GIUSEPPE Napisano 29 Października 2017 Napisano 29 Października 2017 SKODA 100mm , skala 1/35 firma IBG, ludek z CMK. Cytuj
Matthew Napisano 29 Października 2017 Napisano 29 Października 2017 Przyjemne dla oka, czuć ciężar tego żelastwa! Ładnie. ;) Cytuj
GIUSEPPE Napisano 2 Listopada 2017 Autor Napisano 2 Listopada 2017 Jeszcze raz wkleiłem zdjęcia. Cytuj
imek46 Napisano 2 Listopada 2017 Napisano 2 Listopada 2017 Armata bardzo ładnie wykonana, ale czemu żołnierze ck mieli mundury na niebiesko tego pojąć nie mogę. Cytuj
bazylms Napisano 2 Listopada 2017 Napisano 2 Listopada 2017 Sam nie wiem co lepsze - działo czy figurka. Brawo za wykon, jest co podziwiać. Trochę mi jedynie umiejscowienie nie pasuje, tak w szczerym polu na dechach. Trochę worków z piachem lub czegoś w tym stylu można by dołożyć. No i nie wiem (bo się nie znam) czy lemiesz nie powinien być jednak w gruncie osadzony. Teraz przy strzale to by ją do tyłu nieźle znosiło. Cytuj
Fisher Napisano 2 Listopada 2017 Napisano 2 Listopada 2017 Bardzo mi sie kolor podoba a i na brudzeniu chętnie zawiesiłem oko. Cytuj
pedzelek Napisano 3 Listopada 2017 Napisano 3 Listopada 2017 Bardzo ładne malowanie. Jeśli chodzi o całość to brakuje czegoś co bardziej przykuje wzrok. Reszta tak jak inni napisali. ps. deski jak malowałeś? super Cytuj
socjo1 Napisano 5 Listopada 2017 Napisano 5 Listopada 2017 Bardzo fajny temat - brawo za jego wybór, wykonanie podobnie - natomiast niestety, w kolor munduru kompletnie nie trafiłeś. To prawda, że do 1916 wojska A-W miały mundury w kolorze szaroniebieskim, ale to był szary z akcentem niebieskim, a nie taki "oczobitny" kolor rodem z hmmm... epoki napoleońskiej? Nawet, gdyby to byli francuski "poilu", czy Polak z - nomen omen - Armii Błękitnej, takie ory byłyby zbyt jaskrawe. Przecież ideą było maskowanie, a nie eksponowanie żołnierza. Załączam unikalne kolorowe zdjecie a-w jeńców z Rosji (via Wikipedia), można zaobserwować różne odcienie mundurów Cytuj
zibi85mig Napisano 5 Listopada 2017 Napisano 5 Listopada 2017 Fajny temat i wykonanie, zwłaszcza artylerii ( S(z)KODA że to nie słynna " Chuda Emma" ) swoją drogą to ck armia bardzo mi się kojarzy z fotką wklejoną dwa posty wyżej Cytuj
spiton Napisano 5 Listopada 2017 Napisano 5 Listopada 2017 bardzo mi sie spodobała. Mega jest lufa z gwintem, i hamulce do kół. Cytuj
author21 Napisano 6 Listopada 2017 Napisano 6 Listopada 2017 Niezła armata i podstawka, ale ludek do przemalowania, lub jakiegoś sfiltrowania. W kolorze niebieskiego nieba nie było mundurów w CK wojsku :-). Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi