jest dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 18 Października 2017 Autor Share Napisano 18 Października 2017 Dzięki. Tak wygląda stan obecny górnego pokladu i nadbudówek. Jak zwykle wszystko na sucho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 18 Października 2017 Share Napisano 18 Października 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Voyteque Napisano 19 Października 2017 Share Napisano 19 Października 2017 Krzysiek, zamierzasz malować na kolor drewna ten pokład z relingami (o ile się nie mylę to w 1907r. był on drewniany)? Jeśli tak, to trochę się namęczysz... A na razie wygląda wszystko elegancko, nie wygaszaj tempa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Października 2017 Autor Share Napisano 19 Października 2017 Masz na myśli ten powiedzmy kwadratowy z dwoma reflektorami? Pomaluję go na brąz, bo dużo tak widziałem. Dodatkowo urozmaicić to trochę kolorystykę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Voyteque Napisano 19 Października 2017 Share Napisano 19 Października 2017 Dokładnie ten. Brąz będzie fajnie wyglądać, ale malowania tego po zamontowaniu - nie zazdroszczę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Października 2017 Autor Share Napisano 19 Października 2017 Jakoś to pędzlem wymaluję. Ja ro bardziej nie wyobrażam sobie klejenia relingów po malowaniu żeby wszystkiego klejem nie upaprać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 19 Października 2017 Share Napisano 19 Października 2017 Jakoś to pędzlem wymaluję. Ja ro bardziej nie wyobrażam sobie klejenia relingów po malowaniu żeby wszystkiego klejem nie upaprać. To przyklej przed malowaniem, z tego co widzę niektórzy tak robią... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Października 2017 Autor Share Napisano 19 Października 2017 Nie wiem tylko jak z pokładem by było potem. Relingi tylko montuję do tych małych, na nadbudówkach. Na pokładach mam zamiar robić to na końcu. To w końcu jest model testowy - na czymś trza się uczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 19 Października 2017 Share Napisano 19 Października 2017 Każdy robi po swojemu, w sumie o to chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Października 2017 Autor Share Napisano 19 Października 2017 Najgorsze jest to że coraz mniej klejenia zostało i trza będzie obmyślić proces malunkowo - montażowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi