bodzio5432 Napisano 30 Marca 2018 Autor Share Napisano 30 Marca 2018 Na pierwszy rzut oka wygląda jak papier ścierny...który też spełniłby rolę. Na drugi rzut oka jednak nie wygląda jak papier ścierny. Szczególnie patrząc pod kątem, ale zdjęcie tego nie pokaże. Ogólnie to nie rozumiem za bardzo sensu tej uwagi... Postaw tam takiego gościa: ...na wzór czegoś w podobie fotki poglądowo z sieci No ten pomysł jest ciekawy, choć drogi bo 40$, a mnie by interesowała tylko jedna figurka. No i dostępność w EU znikoma, a przynajmniej ja nie znalazłem. Nowe zapory czołgowe z Miniart'u pasowały by tu idealnie ;). Można by zrobić takie płotki oddzielające publiczność, a za płotkami postawić jakiś słup informacyjny albo coś innego. Trochę odbiegam już od tematu ale na upartego kosz na śmieci też by mógł stać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 31 Marca 2018 Share Napisano 31 Marca 2018 Fajny ten „sałdat” paradny. Podstawka tez zapowiada się ciekawie. Czekam, co wymyślisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 31 Marca 2018 Share Napisano 31 Marca 2018 Ogólnie to nie rozumiem za bardzo sensu tej uwagi... Sens jest taki, że papier odpowiedniej gradacji i odpowiednio zmalowany idealnie oddaje nawierzchnie drogi. ...no ale co kto lubi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hico Napisano 31 Marca 2018 Share Napisano 31 Marca 2018 Może latarnie dodać do świetnego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodzio5432 Napisano 31 Marca 2018 Autor Share Napisano 31 Marca 2018 Może latarnie dodać do świetnego modelu. Latarnia na środku pasa jezdni? Trochę nie bardzo . Jakby tam był chodnik albo pas zieleni to byłoby prościej, a tak to sam się wkopałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 7 Kwietnia 2018 Share Napisano 7 Kwietnia 2018 Bodzio, a może daj tam jakiegoś reportera? https://www.mojehobby.pl/zdjecia/9/5/3/1014_rd.jpg Jest jeszcze jedno wyjście- aby model stał się ostrą krytyką działań Putina i jego kamandy, dajesz tam obdartą staruchę- oto złowrogi kagiebista zbroi się na potęgę , a zwykłych ludzi radzieckich głód i niedola dręczą Od razu masz wymowę społ-polityczną i uznanie wrażliwych społecznie mediów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibi85mig Napisano 7 Kwietnia 2018 Share Napisano 7 Kwietnia 2018 Model Smerch-a jest świetny sam w sobie ale dioramka w stylu День Победы to już byłoby mistrzostwo. Można poczekać do 9 maja, będą nowe foty/inspiracje. Jestem ciekaw na jakie "figsy" w ostateczności się zdecydujesz. Czy od Placu Czerwonego nie fajniejszy byłby jakiś zaułek Moskwy z przygotowań itd... tylko skąd wytrzasnąć plakaty, reklamy w grażdance/cyrylicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 7 Kwietnia 2018 Share Napisano 7 Kwietnia 2018 Ten byłby elegancki http://idziemy.pl/polityka/uwaga-trolle-atakuja-/1/ Tu tez by się coś znalazło http://tramen.blox.pl/tagi_b/928/rosja.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 7 Kwietnia 2018 Share Napisano 7 Kwietnia 2018 "ylko skąd wytrzasnąć plakaty, reklamy w grażdance/cyrylicy "- no ale to chyba nie jest akurat problemem? i parę z branży rozrywkowej http://www.warpedfactor.com/2014/07/russian-movie-posters-for-harry-potter.html Sorry, poniosło mnie i zaśmiecam temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibi85mig Napisano 8 Kwietnia 2018 Share Napisano 8 Kwietnia 2018 Ten byłby eleganckihttp://idziemy.pl/polityka/uwaga-trolle-atakuja-/1/ Tu tez by się coś znalazło http://tramen.blox.pl/tagi_b/928/rosja.html Te będą idealne na dioramke z jakiegoś amerykańsko/izraelskiego protektoratu czy kondominium Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodzio5432 Napisano 20 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2018 Prace nad podstawką chylą się ku końcowi. Wszystkie elementy są już pomalowane i czekają na montaż. Posadziłem sobie trawę. Mimo, że sadzarkę mam od roku to dopiero teraz jej użyłem . No i efekt: I zbliżenie: Myślę, że względnie może się podobać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 21 Kwietnia 2018 Share Napisano 21 Kwietnia 2018 Trawka elegancka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodzio5432 Napisano 22 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2018 Trawka elegancka. Dzięki Tymczasem podstawka została praktycznie skończona, Muszę jeszcze gdzieniegdzie przykurzyć asfalt i zamontować światła na smerchu. A tak prezentuje się moja wizja: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 22 Kwietnia 2018 Share Napisano 22 Kwietnia 2018 Aż za sielankowo, no ale to w końcu parada więc musi być czysto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzype Napisano 22 Kwietnia 2018 Share Napisano 22 Kwietnia 2018 Jakbyście się tu nie napinali koledzy cudzymi podwórkami..to na naszym podwórku i tak jest kondominium r-n pod ....(wiadomym) zarządem powierniczym... Więc zejdźmy proszę z tych tematów politycznych bo przypomina mi to scene rozmowy dwóch pijaków w karczmie w "Przygodach pana Michała". Model fajny☺ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 22 Kwietnia 2018 Share Napisano 22 Kwietnia 2018 Ladnie to wyglada, trawka i krzaczki (kwiatki?) to jaka firma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodzio5432 Napisano 22 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2018 Ladnie to wyglada, trawka i krzaczki (kwiatki?) to jaka firma? Krzaczki: polak. Trawa to polak i noch w różnych odcieniach i wielkościach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzype Napisano 22 Kwietnia 2018 Share Napisano 22 Kwietnia 2018 Te ślady łączenia form na narzędziu na błotniku nad drugim prawym kołem to tak ma być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodzio5432 Napisano 22 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2018 Te ślady łączenia form na narzędziu na błotniku nad drugim prawym kołem to tak ma być? Trochę mi zajęło znalezienie rzeczy o której mówisz. Tak już musi być, teraz tego nie zmienię, choć gołym okiem rzecz nie do zauważenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodzio5432 Napisano 22 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2018 Na obecną chwilę prace nad dioramą uważam za zakończoną. Długą drogę przebyłem od rozpoczęcia pracy nad modelem, aż do czasu obecnego. Wiele rzeczy robiłem też pierwszy raz. Mam jeszcze wątpliwości co do ustawienia pojazdu na pasie. Możliwe, że dojdzie jakiś drugi pojazd, na tyle mały by nie sprawiał wrażenia ciasnoty. Brakuje jeszcze liny holowniczej na przednim zderzaku, ale to na razie mogę sobie podarować. Muszę się wyposażyć w lepsze oświetlenie i tło, więc na pełnoprawną galerię trzeba będzie trochę zaczekać. Zapraszam do oglądania : Tak, wiem, robienie zdjęć kiepko mi wychodzi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KubaRo95 Napisano 23 Kwietnia 2018 Share Napisano 23 Kwietnia 2018 Super to wszystko wygląda ale jakby dodać jeszcze jakąś figurkę to na pewno ożywiła by całą dioramę Wcześniej ktoś podrzucał Ci figurki żywiczne za 40$ ciężko dostępne w EU,ale patrz co zvezda ma w planach na MAJ Zdjęcia z oficjalnej strony Zvezdy Po prostu jakby czytała w myślach ( Chodzi mi o żołnierzy paradnych ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodzio5432 Napisano 23 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2018 Super to wszystko wygląda ale jakby dodać jeszcze jakąś figurkę to na pewno ożywiła by całą dioramę Wcześniej ktoś podrzucał Ci figurki żywiczne za 40$ ciężko dostępne w EU,ale patrz co zvezda ma w planach na MAJ Zdjęcia z oficjalnej strony Zvezdy Po prostu jakby czytała w myślach ( Chodzi mi o żołnierzy paradnych ) Fajnie, dzięki za info . Choć na razie z braku obejścia z figurkami pomyślę nad jakimś pojazdem. Myślałem nad Gaz Tiger tylko nie wiem czy nie będzie mu tam za ciasno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 23 Kwietnia 2018 Share Napisano 23 Kwietnia 2018 Elegancko to wygląda. Paradnie i czysto. GAZa tam już nie pchaj, ale czynnik ludzki jakikolwiek przydałby się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 23 Kwietnia 2018 Share Napisano 23 Kwietnia 2018 ale czynnik ludzki jakikolwiek przydałby się. Np.nawalony gościu śpiący na ławce(w końcu to Rosja.. )albo kilku funkcjonariuszy OMON-u jak go z tej ławki zawijają ogólnie jestem na tak! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 23 Kwietnia 2018 Share Napisano 23 Kwietnia 2018 Super ! Pojazd świetny ! Ja bym nieco przykurzył chodnik, ławki poobijał. No i nie wiem do czego ten kawałek płotka ? Jak już coś cały płotek za ławkami oddzielający trawnik od chodnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi