Psar77 Napisano 16 Marca 2018 Share Napisano 16 Marca 2018 Maszyna nr.111, udało mi się ją trafić jakieś dwa miesiące temu na allegro.Trza polować Trafić w sensie trafić kalki do tej konkretnej maszyny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek 80 Napisano 16 Marca 2018 Autor Share Napisano 16 Marca 2018 Tak, chodzi o kalki Caracala.Miałem szczęście.Jak Solo napisał ,zdobyć je masz szanse poniżej jednego procenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 16 Marca 2018 Share Napisano 16 Marca 2018 W jakim dziale można utworzyć wątek pod tytułem : Jak najlepiej zrobić Miga Great Wall Hobby z godłem kościuszkowskim ? Krok po kroku . Temat ogromnie ciekawy ale nie w tym miejscu w tym momencie . Pozdrawiam Hello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 16 Marca 2018 Share Napisano 16 Marca 2018 W jakim dziale można utworzyć wątek pod tytułem :Jak najlepiej zrobić Miga Great Wall Hobby z godłem kościuszkowskim ? Krok po kroku . Temat ogromnie ciekawy ale nie w tym miejscu w tym momencie . Pozdrawiam Hello Może podpiąć pod już istniejący temat O najlepszym modelu MiGa-29 I F-16 W dziale Nowości in-boxy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 16 Marca 2018 Share Napisano 16 Marca 2018 To już nie jest raczej nowość a i niektóre kalki są wręcz historia . Mam na myśli taki poradnik , np. Ten samolot , do niego są takie albo były kalki , trzeba przerobić albo kupić taki fotel , dorobić antenki albo uciąć coś tam od tego roku użytkowania , itd. Od a do zet . Tak samo czytam wciąż - czy z tej f-16 firmy " Ago " można zrobić .... Wtedy zaoszczędzi się adrenaliny w warsztatach i łatwiej będzie odpalić modelarski zapal do budowy konkretnej maszyny . A teraz zawsze znajdzie ktoś kto ma inny pogląd . Ja już się pogubiłem czy GWH mam kupić wczesny czy późny albo po przekątnej . Pozdrawiam Hello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 16 Marca 2018 Share Napisano 16 Marca 2018 Skoro zawsze znajdzie się ktoś, kto ma inny pogląd, kto miałby w takim razie, Twoim zdaniem, stworzyć taki poradnik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 16 Marca 2018 Super Moderator Share Napisano 16 Marca 2018 Jutro poprzenosze wam wszystko do osobnego tematu. Tylk podajcie jak on miałby być zatytuowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 16 Marca 2018 Share Napisano 16 Marca 2018 Kosciuszkowski Mig 29 na bazie zestawu GWH 1/48 - przewodnik Coś w tym stylu. Tylko nie wiem czy te kalki z pilotami są tylko z dywizjonu 303 i czy nazwa Miga jest poprawna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 17 Marca 2018 Share Napisano 17 Marca 2018 O , dziękuję bardzo Jawkersowi . Już mam pierwsze pytanie . Polish Wings Mr 21 jest wystarczająca podstawą do rozpoczęcia przygody z modelem ozdobionym godłem kościuszkowskim ? Pozdrawiam Hello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 17 Marca 2018 Share Napisano 17 Marca 2018 Temat ogromnie ciekawy ale nie w tym miejscu w tym momencie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 17 Marca 2018 Share Napisano 17 Marca 2018 A gdzie i kiedy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 17 Marca 2018 Share Napisano 17 Marca 2018 O , dziękuję bardzo Jawkersowi .Już mam pierwsze pytanie . Polish Wings Mr 21 jest wystarczająca podstawą do rozpoczęcia przygody z modelem ozdobionym godłem kościuszkowskim ? Pozdrawiam Hello A co masz konkretnie na myśli? Publikacja ta ukazuje wszystkich patronów, na wszystkich MiGach-29 w 23BLot. Obecnie samoloty są przemalowywane na najnowszy kamuflaż który jest jednakowy na wszystkich bojowych maszynach poza samolotem nr 38 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 17 Marca 2018 Share Napisano 17 Marca 2018 Co mam na myśli ? Chcąc zrobić model najpierw muszę się zdecydować jaki . Nie mając wiedzy , będąc laikiem nie chcę błądzić mieszajac kalkomanie albo dodatki z konkretnym modelem plastikowym . Czyli wybieram samolot ze względu na malowanie lub inne bajery który mi się najpierw po prostu podoba . Potem trzeba ruszyć dalej i zorientować się jakie są kalki i czy dostępne są np. pełne zdjęcia lub rysunki kamuflażu danego samolotu ( PolishWings ) . Po trochu już mi odpowiedziałeś - " Obecnie samoloty są przemalowywane na najnowszy kamuflaż ". Czyli Polish Wings opisuje m.in. niestosowany kamuflaż na samolotach Mig-29. Czyli zdjęcia są aktualne do któregoś roku użytkowania samolotu. Książkę ową kupie , nie znam innych ( na razie ). Pozdrawiam Hello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 17 Marca 2018 Share Napisano 17 Marca 2018 Dokladnie, kiedy wydawana była publikacja, w najnowszym malowaniu były samoloty 38, 56, 28. Reszta była w trojkolorowym szarym malowaniu. Wszystkie samoloty były po pierwszej modernizacji czyli nowy IFF przed wiatrochronem, lampy stroboskopowe i anteny systemu TACAN grzbiecie i pod jedną z osłon silnika, antena GPS za zaglowkim fotela pilota oraz wewnątrz kabiny na górze po prawej stronie na tablicy przyrzadow odbiornik GPS. W najnowszym malowaniu jest.więcej dodatków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 17 Marca 2018 Share Napisano 17 Marca 2018 " IFF przed wiatrochronem, lampy stroboskopowe i anteny systemu TACAN grzbiecie i pod jedną z osłon silnika, antena GPS za zaglowkim fotela pilota oraz wewnątrz kabiny na górze po prawej stronie na tablicy przyrzadow odbiornik GPS." Ale teraz wdepnąłem... Mogłem się nie odzywać . Nie nie , żartuje . Naprawdę . Na opisie księgarni jest informacja , że samolotów z patronami jest 26 ( jak pamiętam ). Chyba dobrze by było wybrać jedną maszynę i skupić się na konkretnym numerze . Zmiany ,które opisałeś są czasowo ściśle związane ze zmianą malowania ? Czy to może różnie wyglądać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 17 Marca 2018 Share Napisano 17 Marca 2018 A jak wygląda w końcu najnowsze malowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 17 Marca 2018 Share Napisano 17 Marca 2018 (edytowane) Te zmiany które opisałem miały samoloty (wszystkie) po pierwszym doposażeniu. W najnowszym malowaniu doszła nowa antena radiostacji za kabiną pilota, brak na koncowce prawego statecznika pionowego anteny RSBN, taki harpunik, oraz nowa antena z przodu pi lewej stronie kadłuba. W kabinie po prawej stronie tablicy na górze jest ciekłokrystaliczny wyświetlacz, oraz nowy HUD Edytowane 17 Marca 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 17 Marca 2018 Share Napisano 17 Marca 2018 26?! To my mamy tyle latających MiGów? :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 17 Marca 2018 Share Napisano 17 Marca 2018 (edytowane) Znalazłem taką stronę : http://www.mig.mariwoj.pl/mig-29-pl.htm Mi akurat pozwoliła rzucić trochę światła na ten temat. W ogóle nie wiedziałem , że tylko 12 sztuk mieliśmy od Rosjan ,potem 10 od Czechów i 22 od Niemców . Dziękuję Tazmanowi za opis dodatkow. Jak uruchomie stacjonarny komputer poszukam i powstawiam zdjęcia opisanych zmian do porównania z modelem GWH. Edit: Wikipedia mówi coś innego o liczbie otrzymanych egzemplarzy , może ktoś obeznany poinformuje nas o prawdziwej liczbie otrzymanych i używanych w chwili obecnej Edytowane 17 Marca 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 17 Marca 2018 Share Napisano 17 Marca 2018 Wszystkie dodatki, pozwalające zrobić model polskiego MiGa-29 ma zestaw od Arma Hobby niestety już nie produkowany... W ostateczności mogę odsprzedać jeden z tych zestawów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 17 Marca 2018 Share Napisano 17 Marca 2018 Aaaaaaa, zapomniałem jeszcze na pisać o wzmocnieniach na górnych powierzchniach skrzydeł przy ich końcówkach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 17 Marca 2018 Share Napisano 17 Marca 2018 Od kiedy te wzmocnienia się pojawiły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 17 Marca 2018 Share Napisano 17 Marca 2018 Od kiedy te wzmocnienia się pojawiły? Tego do końca nie jestem pewien ale chyba po ostatnich remontach, ale mogę się mylić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 17 Marca 2018 Share Napisano 17 Marca 2018 A jak wygląda w końcu najnowsze malowanie? Może tu można luknac: http://www.modelpaint.pl/2017/06/17/nowe-golebie-kamuflaze-su-22-i-mig-29-sil-powietrznych-rp/ Hello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 17 Marca 2018 Share Napisano 17 Marca 2018 Z tego co widzę to jest stare malowanie, kościuszkowskie właśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi