wojtek 80 Napisano 31 Sierpnia 2017 Share Napisano 31 Sierpnia 2017 Cześć chłopaki! Wiem,wiem,pytanie pewnie zadawane trylion razy,ale sumienie nie pozwala inaczej.Chcę zrobić polskiego miga z gwh.Wiem że 9-12, ale nie wiem czy czesny czy późny,a szkoda ewentualnie źle wydać trzy stówy.Za podpowiedz dzięki z góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnaQ Napisano 31 Sierpnia 2017 Share Napisano 31 Sierpnia 2017 Wczesny, zestaw L4814 do tego drobnica z Attack Squadron ASQ48050 1/48 MiG-29 Polish AF Upgrade. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 31 Sierpnia 2017 Share Napisano 31 Sierpnia 2017 Do tego dobierz jeszcze kalki od ModelMaker oraz napisy eksploatacyjne rownierz od nich i bedziesz mial komplet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnaQ Napisano 31 Sierpnia 2017 Share Napisano 31 Sierpnia 2017 No... Póki są dostępne, bo firma coś ma kłopoty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 31 Sierpnia 2017 Share Napisano 31 Sierpnia 2017 W sklepach będą dostępne, u nich w sklepie internetowym narazie nie kupisz... I nie firma ma kłopoty tylko jedna z głównych osób zbyt wiele obowiązków na siebie wzięła i podupadla na zdrowiu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 1 Września 2017 Share Napisano 1 Września 2017 Caracal decals i techmod też robi dobre kalki do polskich. ModelMaker są z tych trzech zestawów najgorsze jakościowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano 1 Września 2017 Share Napisano 1 Września 2017 Akurat z ModelMakera to niestety do miga bym nie polecał, można podejrzeć na modelu KRLa jaki jest problem z kolorami kalek. Jak chcesz zrobić jakiegoś Miga z Patronem na ogonku to polecam książkę ze Stratusa, można sobie na jej bazie łatwo wyciąć maski i mieć o wiele lepszy efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 1 Września 2017 Share Napisano 1 Września 2017 Pytanie w jakim konkretnym malowaniu kolega wojtek80 chce zrobic swojego Smokera, bo jesli w najnowszym to raczej poza ModelMakerem nie ma innego wyboru co do kalek. I napisy do najnowszego malowania robi tylko ModelMaker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek 80 Napisano 1 Września 2017 Autor Share Napisano 1 Września 2017 Dzięki wszystkim za odpowiedzi.Chciałbym zrobić 40-stke kpt.Rojka, widziałem jak na razie z ModelMakera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 16 Marca 2018 Share Napisano 16 Marca 2018 Tak abstra:bip:ąc od dyskusji: jaki jest teraz optymalny patent na wykonanie modelu tej maszyny, z tym białym/szarym herbem? Pytam bo niedługo być może będę musiał taki model wykonać. Jak rozumiem nie ma potrzeby dobierania koloru kamuflażu do koloru kalkomanii z herbem, bo jego odcień i tak się różni od jasnego koloru kamuflażu. Kalkomanie ModelMakera nie są najlepsze, z tego co słyszę, a znacznie lepsze (także kolorystycznie) kalki Caracala są niedostępne. Co do stencilsów to są zdaje się jeszcze kalkomanie Techmodu, ale nie wiem jak dobre. Innymi słowy - muszę użyć kalek ModelMakera, które mi znacznie pogorszą wygląd modelu, albo szukać Caracala, choć szanse na jego kupienie są pewnie niższe niż 1%. Kolory kamuflażu można kłaść zgodnie z instrukcją. Czy dobrze to opisałem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ferret37 Napisano 16 Marca 2018 Share Napisano 16 Marca 2018 Maski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 16 Marca 2018 Share Napisano 16 Marca 2018 (edytowane) Nie zetknąłem się i nie jestem pewien czy dałoby się zamówić ten herb, są tam bardzo drobne elementy. A i tak trzeba kupić kalki z wizerunkami pilotów. Edit: Z tego co widzę to jednak i pilotów dałoby się namalować od masek. W sumie i herb może dałoby się wyciąć. Mówię naturalnie o 1:48, bo w 1:72 chyba bez profesjonalnego plotera byłoby gorzej. Edytowane 16 Marca 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 16 Marca 2018 Share Napisano 16 Marca 2018 Tak abstra:bip:ąc od dyskusji: jaki jest teraz optymalny patent na wykonanie modelu tej maszyny, z tym białym/szarym herbem?Pytam bo niedługo być może będę musiał taki model wykonać. Jak rozumiem nie ma potrzeby dobierania koloru kamuflażu do koloru kalkomanii z herbem, bo jego odcień i tak się różni od jasnego koloru kamuflażu. Kalkomanie ModelMakera nie są najlepsze, z tego co słyszę, a znacznie lepsze (także kolorystycznie) kalki Caracala są niedostępne. Co do stencilsów to są zdaje się jeszcze kalkomanie Techmodu, ale nie wiem jak dobre. Innymi słowy - muszę użyć kalek ModelMakera, które mi znacznie pogorszą wygląd modelu, albo szukać Caracala, choć szanse na jego kupienie są pewnie niższe niż 1%. Kolory kamuflażu można kłaść zgodnie z instrukcją. Czy dobrze to opisałem? To zależy o które malowanie Ci konkretnie chodzi, bo Caracal robił kalki ale do trzykolorowego kamuflażu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 16 Marca 2018 Share Napisano 16 Marca 2018 Mam na myśli ten: Drugi jaki znam to z herbem kolorowym, ale ten mnie mniej interesuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 16 Marca 2018 Share Napisano 16 Marca 2018 Czyli malowanie trzykolorowe. Kolorowe godło miał wtedy i nawet teraz to MiG-29 nr 56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 16 Marca 2018 Share Napisano 16 Marca 2018 Czyli trzykolorowe. Pytania dalej aktualne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek 80 Napisano 16 Marca 2018 Autor Share Napisano 16 Marca 2018 Maszyna nr.111, udało mi się ją trafić jakieś dwa miesiące temu na allegro.Trza polować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ferret37 Napisano 16 Marca 2018 Share Napisano 16 Marca 2018 Nie zetknąłem się i nie jestem pewien czy dałoby się zamówić ten herb, są tam bardzo drobne elementy. Pilotów to tylko kalki raczej. Ale godło chyba do zrobienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 16 Marca 2018 Share Napisano 16 Marca 2018 Maski do kolorowego godła 1:48 na grzbiet Szparki są na allegro. Podejrzewam, że nie ma problemu z wycięciem pod konkretne godło jednokoloreow. Z tego co mnie się wydaje to piloci na statecznikach nie są jakoś cieniowani - pewnie ktoś utalentowany też może zrobić maski. Pewnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 16 Marca 2018 Share Napisano 16 Marca 2018 Wcześniejsze malowania z godłem można zrobić też bez pilotów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ferret37 Napisano 16 Marca 2018 Share Napisano 16 Marca 2018 Nawet by było ładniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 16 Marca 2018 Share Napisano 16 Marca 2018 Faktycznie są te maski do wzięcia, jeszcze przez 15 minut, ale tylko do kolorowego, za słabe zdjęcia żeby się zorientować jaka to jakość i czy dałoby radę z tego namalować jednokolorowe. A może się da? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 16 Marca 2018 Share Napisano 16 Marca 2018 Faktycznie są te maski do wzięcia, jeszcze przez 15 minut, ale tylko do kolorowego, za słabe zdjęcia żeby się zorientować jaka to jakość i czy dałoby radę z tego namalować jednokolorowe.A może się da? Ja mam te maski jak byś chciał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 16 Marca 2018 Share Napisano 16 Marca 2018 Dzięki. Na razie prędzej będę robić w 1:72, jeśli już, ale zapamiętam że jakby co to do 48 są maski do kupienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 16 Marca 2018 Share Napisano 16 Marca 2018 Dzięki.Na razie prędzej będę robić w 1:72, jeśli już, ale zapamiętam że jakby co to do 48 są maski do kupienia. Spoko, ja i tak ich nie wykorzystam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi