radoslaw6363 Napisano 29 Października 2017 Share Napisano 29 Października 2017 Może się przyda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luckyLUKE Napisano 29 Października 2017 Autor Share Napisano 29 Października 2017 Dzięki - widziałem już ten rysunek choć nie ukrywam, że przydałby i rzut boczny Niestety na warsztacie niewiele się dzieje. Mówiąc w skrócie - choroby dzieci, powrót żony na etat i dużo pracy zawodowej. Generalnie wieczorem już mi się nie chce mimo, że w ciągu dnia myślę ile to zrobię wieczorem. Coś tam jednak powalczyłem, ale z uwagi na niewielki zakres prac wrzucam tylko zdjęcie poglądowe "hangaru" :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 30 Października 2017 Share Napisano 30 Października 2017 Generalnie wieczorem już mi się nie chce mimo, że w ciągu dnia myślę ile to zrobię wieczorem. Witam w klubie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 30 Października 2017 Share Napisano 30 Października 2017 hangar tez całkiem, całkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radoslaw6363 Napisano 30 Października 2017 Share Napisano 30 Października 2017 Generalnie wieczorem już mi się nie chce mimo, że w ciągu dnia myślę ile to zrobię wieczorem. Witam w klubie ;) Mam to samo w pracy kombinuję co i jak zrobię ,a później kompletny paraliż woli Ale po woli idzie do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luckyLUKE Napisano 27 Października 2018 Autor Share Napisano 27 Października 2018 W ramach podsumowania wątku melduję ukończenie modelu ;) Wyszło w miarę ok - jest trochę błędów, ale przestałem nad tym płakać i modelarstwo stało się przyjemniejsze Z góry przepraszam za jakość zdjęć. W rzeczywistości całość wygląda ciut lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 27 Października 2018 Share Napisano 27 Października 2018 Nie mogłeś poczekać jeszcze trzech dni? Może nikt nie zwróciłby uwagi na inny rok... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luckyLUKE Napisano 27 Października 2018 Autor Share Napisano 27 Października 2018 E tam ;) Ostatnio wpadłem w cug i redukuję napoczęte modele ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
golf czarny Napisano 27 Października 2018 Share Napisano 27 Października 2018 Najbardziej mi odpowiadający umiarkowany sposób malowania i delikatnego podkreślenia linii. Nareszcie bez efektu "pieca kaflowego".Czyli the best IBG Karaś I have ever seen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 27 Października 2018 Share Napisano 27 Października 2018 Może tylko z taką delikatną uwagą, że Karaś jednak nie był "zielony", ale to może wina zdjęć, złego balansu bieli, więc się nie czepiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luckyLUKE Napisano 27 Października 2018 Autor Share Napisano 27 Października 2018 Najbardziej mi odpowiadający umiarkowany sposób malowania i delikatnego podkreślenia linii. Nareszcie bez efektu "pieca kaflowego".Czyli the best IBG Karaś I have ever seen Dzięki, ale widziałem jednak sporo lepszych ;) Może tylko z taką delikatną uwagą, że Karaś jednak nie był "zielony", ale to może wina zdjęć, złego balansu bieli, więc się nie czepiam Hmm malowany Light Polish Khaki z Hataki. Szczerze mówiąc to daltonista ze mnie pełną parą i ciężko mi się tutaj wypowiedzieć. Zrobiłem jeszcze dwie fotki - lepiej? Przy okazji pokazałem dół, którego się wstydzę. Do zmatowienia widzę, że są jeszcze koła i muszę zdjąć dwie maski z oszklenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 27 Października 2018 Share Napisano 27 Października 2018 Ten Light Polish Khaki z Hataki to pewnie bardzo fajna farbka, ale zdaje się do wcześniejszych samolotów. Karaś był produkowany od 1936 roku, a chyba od tego roku właśnie pojawiła się inna wersja polskiego khaki, ta zdecydowanie bardziej brązowa. I o ile np P.11 może być malowana tak i tak, to taki Karaś, czy Łoś, to już tylko ta brązowsza. Tak mi się wydaje, ale oczywiście nie muszę mieć racji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luckyLUKE Napisano 27 Października 2018 Autor Share Napisano 27 Października 2018 Kierowałem się niestety instrukcją i nie szukałem informacji na ten temat. Do Łosia zakupiłem tę ciemniejszą - choć instrukcja również wskazuje na jasny. Swoją drogą, to ludzie co do kolorystyki wcale nie są aż tak zgodni, do stopnia połysku również. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 27 Października 2018 Share Napisano 27 Października 2018 Cóż, co rusz pojawiają się jakieś nowe teorie, w świetle nowych odkryć Ale jakieś kawałki samolotów gdzieś tam wykopali, na niektórych bardzo fajnie widać kolor. Ale oczywiście to i tak tylko takie pitolenie, bo mogło być i tak zupełnie inaczej Nowa farba się pojawiła, ale to nie musi oznaczać, że starą wylali od razu w kanał, mogli jeszcze jakąś serię samolotów nią pomalować. Więc luz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzeM Napisano 27 Października 2018 Share Napisano 27 Października 2018 To jest dość wczesny samolot więc da się pewnie "jasny khaki" obronić. Najlepiej zachowany jest ster w Muzeum II Wojny Światowej i klapa w Dęblinie. Oba zabytki ciemnobrązowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi