shadowmare Napisano 21 Lipca 2017 Share Napisano 21 Lipca 2017 Czołem! Pierwszy mój post tutaj. Głównie udzielam się na nPWM, czasem coś pokażę na LSM i Britmodeller. Parę lat już w tym dziwnym hobby siedzę, zamieniłem skalę 1:48 na 1:32, bo jakoś była dla mnie za mała. Staram się zwykle wyszukiwać jakieś ciekawe, jasne malowania bo ciemności gabloty zjadają potem całą robotę. W przypadku Tomahawka na pewno najlepszą opcją jest paszczak ale w tym przypadku musiałem się dostosować do wymogów konkursu. Zdaję sobie sprawę, że w paru miejscach mogłoby być lepiej ale temat już mi się nudził. Zapomniałem o celowniku ale jest już przyklejony. Warsztat: http://pwm.org.pl/viewtopic.php?f=836&t=84032 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 21 Lipca 2017 Share Napisano 21 Lipca 2017 O co chodzi z tymi kołami? Rozlana farba na pasie startowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 21 Lipca 2017 Share Napisano 21 Lipca 2017 Zawsze miałem słabość do P-40 w pustynnym malowaniu. Mnie do pełni szczęścia brakuje tylko szczęki rekina...Piękny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 21 Lipca 2017 Share Napisano 21 Lipca 2017 Piasek/błotko na kołach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shadowmare Napisano 21 Lipca 2017 Autor Share Napisano 21 Lipca 2017 Zawsze miałem słabość do P-40 w pustynnym malowaniu. Mnie do pełni szczęścia brakuje tylko szczęki rekina...Piękny model. Dziękuję. Mi też ale tak jak napisałem ze względu na konkurs nie ma paszczy. Poza tym musiałbym ściągać kalki z zagranicy. Montex robi maski z szczękami tylko dla malowań Latających Tygrysów. Nie wiedziałem, że koła zagrają I rolę w moim modelu. Piach na kołach to Sand z zestawu do Weatheringu Tamki. Kolor być może jest trochę przekłamany na fotach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmald Napisano 21 Lipca 2017 Share Napisano 21 Lipca 2017 Świetny! Bardzo mi się podoba malowanie i ślady eksploatacyjne. Rewelacja - wpadam do tej galerii już kolejny raz i dostrzegam kolejne smaczki - takie modele lubię najbardziej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 22 Lipca 2017 Share Napisano 22 Lipca 2017 Witam na forum. Peczterdziecha daje radę, choć nie ukrywam że wołał bym taką z uśmiechem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shadowmare Napisano 23 Lipca 2017 Autor Share Napisano 23 Lipca 2017 Dzięki Panowie! Witam na forum. Peczterdziecha daje radę, choć nie ukrywam że wołał bym taką z uśmiechem. Może jeszcze kiedyś będzie okazja sklejać jakąś inną wersję, wtedy nie zawaham się wymalować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 27 Lipca 2017 Share Napisano 27 Lipca 2017 Wspaniały model. Pięknie wymalowany. Ślady eksploatacyjne są bardzo efektowne. Jedyne co mi nieco nie pasuje to bardzo mocno opadające okopcenie na lewej burcie kadłuba. Z prawej strony wygląda to znacznie lepiej. Ten piach na kołach jakby lekko połyskiwał. Może lepiej wyglądałby suchy pigment. Poza tym model pierwsza klasa. Gratuluję! Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shadowmare Napisano 1 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2017 Dziękuję. Tak to prawda, okopcenie mogłoby być lepsze. Piach jest ok, zdjęcia przekłamują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 2 Sierpnia 2017 Share Napisano 2 Sierpnia 2017 Dzięki Panowie!Witam na forum. Peczterdziecha daje radę, choć nie ukrywam że wołał bym taką z uśmiechem. Może jeszcze kiedyś będzie okazja sklejać jakąś inną wersję, wtedy nie zawaham się wymalować W tym pudełku znajdziesz fajne malowanie z Uśmiechem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shadowmare Napisano 4 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2017 Czekam na P-40E Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ripper1 Napisano 13 Sierpnia 2017 Share Napisano 13 Sierpnia 2017 Genialna robota. Kopara mi opadła przy nitach aż się wierzyć nie chce wszystkie takie równiutkie no szacun Panie ( no chyba że to zestawowe ) ale i tak gratulacje za model Good work Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shadowmare Napisano 13 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 13 Sierpnia 2017 Genialna to chyba trochę na wyrost ale dziękuję za miłe słowo Nity zestawowe, mogłyby być trochę mniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi