megapol Napisano 25 Listopada 2017 Share Napisano 25 Listopada 2017 Zakończyłem prace konkursowe więc postanowiłem zacząć coś nowego. Jak wiecie i widzicie moje prace zawsze dotyczą jakichś książek. I może dalej bym tak budował swoje dioramy ale ograniczają mnie figurki, np o Samych Gwiezdnych wojnach przeczytałem chyba ze 45 książek a jest ich o wiele więcej nie mówiąc o innych. Ale do rzeczy kiedyś przeglądając foty w internecie natknąłem się na foty prac ewpiga i tak myślę, że to dzięki niemu jestem tu, na tym forum. I dlatego mogę z wami się dzielić tym co robię, a wcześniejsze prace podziwia tylko rodzina Nowa seria prac i jego rozdziały noszą wspólny tytuł "PRZENICOWANY ŚWIAT" rozdział: "Front 47" A teraz troszeczkę historii. Gdzieś na skraju galaktyki i zapomnianym jej zakątku leży planeta o nazwie Industria. Kiedyś spokojna i rolnicza, każdy kraj rządzony przez mądrego władce lub rząd, a ludziom żyło się dostatnio. Ale kiedy do władzy dorwali się chciwi uczeni, wszystko się skończyło. Dziś nikt już nie pamięta, od czego zaczęły się konflikty zbroje a granice państw zamieniły w fronty. Na których walczą rycerze w wypolerowanych na lustro zbrojach przeciw czołgom i maszynom kroczącym uzbrojonym w działka laserowe. Gdzie bombarduje się linie frontów z różnych wymyślnych maszyn latających. W tym świecie żaden kraj nie chce się poddać wszyscy zaciekle walczą od setek lat, a nowe pokolenia uczonych prześcigają się w wymyślaniu śmiercionośnej broni. Przedstawię wam również bohaterów tych wojen takich jak : Otto Carius - dowódca ciężkiego hovertanka, Eve Schmidt - bezwzględną korsarkę, dowódcę air battleshipa o nazwie "Gwiezdny Pył" Alberta Einsteina pseudonim "GEPETTO" - znienawidzonego uczonego, odsuniętego od władzy za genetyczne modyfikacje ludzi, ale wspaniałego twórcę ceberhunterów serii "Pinoczija 5000" Pamiętacie gry Cywilizacja lub Empire Earth ??? To zobaczycie w moich warsztatach. Będzie to mieszanka, cyberpunku, steampunku i dieselpunku. Początek już wkrótce. Zapraszam do śledzenia i komentowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 29 Listopada 2017 Autor Share Napisano 29 Listopada 2017 Widzę, że tematem jest zainteresowanie więc czas zacząć coś robić. Na początek skromnie zacznę od Speeder Bikera Będzie to pojazd należący do IX Legionu Germańskich sił rozpoznawczo-zwiadowczych. Model zostanie wykonany w skali 1/35 z złomu modelarskiego i elementów widocznych na fotce. Tzn. : zapalniczki, patyczków do mieszania kawy i silnika odrzutowego z jakiegoś badziewiatego modelu samolotu Mam nadzieję, że nie będziecie się niecierpliwić w postępach warsztatu, ale pracuję w dziwnych godzinach a potem lecę na pysk z zmączenia Zapraszam do komentowania i obserwacji warsztatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 29 Listopada 2017 Share Napisano 29 Listopada 2017 Miałem kiedyś grę na GBC, Metal Gear Solid, tam podobny łaził. Zapraszam do komentowania i obserwacji warsztatu Będę. Podoba się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dbariusz Napisano 30 Listopada 2017 Share Napisano 30 Listopada 2017 Bardzo się mi podobają twoje prace, będę więc zaglądał i kibicował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 1 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2017 Trochę podłubałem przy zapalniczce i patyczkach i wyszło coś takiego. Nawet z przodu ma numer seryjny i działko Kierowca będzie miał poprawioną facjatę , w ogóle jest wzięty z jakiegoś zestawu z działkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 5 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2017 Troszeczkę podrasowałem zapalniczkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 5 Grudnia 2017 Share Napisano 5 Grudnia 2017 Te srebrne obicia na wierzchu - słabo to wygląda, od czoła - bardzo fajne. Może lepiej obicia zrobić jakimś brązem, a srebrne tylko na rantach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 5 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2017 No faktycznie, będzie to lepiej wyglądać. Dzięki za komentarz i podpowiedź, zaraz lepiej się pracuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ewpiga Napisano 9 Grudnia 2017 Share Napisano 9 Grudnia 2017 Pomysłowe! Podoba mi się ten motorek...że sam na to nie wpadłem. Ale ludzika to bym zmodyfikował..może jakąś maskę typu "pe-gaz" lub coś podobnego, bo tak teraz mało apokaliptycznie facet wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 10 Grudnia 2017 Share Napisano 10 Grudnia 2017 Twoje prace robią wrażenie. Mają klimat. Tak, że chętnie pooglądam ,_) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 10 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2017 Pomysłowe! Podoba mi się ten motorek...że sam na to nie wpadłem. Ale ludzika to bym zmodyfikował..może jakąś maskę typu "pe-gaz" lub coś podobnego, bo tak teraz mało apokaliptycznie facet wygląda. Twoje prace robią wrażenie. Mają klimat. Tak, że chętnie pooglądam ,_) Dzięki Panowie za dobre słowo które motywuje i cieszę się, że są chętni do obserwacji tematu. I tym którzy tu wchodzą obiecuję, że na pewno się nie zawiodą i zobaczą "Przenicowany Świat" ( przekręcony, i wymieszany w czasie. to jakby ktoś nie wiedział co znaczy - przenicowany) Wracając do tematu mam mały problem i może ktoś z was mi pomoże, otóż mogę oczywiście kierowcy dołożyć maskę i zakończyć pracę małą winietką, lub użyć zestawu z foty poniżej i zrobić dioramkę np. dwa drzewa z rozpiętą siatką lub linką, motorek wbity w ziemię jakiś lasek i figuranci oczywiście wszyscy w maskach. Coś na zasadzie zwiadowcy złapali zwiadowcę ( szpiega ) Hans Klos tym razem się nie popisał i dorwali go Putinowcy Co sądzicie? Jaki wariant wybrać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Browarek90 Napisano 11 Grudnia 2017 Share Napisano 11 Grudnia 2017 Śledzę Twoje warsztaty i jestem jak zawsze pod wrażeniem super temat. Ja bym był za scenką złapania szpiega Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 16 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2017 Figurki wstępnie posklejane i po lekkich modach, główki w maskach gazowych i zamiast pepeszek będą kałachy. Ziemia na podstawie też wysypana, jak wyschnie prace posuną się do przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 18 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2017 Ziemia z kretowiny zagruntowana vikolem i popryskana aero, wstępnie tak to wygląda, a podstawa to styropian formowany opalarką elektryczną, żeby uzyskać większą granulację terenu. Taka sobie zerodowana jakby przeszła kiedyś bombardowanie. Będzie dżunglowato więc podłoża może nie być widać, za to dużo starych połamanych drzew, sterczące grube pnie plus młode drzewka. Jutro sadzenie trawnika więc może jakieś komentarze?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dbariusz Napisano 18 Grudnia 2017 Share Napisano 18 Grudnia 2017 Komentarze zbędne Idzie Ci bardo dobrze, więc na razie wszyscy tylko podglądają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 18 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2017 Dzięki I małe uzupełnienie figsów bo bo dwóch wygląda śmiesznie bez tych dokończonych czapeczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 18 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2017 Teraz gdy przeglądałem foty w necie wpał mi do głowy kolejny pomysł na podstawę i znowu potrzebna wasza pomoc. Czy kontynuować to dżunglę na podstawce z fotki wyżej czy zbudować wąwozy lessowe z fotek niżej. W tym wąwozie lepij dorwać szpiega na speeder bikerze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
golf czarny Napisano 18 Grudnia 2017 Share Napisano 18 Grudnia 2017 Oczywiście! Niech niech się pastwią na ojcem Mateuszem ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 18 Grudnia 2017 Super Moderator Share Napisano 18 Grudnia 2017 dziura fajniej wygląda a zielone możesz poszaleć u góry - takie moje 3grosze ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 20 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2017 Wstępnie pomalowane figurki a w zasadzie kombinezon, na to będzie położone brązowe i czarne camo. To w zasadzie test bo pierwszy raz malowałem tak rzadką farbką, kilka warstw rozcieńczonej na maka farbki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ewpiga Napisano 20 Grudnia 2017 Share Napisano 20 Grudnia 2017 W tak czystych uniformach chyba ich nie zostawisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 20 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2017 W tak czystych uniformach chyba ich nie zostawisz? hehe. jasne, że nie będzie jeszcze camo potem elementy maskujące a na to wszystko pył z wąwozu, ale jeszcze go nie zrobiłem i nie wiem jakimi kolorami będę malował. Będę chciał żeby wtapiali się w teren. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ewpiga Napisano 20 Grudnia 2017 Share Napisano 20 Grudnia 2017 Heh, pomaluj wąwóz na zielono Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 20 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2017 Heh, pomaluj wąwóz na zielono w zasadzie to sf. i mógł by być ale chyba będzie lessowy piaskowy albo skalisty szaro granitowy. Jak by nie było ściany będą miały 15cm. A kubraczki z przydziału w standardowym camo, i będą musieli sobie jakoś radzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 21 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2017 Styropian kupiłem, trochę go pociąłem i opalarką wąwóz wymodelowałem. Jutro wędzenie to poszukam kretowiny, bo w moich zasobach ziemi tyle nie posiadam, żeby to wszystko pokryć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi