Super Moderator Greif Napisano 13 Października 2017 Super Moderator Share Napisano 13 Października 2017 To podaj jeszcze ku przestrodze co kupiłeś żeby się ktoś inny nie naciął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Andryk Napisano 13 Października 2017 Share Napisano 13 Października 2017 Jak dla mnie powinieneś zostawić tak jak jest. To jest SF, kto powiedział, że woda nie może być mocno ultleniona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 14 Października 2017 Share Napisano 14 Października 2017 Eeee nie przesadzaj, wyszło nader ciekawie. W kontekście całości scenki, stworków itp to ta woda wyszła bardzo fajnie (...)Możesz pomyśleć o jakimś podświetleniu tej wody - przy takiej ilości bąbelków w środku może to dać bardzo fajny efekt. co racja to racja - to przecież SF.... a to nie musi być woda w 100% H20 ---------------- EDIT: znalazłem jeszcze kilka klimatycznych postsowieckich fotek, może się przydadzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 14 Października 2017 Autor Share Napisano 14 Października 2017 M.A.V. Wielkie dzięki za fotki, na pewno się przydadzą bo lubię takie klimaty. Ale dzisiaj dopadł mnie kolejny wypadek, źle odstawiłem bombkę z "karasiami" i walnęła o podłogę. Teraz muszę przemyśleć i przekalkulować czy częściowo zmienić koncepcję, czy regenerować uszkodzenia. Praca na pewno zostanie ukończona, bo cała góra jest prawie gotowa, nawet hydrauliczne zamknięcie schodów plus komputer i może będzie agregat prądotwórczy. Obserwujcie dalej i mam nadzieję, że was nie zawiodę. Dopiero połowa października Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 15 Października 2017 Share Napisano 15 Października 2017 Czy to musi być akurat woda? Może pójdź inną drogą i podświetl ją od spodu np na zielono. Będziesz miał wtedy coś na kształt anomalii Galareta, ze serii Stalker. Ona też świeci i mocno buzuje gdy coś do niej wpadnie, a przecież kto powiedział, że nie mogły wykształcić się formy życia, przystosowane do bytowania w takim środowisku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 15 Października 2017 Autor Share Napisano 15 Października 2017 Czy to musi być akurat woda? Może pójdź inną drogą i podświetl ją od spodu np na zielono. Będziesz miał wtedy coś na kształt anomalii Galareta, ze serii Stalker. Ona też świeci i mocno buzuje gdy coś do niej wpadnie, a przecież kto powiedział, że nie mogły wykształcić się formy życia, przystosowane do bytowania w takim środowisku Nie musi być woda, coś się wymyśli i jakiegoś gluta umłodzi i nawet podświetli Dzisiaj trochę ochłonąłem po wczorajszym awaryjnym lądowaniu " Karasi " oceniłem szkody i od jutra będzie kontynuacja. Wrzucam parę fotek jak to wygląda i myślę, że będzie b.dobrze tylko trochę to potrwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 15 Października 2017 Autor Share Napisano 15 Października 2017 "Czyściciele" górnego poziomu już powstają a na dole chyba będzie szaleć Antiterrorist Group Vimpel, a może odwrotnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 16 Października 2017 Autor Share Napisano 16 Października 2017 Jakiś stary ruski komputer metra pomalowany, sterownik hydrauliki zamykania włazu schodów też. "Czyściciele" egzekutorzy też schną i czekają na drobne poprawki malarskie i wash. Figurki to nie moja specjalność bo ręka drży i zoooomy już wielkie muszę zakładać. No i ze względu na ugotowanie "Karasi" musiałem przeszukać szafki i znalazłem godnego przeciwnika do eksterminacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 18 Października 2017 Share Napisano 18 Października 2017 niezły pajęczak.... skoro to "kanałowcy" to bym im wdzianka lekko usyfił... tylko nie podpowiem jak bo słabo się orientuje - to by się musieli wypowiedzieć spece o figurasów. Ale karasie zostaw - fajnie wyszły i szkoda wyrzucać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 18 Października 2017 Share Napisano 18 Października 2017 bardzo fajny pomysł. Znakomity wrętrz !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 19 Października 2017 Autor Share Napisano 19 Października 2017 Możesz pomyśleć o jakimś podświetleniu tej wody - przy takiej ilości bąbelków w środku może to dać bardzo fajny efekt. Pozdrawiam Messer Ale karasie zostaw - fajnie wyszły i szkoda wyrzucać "Karasi" nie da się usunąć z żywicy, chyba że z całością więc jest pewne, że zostają. Pomyślałem i coś wyszło, Bombka miała stać na czterech słupach wody wypływającej z rur, ale nastąpił mały wypadek i wszystko się rozpierniczyło więc trzeba było coś wymyślić więc podstawa teraz zrobiona z doniczki jest teraz pewna i stabilna no i wyciek wody też będzie. Zrobię sobie wodospad z przodu. Postarałem się też o małą anomalię w zbiorniku z "Karasiami" chociaż trochę zdechłymi, ale chyba lepiej to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 20 Października 2017 Share Napisano 20 Października 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 20 Października 2017 Share Napisano 20 Października 2017 No i teraz to dopiero jest super efekt Pomyśl czy nie dodać drugiej diody w kolorze zielonym - nada jeszcze bardziej klimatycznego zabarwienia wodzie Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 22 Października 2017 Autor Share Napisano 22 Października 2017 Prace pomalutku się posuwają do przodu. Dołączam kilka fotek inboxów które będą dodatkowo użyte. Żeby ktoś nie powiedział, że z szafy wyciągam gotowce. I dodaję parę fotek dla osób które nie potrafią wyobrazić sobie tego co autor miał na myśli Wszystko pokazuje mniej więcej jak to będzie wyglądało bez paru dodatków Przepraszam za ostrość niektórych fotek ale po nocy jak wszyscy śpią nie chciałem wyciągać statywu, chciałem tylko przedstawić fotki poglądowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 22 Października 2017 Share Napisano 22 Października 2017 Jak dokończysz, to dla mnie efekt będzie piorunujący! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 22 Października 2017 Share Napisano 22 Października 2017 hmmm.... nie zagalopuj się w przesadzie.... tych dwóch pierwszych "czyścicieli" wydawało się w porządku, a teraz dodatkowo cała drużyna? nie za gęsto będzie? bo jak jeszcze dorzucisz jakieś stwory to będzie tłok jak w tramwaju na Jerozolimskich... A przecież "czyściciele" to raczej nie walczyli z nimi w zwarciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 22 Października 2017 Share Napisano 22 Października 2017 Zgadzam się z przedmówcą. Żywiczni „Czyściciele” wg mnie wystarczą. Figurki grupy Vimpel kiepskie jakościowo i nijak nie pasują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 22 Października 2017 Autor Share Napisano 22 Października 2017 hmmm.... nie zagalopuj się w przesadzie.... tych dwóch pierwszych "czyścicieli" wydawało się w porządku, a teraz dodatkowo cała drużyna? nie za gęsto będzie? bo jak jeszcze dorzucisz jakieś stwory to będzie tłok jak w tramwaju na Jerozolimskich... A przecież "czyściciele" to raczej nie walczyli z nimi w zwarciu Zgadzam się z przedmówcą. Żywiczni „Czyściciele” wg mnie wystarczą. Figurki grupy Vimpel kiepskie jakościowo i nijak nie pasują. Przekonaliście mnie. To miała być drużyna likwidatorów z ministerstwa, i miła zająć się "Czyścicielami" bo odkryli tunele łączące Metro i tajne kanały wysokich sfer rządowych. Mieli kierować się z drzwi w kierunku schodów. Ale ich nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 23 Października 2017 Share Napisano 23 Października 2017 megapol - dobra decyzja często "mniej" znaczy "więcej" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 28 Października 2017 Autor Share Napisano 28 Października 2017 Na sucho próbnie poustawiane, resztę się poprawi podczas montażu. Na razie trzeba wodospad zmajstrować. Teraz jeszcze malowanie, wash i pigment Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 28 Października 2017 Autor Share Napisano 28 Października 2017 No i małe uzupełnienie Ostatecznie podświetlenie będzie zielone gdy znajdę odpowiedni filtr. Co o tym myślicie i czy tej spienionej wody nie trzeba zwashować ? a jeżeli tak to jaki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 28 Października 2017 Share Napisano 28 Października 2017 Bardzo fajnie. Filtr brązowy i zielony powinien byc jak znalazł na owy wodospad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 28 Października 2017 Share Napisano 28 Października 2017 Oglądałem ostatnio na YT filmy, na których gość pokazywał, jak robi wodospady. Bajka. Poszukaj, bo efekty byśmy super i żadna technologia kosmiczna przy wykonaniu. Twoj trochę płaski i nie podoba mi się łączenie z powierzchnią wody na górze. Po malowaniu może się odznaczać. To jeden z filmów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 29 Października 2017 Share Napisano 29 Października 2017 fajny pomysł z tym pajęczakim wyłażącym zza siatki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 30 Października 2017 Autor Share Napisano 30 Października 2017 Oglądałem ostatnio na YT filmy, na których gość pokazywał, jak robi wodospady. Bajka. Poszukaj, bo efekty byśmy super i żadna technologia kosmiczna przy wykonaniu. Twoj trochę płaski i nie podoba mi się łączenie z powierzchnią wody na górze. Po malowaniu może się odznaczać.To jeden z filmów Poprzeglądałem te filmy na YT i fakt są świetne, tylko jest jeden problem, a mianowicie są bardzo delikatne i mają dwa punkty oparcia. U góry są przyklejane i na dole dlatego mogą być takie przeźroczyste i delikatne. Ja nie planuję już dolnej podstawy z powodu gabarytów, jedynie mogę wkleić parę kamieni. Ten u mnie też był w miarę przeźroczysty ale ma kilka warstw hot kleju - hot crystal glue i pomalowany na biało plus teraz dodatkowo delikatny wash. Po dokładałem na brzegu parę kamyków (na razie leżą luźno), żeby spieniona woda miała jakiś sens. Ale jeżeli uważacie, że dalej to wygląda beznadziejnie to postaram zrobić to od nowa i będę musiał ściąć na prosto tą wylewkę. Bo przy półokrągłej ciężko cokolwiek powyginać i dopasować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi