Bartosz.B Napisano 5 Listopada 2017 Share Napisano 5 Listopada 2017 (edytowane) To mój pierwszy post na tym forum tak wiec chciałem się ze wszystkimi przywitać. Długo się zastanawiałem czy pokazać Wam mojego ulepa bo wiem że posypia się zapewne na mnie gromy. Jest to mój pierwszy ukończony model od kilku lat i do tego pierwszy w życiu ukończony plastik. Największe problemy sprawia mi malowanie i będę musiał jeszcze wiele takich gargulców zrobić by to jakoś opanować. Dużym wyzwaniem jest dla mnie opanowanie używania taśmy maskującej bo odrywam ja razem z farbą (tamia) Tak prezentuje się mój pierwszy ulep i mam nadzieje ze nie ostatni Ilość chemii i narzędzi potrzebnych do przeskoczenia na plastik potrafi przytłoczyć i wyczyścić nie jeden portfel hehe ;) Edytowane 25 Listopada 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarpen Napisano 9 Listopada 2017 Share Napisano 9 Listopada 2017 Bardzo ładny. No i jak na pierwszy to rewelacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 10 Listopada 2017 Share Napisano 10 Listopada 2017 Widzę że sie udało odzyskać to i owo Początki bywaja trudne, pierwsza i najważniejsza inwestycja to fukawka i kompresor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 10 Listopada 2017 Share Napisano 10 Listopada 2017 Bartosz.B - witamy na forum jak na pierwszy plastik to całkiem nieźle ci ta "foczka" wyszła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz.B Napisano 10 Listopada 2017 Autor Share Napisano 10 Listopada 2017 Kompresor i fukawke kupiłem i już zdążyłem popsuć duszę 0.2 w ultrze tak więc model malowalem 0.4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Szpargatoł Napisano 10 Listopada 2017 Share Napisano 10 Listopada 2017 Kompresor i fukawke kupiłem i już zdążyłem popsuć duszę 0.2 w ultrze tak więc model malowalem 0.4 Oho, to widzę że kolega ma talent większy nawet ode mnie :p. Bez urazy i powodzenia na przyszłość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eagle Napisano 11 Listopada 2017 Share Napisano 11 Listopada 2017 Heh jak na pierwszy model plastikowy no to super. Mój pierwszy ulep to jakiś kosmos hehe. A pamiętam jak przechodziłem z kartonów na plastik w mordę ile kasiory trzeba wydać hehe żeby uzbierać materiał do tego hobby ale warto. Trzeba kupić to, potem tamto, a i jeszcze to żeby było lepiej a w trakcie pracy trzeba dokupić kolejną rzecz a potem człowiek patrzy a ty tyle towaru i narzędzi. Hehe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz.B Napisano 11 Listopada 2017 Autor Share Napisano 11 Listopada 2017 Co prawda to prawda potrzeba wiele narzędzi i materiałów. Nie pamiętam by kiedykolwiek listonosz tak często mnie odwiedzał jak teraz. Ulep wyszedł jak wyszedł bo już jakiś czas czytam forum i podpatruje co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tenzan Napisano 11 Listopada 2017 Share Napisano 11 Listopada 2017 Mnie Twój samolot się podoba, czekam na kolejne modele. Sprzęt do lepienia i malowania plastików już masz, trzeba go wykorzystać ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin K. Napisano 12 Listopada 2017 Share Napisano 12 Listopada 2017 Bartoszu, chociaż to "niemiec" to i tak ładnie wygląda. Na ostatniej fotce widać że foka leży na dzbanku czyli idziesz w dobre zestawy Gratuluję pierwszego "plastika" A propos kartonówek to Fw-190 w tej wersji był jednym z pierwszych model kartonowych które robiłem dawno temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz.B Napisano 13 Listopada 2017 Autor Share Napisano 13 Listopada 2017 Dzięki za wyróżnienie co jak co, ale nie spodziewałem się tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 14 Listopada 2017 Share Napisano 14 Listopada 2017 Nie bądź taki skromny. Ja do dziś nie potrafię malować tak ładnie jak ty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz.B Napisano 22 Listopada 2017 Autor Share Napisano 22 Listopada 2017 (edytowane) Wpierdzieliło zdjęcia, co to się porobiło przez ten ostatni czas pfotobucket nie działa na fotosiku kasują. Gdzie Wy trzymacie swoje ? Edytowane 22 Listopada 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 22 Listopada 2017 Share Napisano 22 Listopada 2017 …Gdzie Wy trzymajcie swoje? Imgur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi