michal0281 Napisano 14 Lipca 2017 Share Napisano 14 Lipca 2017 To chyba najszybciej zrobiony model w moim wykonaniu od wielu, wielu lat Model tamiya jest calkiem sympatyczny, czasami razi troche prostota, ale generalnie mozna go polecic. Dodatkow jak na mnie to sporo, sa gaski friule, lufka od RB i blaszki od e.t.model, szkoda mi troche, ze nie zdecydowalem sie na zywiczne figsy Dosyc tego gadanie, zapraszam do ogladania podstawka nie byla od tego modelu, troche slaba, ale jakos nie mialem weny na nowa Ps Zdjecia robione z telefonu, jesli ma ktos propozycje na jakis nie bardzo drogi aparat, ktory nadaje sie do modelarstwa to prosze o linki, bo ja z fotografii to totalna noga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edward Teach Napisano 14 Lipca 2017 Share Napisano 14 Lipca 2017 Zdjęcia ci wyszły całkiem nieźle. Co do aparatu to najlepiej zainwestować w statyw. Ja robię zdjęcia za pomocą idioten kamera na statywie i wychodzą nie najgorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 14 Lipca 2017 Share Napisano 14 Lipca 2017 Bardzo mi się podoba. Gdybyś nie napisał że robiłeś fotki telefonem to bym się nawet nie kapnął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 14 Lipca 2017 Autor Share Napisano 14 Lipca 2017 Dzieki. Gdybyś nie napisał że robiłeś fotki telefonem to bym się nawet nie kapnął. niby dobry telefon i niezly w nim ten aparat ... ale to nadal nie to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 14 Lipca 2017 Share Napisano 14 Lipca 2017 Sam czołg w porządku. Ale "kopie po oczach" stalowy hełm jednego z czołgistów. Pewny rozbity łeb przy pierwszym uderzeniu głową w pancerz (a to się czołgistom zdarza często, zwłaszcza przy jeździe w trudnym terenie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 14 Lipca 2017 Autor Share Napisano 14 Lipca 2017 Zrobilem figsy tak jak dala tamiya, nie wnikalem w poprawnosc merytoryczna, moze koles zakladal kask kiedy patrzyl przez lornetke, bo tak bylo bezpieczniej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cade Napisano 15 Lipca 2017 Share Napisano 15 Lipca 2017 Śliczny. Obserwowałem od początku i mocno kibicowałem. Bardzo podoba mi się modulacja. Tak bym chciał umieć. Jako laik miałem często wrażenie, że figurki były mocno krzykliwe i przeszkadzają w odbiorze modelu a u Ciebie są stonowane i wzbogacają go! Super jeszcze raz. Jedna z piękniejszych jaką widziałem. Będę z pewnością wracał do Twojego warsztatu jako wzoru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 15 Lipca 2017 Autor Share Napisano 15 Lipca 2017 Dzieki, az sie chce brac za dalsze klejenie po takiej ocenie ps dzisiaj przez przypadek natrafilem na takie zdjecie ewidentnie widac po nim ze pancerniacy usa lubili zakladac kaski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 16 Lipca 2017 Share Napisano 16 Lipca 2017 Spotter, no spokojnie, figurka i jej detale (w tym przypadku hełm) są integralną częścią modelu. W sumie ciekawa sprawa, na zdjęciu powyżej widać ewidentnie czołgistów w kaskach ochronnych (np. pierwszy z lewej z papierosem) ale widać też i żołnierza w hełmie we włazie czołgu. Znawcą amerykańskich hełmów nie jestem, może istniał jakiś model czołgowy wyglądający jak zającowski stalowy "skupiacz myśli"? Albo zając wlazł do czołgu żeby sobie fotkę zrobić? Jeżeli będę się widział z którymś ze znajomych rekonstruktorów US Army - zapytam, może coś się dowiem. W każdym razie w WP czołgista w zającowskim stalowym hełmie to "niemożliwa niemożliwość", stąd wynikły moje wątpliwości. Ale to tak tylko z rekonstrukcyjnego zacięcia (co prawa inny okres i inna armia, ale zawsze). Podkreślam, sam czołg mi się podoba, kawał dobrej roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 16 Lipca 2017 Share Napisano 16 Lipca 2017 Czołg fajny , ale ma parę rzeczy które można by poprawić, jak brak anteny czy wkm ( tylce i lufa- blaszka RB ) co do hełmu ( kask jest na motor, lub na budowę ) to amerykański stalowy M1 składał się właściwie z dwóch części stalowej skorupy i tzw. lineara czyli wsadu z tworzywa sztucznego z fasunkiem - paskami, gąbkami itp. ustrojstwem do mocowania na głowie , amerykańscy czołgiści w czołgu nosili hełmy czołgowe M38 (takie orzeszki jak ma ten pierwszy z lewej) a na zewnątrz ubierali na ten czołgowy samą skorupę ze stalowego M1 coby nie zostać trafionym czymś latającym w wojennym powietrzu ot i cała filozofia, można to zobaczyć w np. w filmie "Fury" gdzie sierżant Pitt właśnie w ten sposób się ubiera. Pozdr. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1212 Napisano 16 Lipca 2017 Share Napisano 16 Lipca 2017 Podoba mi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 16 Lipca 2017 Share Napisano 16 Lipca 2017 można to zobaczyć w np. w filmie "Fury" gdzie sierżant Pitt właśnie w ten sposób się ubiera. Z samą tezą się zgadzam, ale powoływanie się na "Furię" w kwestiach merytorycznych jest ciut ryzykowne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 6 Listopada 2017 Share Napisano 6 Listopada 2017 sa gaski friule Wstawiłeś gąsienice T81 (ATL-77)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 6 Listopada 2017 Autor Share Napisano 6 Listopada 2017 Przykro mi bardzo, opakowanie po gaskach niestety w koszu, wiec nie jestem tak do konca pewien, ale wdaje mi sie, ze to byly atl-77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wajtok Napisano 6 Listopada 2017 Share Napisano 6 Listopada 2017 Ladny Ten czołg zawsze mi się podobał i po obejrzeniu Twojego dochodzę do wniosku ze muszę go sobie w końcu kupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majkel1 Napisano 7 Listopada 2017 Share Napisano 7 Listopada 2017 Muszę przyznać, że podoba mi się model jak i prezentacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 7 Listopada 2017 Share Napisano 7 Listopada 2017 ...po obejrzeniu Twojego dochodzę do wniosku ze muszę go sobie w końcu kupić Wczoraj kupiłem model Tamiya, komplet z lufą i gąskami. Blachy lecą z HK. Planuję trojaczki - M26, M46 (Dragon), M47 (Takom) i sklejanie symultaniczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 7 Listopada 2017 Autor Share Napisano 7 Listopada 2017 No to calkiem ambitnie, ale jak juz idziesz na bogato to dodaj do kolekcji jeszcze super persa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 7 Listopada 2017 Share Napisano 7 Listopada 2017 Może przy okazji następnych trojaczków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi