MarcinWSS Napisano 2 Sierpnia 2017 Share Napisano 2 Sierpnia 2017 (edytowane) Cześć! Na początku chciałbym wszystkich Was serdecznie przywitać. Poniżej prezentuję kilka fot modelu, który aktualnie kończę. I tu prośba do Was, bardziej doświadczonych modelarzy, gdzie mógłbym zlecić wykonanie elementów foto trawionych? Brakuje kilku "pierdół" do wykończenia całości. Z góry dziękuję za pomoc! Marcin Edytowane 7 Listopada 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irlandczyk85 Napisano 5 Sierpnia 2017 Share Napisano 5 Sierpnia 2017 Przepiekny. Brawo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 5 Sierpnia 2017 Share Napisano 5 Sierpnia 2017 Witaj na forum. Udało Ci się całkiem fajnie "ucywilizować" WLA Czy mógłbyś zrobić fotki detali? Jak wygląda stacyjka i inne drobiazgi? Czy szparunki są malowane, czy to kalkomanie? Jakiej czarnej farby użyłeś i czy na wierzch dałeś lakier bezbarwny? Kidy "cywilizwałem" swijego Triumpha, to trawiłem blaszki samemu, ale bardzo prymitywną metodą. Poszukaj na forum, tu już było kilka wątków o tym gdzie zlecać trawienie. Pozdrawiam, Marudek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinWSS Napisano 5 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 5 Sierpnia 2017 (edytowane) Dzięki za słowa uznania. Wróciłem do pasji po ponad 20stu latach. Szparunki są malowane : najpierw całość na jasno kremowy, później taśma maskująca a na koniec czarny. Moim zdaniem, a przetestowałem kilka firm, najlepiej spisuje się w roli czarnego połysku, Mr.Hobby GX. Na koniec, po przeszlifowaniu tkaniną lekko ścierną firmy j/w (na marginesie genialny wynalazek) klar GX Edyta : poradziłem sobie z logo : zostało wycięte laserem na cienkiej warstwie samoprzylepnej. Edytowane 24 Sierpnia 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 5 Sierpnia 2017 Super Moderator Share Napisano 5 Sierpnia 2017 Fajny w temacie trawienia pytaj na: http://www.etchworks.eu/photoetched-parts/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 5 Sierpnia 2017 Share Napisano 5 Sierpnia 2017 Bardzo ładny i efektowny HD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinWSS Napisano 5 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 5 Sierpnia 2017 Jeszcze raz dzięki za pozytywne opinie. Niemniej proszę również o ew słowa krytyki : wróciłem do tematu modeli po szmacie czasu i nie do końca wiem, co obecnie, jakie techniki, są "trendy". Już widzę potencjalną, forową, gafę : bardzo proszę Kolegę admina o przeniesienie tematu do działu WARSZTAT ... Tam chyba jego miejsce skoro Golonkowo-głowy jeszcze nie ukończony. Przepraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
model11 Napisano 9 Sierpnia 2017 Share Napisano 9 Sierpnia 2017 Chrom na felgi jaki położyłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinWSS Napisano 9 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2017 Wszystkie elementy "chromowane" malowałem Alcladem Chrome II Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadzior Napisano 9 Sierpnia 2017 Share Napisano 9 Sierpnia 2017 Jest na co popatrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawek632 Napisano 9 Sierpnia 2017 Share Napisano 9 Sierpnia 2017 Twój Harley ma duszę tak jak te w skali1:1 świetna praca gratulacje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinWSS Napisano 24 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2017 Dziękuję za słowa uznania. Model powstał, w dużej mierze, dzięki wiedzy czerpanej z tego forum. Obiecuję dalszy rozwój techniki modelarskiej - już widzę kilka błędów, co mnie lekko irytuje.. Powstanie zatem nowy model dużo doskonalszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 24 Sierpnia 2017 Share Napisano 24 Sierpnia 2017 Hej, Jeśli mogę coś doradzić, to w następnym modelu szprychy zrób ze struny kitarowej - będzie jeszcze lepiej. Pozdro, Marudek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinWSS Napisano 24 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2017 Chodziło mi po głowie zrobienie szprych z metalu - eksperymentowałem z mosiądzem i miedzią - efekty były mizerne.. Dzięki Marudek! Już myślę nad lepszym HD i Twój patent wykorzystam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 24 Sierpnia 2017 Share Napisano 24 Sierpnia 2017 Spoko. Patent wcale nie jest mój - wyczytałem to w instrukcji modelu SHLki z Modelika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 25 Sierpnia 2017 Share Napisano 25 Sierpnia 2017 Piękna Wu-eLka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 25 Sierpnia 2017 Share Napisano 25 Sierpnia 2017 Elegancki! Chciałem wsiadać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 10 Września 2017 Share Napisano 10 Września 2017 Zupełnie nie znam się na jednośladach ale bardzo mi się podoba Jaki on duży jest? (tak mniej więcej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinWSS Napisano 10 Września 2017 Autor Share Napisano 10 Września 2017 Słowa uznania z ust dużo bardziej doświadczonych Kolegów naprawdę wiele dla mnie znaczą . Dziękuję Panowie! Ten model HD ma około 27 cm długości . Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 18 Października 2017 Share Napisano 18 Października 2017 Piękne wykonanie . Ja swojego zrobiłem w wersji wojskowej ale poszedł w prezencie dla fanki Harleyów. Drugi leży i tak myślałem o cywilnym. Teraz mam ściągawkę viewtopic.php?f=73&t=21962 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi