Arnoxus Napisano 16 Sierpnia 2017 Share Napisano 16 Sierpnia 2017 Witam:) Chciałbym zaprezentować Wam mój kolejny model ale pierwszy na forum. Jest to moja część projektu grupowego pod nazwą "Festung Posen", realizowanego w grupie piątkowej na Warsztatach Modelarskich w Poznaniu. Projekt ma na celu wykonanie wszystkich modeli pojazdów, którymi oddziały Niemieckie bronili się przed nacierającymi wojskami Sowieckimi w Poznaniu. Wzorowałem się na jedynym dostępnym zdjęciu z Radzieckiej kroniki filmowej wykonanym na Poznańskiej Cytadeli. Według autorów książki "Pancerna rezerwa uderzeniowa Poznań 1945" jest to PZ IV w wersji H lub J. Reszta to moja interpretacja i wyobraźnia. Zapraszam do oglądania i oceniania:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 16 Sierpnia 2017 Share Napisano 16 Sierpnia 2017 Efektowny i klimatyczny, mimo że nie lubię tak utytłanych maszyn, to bardzo mi się podoba. Chociaż przy takich ładnych zbliżeniach i przyciągających uwagę drobnostkach dość mocno zwracają uwagę ślady po wypychaczach na ogniwach gąsienic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLO Napisano 16 Sierpnia 2017 Share Napisano 16 Sierpnia 2017 jak wzorowałeś się na zdjęciu to masz nie właściwe rolki podtrzymujące i co pamiętam to można je było spotkać na wersji H to i tłumik wydechu nie ten i dzrzwi wieżowe też nie właściwe widać że bardzo luźna interpretacja . Pomalowany całkiem dobrze pozdrawiam OLO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skyraider Napisano 16 Sierpnia 2017 Share Napisano 16 Sierpnia 2017 Fajnie wyszedł. Jedna z ciekawszych IV jakie widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 16 Sierpnia 2017 Share Napisano 16 Sierpnia 2017 Duży plus za poznański temat Model ładny, podoba mi się efekt starego kamo i brudzenie, szkoda, że nie zeszlifowałeś śladów po wypychaczach na gąsienicach, psuje to troszkę efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 16 Sierpnia 2017 Share Napisano 16 Sierpnia 2017 Super mi sie podoba. I fantastyczne foty. Dawno juz nie widziałem tak dobrze na zdjęciach wygladającego modelu !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 17 Sierpnia 2017 Share Napisano 17 Sierpnia 2017 Ta czwórka to jakieś "black edition" z wota ? Co to za kolory ? Super mi sie podoba. I fantastyczne foty. Dawno juz nie widziałem tak dobrze na zdjęciach wygladającego modelu !! To twój kolega czy jakieś problemy z oczami masz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arnoxus Napisano 17 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2017 Ta czwórka to jakieś "black edition" z wota ? Co to za kolory ? Super mi sie podoba. I fantastyczne foty. Dawno juz nie widziałem tak dobrze na zdjęciach wygladającego modelu !! To twój kolega czy jakieś problemy z oczami masz ? Nie ma to jak agresywna konstruktywna krytyka:( A co ci się nie podoba w tych kolorach?? Co ma się świecić od białego kamo jak żarówka?? Twoje pracę się świecą jak psu jajca, w realu pierwsze by padły na polu walki na kilka km byłoby je widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 17 Sierpnia 2017 Share Napisano 17 Sierpnia 2017 Ciemny model na czarnym tle, to słabe połączenie. Sugeruję ponowną sesję zdjęciową na białym podkładzie. Na dzień dzisiejszy mało widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 17 Sierpnia 2017 Share Napisano 17 Sierpnia 2017 (edytowane) Twoje pracę się świecą jak psu jajca, w realu pierwsze by padły na polu walki na kilka km byłoby je widać. Hehe, lubię takich pyskaczy. Edytowane 17 Sierpnia 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 17 Sierpnia 2017 Share Napisano 17 Sierpnia 2017 Super model! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 17 Sierpnia 2017 Share Napisano 17 Sierpnia 2017 Jeśli to model, na którym przećwiczyłeś techniki malarskie to super, chwalić Twoją pracę. Jeśli to ma być model, który odwzorowuje ten ze zdjęcia to słabo podszedłeś do tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 17 Sierpnia 2017 Share Napisano 17 Sierpnia 2017 Świetne zdjęcia! Co do kwestii merytoryki to się nie znam, ale efekt końcowy jak dla mnie BOMBA! Pozdrawiam serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 17 Sierpnia 2017 Share Napisano 17 Sierpnia 2017 No to świetne zdjęcia czy świetny model? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 17 Sierpnia 2017 Share Napisano 17 Sierpnia 2017 Podobają mi sie zdjęcia i model Kolega Reflect pomagał ? ,Jak mnie pamięć nie myli to Poznańskie Warsztaty Modelarskie są pod jego opieka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 17 Sierpnia 2017 Share Napisano 17 Sierpnia 2017 No to świetne zdjęcia czy świetny model? I zdjęcia i model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakx Napisano 17 Sierpnia 2017 Share Napisano 17 Sierpnia 2017 Ta czwórka to jakieś "black edition" z wota ? Co to za kolory ? Super mi sie podoba. I fantastyczne foty. Dawno juz nie widziałem tak dobrze na zdjęciach wygladającego modelu !! To twój kolega czy jakieś problemy z oczami masz ? Niestety, w pełni zgadzam się z przedmówcą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
analogic Napisano 18 Sierpnia 2017 Share Napisano 18 Sierpnia 2017 Model - rewelacja. Uzyles lakier do wlosow czy inny specyfic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arnoxus Napisano 18 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2017 Model - rewelacja. Uzyles lakier do wlosow czy inny specyfic? Tego specyfiku Heavy Chipping Effects od Miga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 18 Sierpnia 2017 Share Napisano 18 Sierpnia 2017 W niektórych miejscach jest ciekawie zrobiony, ale sprawia wrażenie takiego szaro-burego niewiadomo co. Masz potencjał, ale tutaj jakoś to wszystko nie gra. Może to te ciemne foty, albo tło? W każdym razie to moja ocena i nie musisz się z nią zgadzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 18 Sierpnia 2017 Share Napisano 18 Sierpnia 2017 Model nie podoba mi się kompletnie. Pomalowane jest to wszystko Panzergrau z delikatnymi prześwitami Dunkelgelb na bocznych ekranach i chyba na końcówkach błotników (?!). Jak wielu modelarzy w tym i ja, wywaliłeś się na zimowym kamo. Biały kolor jest pozdzierany w sposób chaotyczny. Całość okrutnie upaćkałeś i przez to model stał się dla mnie nieczytelny, mroczny, taki właśnie Black Edition z WOTa lub innego Warhammera. Oprócz tego tego rozluźniają mnie te wielkokalibrowe postrzały w czołowy pancerz. Zrób może nowe foty na białym tle. Może zmienię zdanie? Może się mylę? W polepienie modelu nie wnikam, bo sam napisałeś że puściłeś wodze fantazji. Możesz napisać że jestem ślepy i oczy mi się błyszczą jak psu jądra na wiosnę I tyle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi