Dorotka Napisano 25 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2017 Maszyna jak się patrzy - gratuluję wyposażenia warsztatu! Podziękował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 25 Sierpnia 2017 Super Moderator Share Napisano 25 Sierpnia 2017 Maszyna jak się patrzy - gratuluję wyposażenia warsztatu! Podziękował A co ty tak w ogóle nią robisz na zdjęciu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 25 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2017 Maszyna jak się patrzy - gratuluję wyposażenia warsztatu! Podziękował A co ty tak w ogóle nią robisz na zdjęciu? Wywalam to co niepotrzebne i przy okazji pocieniowałem ścianki, co by tak strasznie od blach co mają być przyklejone grubością nie odstawały. No o coś tam ze środka wywalić trzeba.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 26 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2017 No... Także ten... Policzyłem, że jeszcze circa 60 części i ten poziom pagody uda się skończyć... Czyli, że do Nowego Roku się powinienem wyrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 26 Sierpnia 2017 Share Napisano 26 Sierpnia 2017 Zacnie to wyglada Jacku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 27 Sierpnia 2017 Share Napisano 27 Sierpnia 2017 Noooo, jest moc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 27 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2017 Podziękował! Cieszę się że Wam się podoba, ale teraz muszę poprosić o pomoc. Na tym poziomie (na innych zresztą też) jest kilkanaście lornetek, których Pontos niestety nie zrobił, a które w samym modelu wyglądają średnio (zdjęcie). Zacząłem szukać jakiegoś producenta, ale muszę mieć pewność czy szukam tego co potrzeba. Veteran Model robi, lornetki określone mianem Typ 13 - są to lornetki 12 cm. Czy to jest to? Możecie coś podpowiedzieć w tej kwestii i wskazać ewentualnie innych producentów? Kolejna sprawa związana z lornetkami. Czy sama lornetka była faktycznie w kolorze bazowym, tak samo jak "postument", na którym ją montowano? Z góry dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 27 Sierpnia 2017 Share Napisano 27 Sierpnia 2017 Z mojej strony mogę jedynie powiedzieć że na Fusonie były lornety 6, 8 i 12 cm, zapewne standartowy sprzęt więc i na Twoim takie były. Oprócz tego było kilka innych wynalazków służących kierowaniu ogniem artylerią różnych kalibrów. Większość tego złomu Veteran ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 27 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2017 Z mojej strony mogę jedynie powiedzieć że na Fusonie były lornety 6, 8 i 12 cm, zapewne standartowy sprzęt więc i na Twoim takie były. Oprócz tego było kilka innych wynalazków służących kierowaniu ogniem artylerią różnych kalibrów. Większość tego złomu Veteran ma. Też tak sądzę. Na tę chwilę zamówiłem to: https://www.bnamodelworld.com/model-ships-boats-detail-up-parts-veteran-models-vtw35032?zenid=bf55e415aab3281a07febe2e356c7672 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 27 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2017 Wygrzebałem z tych 6 sztuk, co to Pontos dał, jedną lornetkę od Veterana. Jako, że nie mam w tej skali żadnego doświadczenia, to się wolę zapytać. Czy to takie ma być? W sensie tej jakości? Nikt nie robi tego lepiej? Widzę coś od Voyagera ale ni cholery nie mogę tego namierzyć w żadnym sklepie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 27 Sierpnia 2017 Share Napisano 27 Sierpnia 2017 dobre lornety robi Veteran. http://www.ebay.com/itm/VETERAN-1-350-VTW-35032-IJN-6CM-8CM-12CM-BINOCULAR-SET-WITH-VOICE-PIPES-/321938171283 dokładnie te, które podał Gała... Na Kongo będziesz potrzebował pewnie dwa takie zestawy... lornety są całkiem, całkiem wyglądają - mam je na Takao Lornety były w kolorze bazowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 28 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2017 dobre lornety robi Veteran.http://www.ebay.com/itm/VETERAN-1-350-VTW-35032-IJN-6CM-8CM-12CM-BINOCULAR-SET-WITH-VOICE-PIPES-/321938171283 dokładnie te, które podał Gała... Na Kongo będziesz potrzebował pewnie dwa takie zestawy... lornety są całkiem, całkiem wyglądają - mam je na Takao Lornety były w kolorze bazowym Dzięki! Zamówiłem dwa komplety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 28 Sierpnia 2017 Share Napisano 28 Sierpnia 2017 ... Czy to takie ma być? W sensie tej jakości? Nikt nie robi tego lepiej? ... Nie dygaj po pomalowaniu i potraktowaniu szuwaksami będą wyglądały o wiele lepej Z przyłożenia też raczej nie będziesz ich oglądał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 28 Sierpnia 2017 Share Napisano 28 Sierpnia 2017 To sobie jeszcze pozor, na Fusonie większość tego złomu była, więc sprawdź jak tam u Ciebie. https://www.scalemates.com/kits/267546-veteran-models-vtw35038-ijn-fire-control-set https://www.scalemates.com/kits/114381-veteran-models-vtw35039-ijn-observation-device-set Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 28 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2017 To sobie jeszcze pozor, na Fusonie większość tego złomu była, więc sprawdź jak tam u Ciebie. https://www.scalemates.com/kits/267546-veteran-models-vtw35038-ijn-fire-control-set https://www.scalemates.com/kits/114381-veteran-models-vtw35039-ijn-observation-device-set Podziękował! To akurat państwo z "Pontosa" dali, chyba tych tylko lornetek 13 mm poskąpili i dali sztuk jeno 6. A na sam "górny poziom" potrzeba 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 28 Sierpnia 2017 Share Napisano 28 Sierpnia 2017 A no to gitarra. Bezczynność mnie wnerwia Znowu wróciłem do piłowania Cycka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 28 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2017 Bezczynność mnie wnerwia Znowu wróciłem do piłowania Cycka Ciężko jest, lekko żyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 28 Sierpnia 2017 Share Napisano 28 Sierpnia 2017 Obserwujemy dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 28 Sierpnia 2017 Share Napisano 28 Sierpnia 2017 https://www.facebook.com/adriant.kruschev/media_set?set=a.10207721490463416.1073741836.1477637826&type=3 może się przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 29 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2017 Podziękował Po wielu słowach na "k", "ch" i "p" udało mi się tę pagodę jakoś "spionizować" na tych metalowych rurkach. Przynajmniej na tyle, żeby później nie dociskać i nie łamać różnych dupereli. Wszystko na ten moment bez kleju.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 29 Sierpnia 2017 Share Napisano 29 Sierpnia 2017 Wszystko pięknie ładnie, ale po co Ci ta pagoda, skoro kadłub trzyma się tylko na taśmie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 30 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2017 Wszystko pięknie ładnie, ale po co Ci ta pagoda, skoro kadłub trzyma się tylko na taśmie? A w czym ma mi przeszkadzać to, że kadłub trzyma się tylko na taśmie, bo nie nie ogarniam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesio-69 Napisano 30 Sierpnia 2017 Share Napisano 30 Sierpnia 2017 Wszystko pięknie ładnie, ale po co Ci ta pagoda, skoro kadłub trzyma się tylko na taśmie? A w czym ma mi przeszkadzać to, że kadłub trzyma się tylko na taśmie, bo nie nie ogarniam? Dla Gały chodzi chyba o to, że jeśli pagoda jest przyklejona do pokładu to sobie strasznie utrudniłeś pracę przy przyklejaniu pokładu Ale tu piszesz Podziękował Po wielu słowach na "k", "ch" i "p" udało mi się tę pagodę jakoś "spionizować" na tych metalowych rurkach. Przynajmniej na tyle, żeby później nie dociskać i nie łamać różnych dupereli. Wszystko na ten moment bez kleju.... Więc rozumiem, że pagoda jest jeszcze nie przyklejona do pokłądu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 30 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2017 Więc rozumiem, że pagoda jest jeszcze nie przyklejona do pokłądu. Nie jest. Mam taki idiotyczne przyzwyczajenie najpierw wszystko spasować, a dopiero później używać kleju. Co gorsza nie zamierzam tego przyzwyczajenia zmieniać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 30 Sierpnia 2017 Share Napisano 30 Sierpnia 2017 Dlatego właśnie pytałem. Masz dobre 3 tygodnie roboty przy kadłubie, żeby go zlepić, zaszpachlować, oblachować, pomalować, zeszmacic zaglonić itp itd. Po co Ci ta pagoda, skoro nie zrobiłeś jescze wszystkich powyższych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi