Radek Modelarz Napisano 4 Października 2017 Share Napisano 4 Października 2017 Witam! Tak jak obiecałem Jawkersowi założyłem swój pierwszy warsztat,zapraszam do obserwowania! Jako bohatera tego warsztatu wybrałem F6F-5N Nightfighter firmy Eduard.Wybrałem ten model ze względu na: niską cene i staranne wykonanie. Oto pare zdjęć: Zawartość: Instrukcja wydaje się czytelna i przejrzysta Szkiełka też mnie nie zawiodły: Plastiki prezentują się fajnie lecz mogły być troszke lepsze Następna część,zdjęcia będą prawdopodobnie w piątek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 4 Października 2017 Share Napisano 4 Października 2017 O matko, jak w ten sposób będziesz pokazywał to co sklejasz to szybko ludzie się znudzą. Zmień tło n jednokolorowe, bo oczopląsu można dostać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 5 Października 2017 Share Napisano 5 Października 2017 Tło faktycznie "smakowite' ;) w tej skali ciężko o lepszy model Hellcata więc na plastiki nie ma co narzekać ;) Powodzenia w budowie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek Modelarz Napisano 5 Października 2017 Autor Share Napisano 5 Października 2017 O matko, jak w ten sposób będziesz pokazywał to co sklejasz to szybko ludzie się znudzą. Zmień tło n jednokolorowe, bo oczopląsu można dostać. Ok, postaram się coś z tym zrobić.Dzięki za uwagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek Modelarz Napisano 6 Października 2017 Autor Share Napisano 6 Października 2017 Część.I.Podkładowanie kokpitu. Czołem, w tej części warsztatu zapodkładujemy sobie kokpit, zapraszam do obserwowania! Pare zdjęć: Tutaj zapodkładowałem niektóre części które nie miały być malowane żeby pyłki farby na nich nie osiadły Tu części po podkładowaniu Tutaj z bliska O tym wam pisałem wyżej pyłki farby odiadły na zamaskowanym plastiku Następna część warsztatu będzie pewnie za kilka dni z powodu problemów z aero Pozdrawiam, Radek ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 6 Października 2017 Share Napisano 6 Października 2017 Hellcat to dla mnie tylko niezgrabna konkurencja dla boskiego Corsaira, ale to też bardzo dobry wybór na pierwszy warsztat Nie szkoda Ci trochę taśmy malarskiej i czasu na takie patenty na podkładowanie? Gdybyś wszystkie potrzebne części już wyciął z ramki, poskładał do prostych brył i wtedy psiknął podkładem to by Ci było łatwiej i szybciej. Teraz jeszcze sporą część podkładu zetrzesz przy wycinaniu i obrabianiu części. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 6 Października 2017 Share Napisano 6 Października 2017 Z ciekawością się przyglądam, bo kompletnie nie mam pojęcia co Ty w ogóle robisz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TReS Napisano 6 Października 2017 Share Napisano 6 Października 2017 Warsztat godny miszcza! W dupę o co chodzi z tym podkładowaniem, nie wycinaniem, (??) To jakiś nowy tred w modelarstwie? Pomalować model nie składając i wycinając części z ramek ?? Fejsbuka nie mam to nie wiem co tam w świecie piszczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Szpargatoł Napisano 6 Października 2017 Share Napisano 6 Października 2017 W dupę o co chodzi z tym podkładowaniem, nie wycinaniem, A o co chodzi w tym zdaniu? To jakiś nowy trend w polszczyźnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TReS Napisano 6 Października 2017 Share Napisano 6 Października 2017 Tak, nowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek Modelarz Napisano 6 Października 2017 Autor Share Napisano 6 Października 2017 Szczerze mówiąc w taki sposób zakładałem wiele kokpitów i po wycięciu lekko poprawiłem pędzlem.Jak do tej pory wszystko było ok.Poczekajcię jeszcze kilka dni zobaczycię jak będzie prezentował się kokpit ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 6 Października 2017 Share Napisano 6 Października 2017 Chodzi o to, że ten sam efekt, a nawet dużo lepszy, można osiągnąć znacznie łatwiejszymi metodami. Ty próbujesz przekopać się przez górę żeby przejść na jej drugą stronę, a można ją po prostu objechać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 6 Października 2017 Share Napisano 6 Października 2017 No dobra, jeszcze mogę zrozumieć psikanie podkładem części w ramkach bo wiele części łatwiej tak pomalować, ale skoro tak robisz to po co zabezpieczasz inne części? Czemu nie machniesz od razu wszystkiego podkładem? Z drugiej strony teraz widzę, że nie zabezpieczasz wszystkich niemalowanych części. I już nic nie rozumiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 6 Października 2017 Share Napisano 6 Października 2017 Jestem zaintrygowany.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skarga Napisano 6 Października 2017 Share Napisano 6 Października 2017 Panowie, tak robi bo ma taki kaprys, tak mu wygodnie, albo przyjemność mu to sprawia. Jego model, jego taśma malarska - wolno mu. Herezji jeszcze nie odstawia więc chyba nie ma powodu podkręcania ciśnienia. Solo, "zapomniał wół...?" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIRO Napisano 7 Października 2017 Share Napisano 7 Października 2017 A z rzeczy ważnych, to masz za gęstą farbę, bo aero strasznie pluje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek Modelarz Napisano 7 Października 2017 Autor Share Napisano 7 Października 2017 Powiem szczerze maluje podkładem ammo mig one shot.I co jeszcze do tego malowania w ramkach jest mi wygodniej pomalować detale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 7 Października 2017 Share Napisano 7 Października 2017 W sumie to wolny kraj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skarga Napisano 7 Października 2017 Share Napisano 7 Października 2017 Radek. Rób jak chcesz i jak ci wygodnie. Wszystko będzie ok o ile nie zaczniesz zadawać pytań typu "jak to zrobić?" a po otrzymaniu rad i podpowiedzi robić według swojego pomysłu. Nie ma problemu jak pomysł jest dobry. Gorzej gdy pomysł jest głupi a koledzy klepali w klawiaturę "po próżnicy" - to irytuje i przeważnie jest nieprzyjemnie. Kolejna sprawa, jak już zrobisz i ktoś ci wymieni listę błędów to nie wmawiaj mu że ich tam nie ma. To tez irytuje... bardziej twórce niż odbiorców:) (przypadek gościa nickiem o ile pamiętam "kwiat126p") Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek Modelarz Napisano 7 Października 2017 Autor Share Napisano 7 Października 2017 Radek.Rób jak chcesz i jak ci wygodnie. Wszystko będzie ok o ile nie zaczniesz zadawać pytań typu "jak to zrobić?" a po otrzymaniu rad i podpowiedzi robić według swojego pomysłu. Nie ma problemu jak pomysł jest dobry. Gorzej gdy pomysł jest głupi a koledzy klepali w klawiaturę "po próżnicy" - to irytuje i przeważnie jest nieprzyjemnie. Kolejna sprawa, jak już zrobisz i ktoś ci wymieni listę błędów to nie wmawiaj mu że ich tam nie ma. To tez irytuje... bardziej twórce niż odbiorców:) (przypadek gościa nickiem o ile pamiętam "kwiat126p") Dzięki to motywuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi