active Napisano 23 Października 2017 Share Napisano 23 Października 2017 Witam, czym rozcieńczacie podkład tamiya pod aerograf ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykvel Napisano 24 Października 2017 Share Napisano 24 Października 2017 Z tego co się orientuje to jest to odpowiednik surfacera Gunze, więc jakimś rozcieńczalnikiem dedykowanym do takich farb. Posiadasz może Gunze thinnera, albo tamiya cellulose thinner? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 24 Października 2017 Share Napisano 24 Października 2017 Tamiya acrylic (biała zakrętka) albo lacquer thinner (żółta zakrętka) powinny dać radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
active Napisano 24 Października 2017 Autor Share Napisano 24 Października 2017 powinny dać radę. więc jakimś rozcieńczalnikiem dedykowanym do takich farb Panowie dziękuję za odpowiedzi ale bardziej zależy mi na sprawdzonym przez was rozcieńczalniku... Nie jestem zwolennikiem tanich zamienników, ale akurat w tym przypadku sprawdza się świetnie - rozcieńczalnik do akryli firmy Dragon z marketu. Proporcje 1:2. Bardzo ładnie kryje. używałeś i daje radę ? czytałem trochę ale znalazłem odpowiedzi, że rozcieńczali to od wanmodu do akryli do benzyny lakowej ... i każdy narzekał na efekt końcowy dlatego szukam czegoś żeby nie testować tylko użyć sprawdzonego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 24 Października 2017 Share Napisano 24 Października 2017 Nie jestem zwolennikiem tanich zamienników, ale akurat w tym przypadku sprawdza się świetnie - rozcieńczalnik do akryli firmy Dragon z marketu. Proporcje 1:2. Bardzo ładnie kryje. używałeś i daje radę ? czytałem trochę ale znalazłem odpowiedzi, że rozcieńczali to od wanmodu do akryli do benzyny lakowej ... i każdy narzekał na efekt końcowy dlatego szukam czegoś żeby nie testować tylko użyć sprawdzonego Ale czego nie zrozumiałeś? Jest napisane że używa i JEST ZADOWOLONY A zadajesz pytanie jakby napisał, że rozcieńcza Tamkę whisky i popija rozcieńczalnikiem do akryli firmy Dragon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
active Napisano 24 Października 2017 Autor Share Napisano 24 Października 2017 Nie jestem zwolennikiem tanich zamienników, ale akurat w tym przypadku sprawdza się świetnie - rozcieńczalnik do akryli firmy Dragon z marketu. Proporcje 1:2. Bardzo ładnie kryje. używałeś i daje radę ? czytałem trochę ale znalazłem odpowiedzi, że rozcieńczali to od wanmodu do akryli do benzyny lakowej ... i każdy narzekał na efekt końcowy dlatego szukam czegoś żeby nie testować tylko użyć sprawdzonego Ale czego nie zrozumiałeś? Jest napisane że używa i JEST ZADOWOLONY A zadajesz pytanie jakby napisał, że rozcieńcza Tamkę whisky i popija rozcieńczalnikiem do akryli firmy Dragon wszystkie posty tak nabijasz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smokepsv Napisano 25 Października 2017 Share Napisano 25 Października 2017 Ale nie ma co maskowac swojego "fopa" infantylnymi jednozdaniowcami. Bardziej jasniej i wyrazniej chyba sie nie dalo odpowiedziec na Twoje pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 25 Października 2017 Share Napisano 25 Października 2017 Nie jestem zwolennikiem tanich zamienników, ale akurat w tym przypadku sprawdza się świetnie - rozcieńczalnik do akryli firmy Dragon z marketu. Proporcje 1:2. Bardzo ładnie kryje. używałeś i daje radę ? czytałem trochę ale znalazłem odpowiedzi, że rozcieńczali to od wanmodu do akryli do benzyny lakowej ... i każdy narzekał na efekt końcowy dlatego szukam czegoś żeby nie testować tylko użyć sprawdzonego Ale czego nie zrozumiałeś? Jest napisane że używa i JEST ZADOWOLONY A zadajesz pytanie jakby napisał, że rozcieńcza Tamkę whisky i popija rozcieńczalnikiem do akryli firmy Dragon Genialny tekst o zrozumieniu Obśmiałem się jak nutria Cooper69 - brawo Ty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobek Napisano 31 Lipca 2018 Share Napisano 31 Lipca 2018 Rozcieńczalnik uniwersalny dragonadaj rade z podkaldami tamiyi i gunze, ladnie mozna uzyskac cieniutka warstwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 1 Sierpnia 2018 Share Napisano 1 Sierpnia 2018 Tamiya acrylic (biała zakrętka) Tamiya X-20A. Mi „ważyło” wskazany w tym wątku podkład.albo lacquer thinner (żółta zakrętka) powinny dać radę. Tamiya Lacquer Thinner. U mnie pracowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławomir Żebrowski Napisano 3 Sierpnia 2018 Share Napisano 3 Sierpnia 2018 Stosuję z powodzeniem Tamiya Lacquer Thinner. Sławomir Żebrowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi